reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
dziewczyny napiszcie mi jakie kropelki na kolkę używałyście. Koleżanka urodziła córeczkę i mała ma kolki.

Ja dawałam Alankowi właśnie sab simplex (mam kilka minut do czech), więc tam kupowałam) i mogę je śmiało polecić, rewelacja !!!:tak::tak::tak:, a i widze, że na necie są, więc warto poszukać i je spróbować :-) , a nóż kolki przejdą maluszkowi ;-)

dziewczyny napiszcie mi jakie kropelki na kolkę używałyście. Koleżanka urodziła córeczkę i mała ma kolki.

Tak jak Vive napisała - Sab Simplex. Z tym, że miałam i te z Niemiec i te z Czech. Nie wiem czemu ale te z Niemiec działały a czeskie nie. Ja też dawałam Jaśkowi Espumisan - ale nie działał. Niestety trzeba poszukać, co dziecko to inne efekty :)
A na kolki najlepsza niestety jest cierpliwość. Trzeba przejść 100 dni koszmaru i już :)

cześć:)
chcialabym zaczac dawać malemu normalne mleko tylko nie wiem czy zaczac od 2% czy odrazu 3,2 %:sorry2: i czy zagotowac mu to mleko czy nie prosze o pomoc:-)

Dagmarko, ja daję zwykłe mleko Alankowi, już dobrych parę miesięcy (teraz już nie gotuję) tylko podgrzewam :tak:, a lekarz doradził nam dawanie 2% :-)

My tez na modyfikowanym, ale to dlatego, że zrobiłam duuuuże zakupy w promocji i teraz Olus musi wypić cały zapas :-) Potem przechodzimy na normalne.

No my na modyfikowanym cały czas....na Bebilonie 4 i poki co tak zostaniemy....ale Marika pije tez zwykłe....co prawda rzadko,bo np rano do płateczków troszkę.... Ale nie łączyło się to z żadnymi dolegliwościami....:)

reklama
cześć:)
chcialabym zaczac dawać malemu normalne mleko tylko nie wiem czy zaczac od 2% czy odrazu 3,2 %:sorry2: i czy zagotowac mu to mleko czy nie prosze o pomoc:-)

Dagulla Nati już dawno pije zwykłe mleko z kartonu. Najczęściej 0,5% ale tylko dlatego że takie najczęściej kupuję dla siebie. My ani nie podgrzewamy ani nie gotujemy. No chyba że potrzebne nam ciepłe. Ale tak do napicia to dostaje prosto z kartonu prosto z lodówki.

Do góry