reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny mam takie pytanie czy kiedyś się zdarzyło u waszych dzieciaczków że miały biały nalot na języku. Bo Gabi się zrobił 2 dni temu i nie wiem co z tym zrobić, nie ma gorączki ani żadnych innych objawów

reklama
Co do szczepionki - mi poleciła pediatra - powiedziała że dzieci łagodniej przechodzą ospę po szczepionce. Ja jakoś tak po tej chorobie Ady troszkę spanikowałam i chyba zaszczepię Jacha na penumo i meningokoki. Chyba że mi przejdzie za parę tygodni :zawstydzona/y::baffled:

Kubek Lovi mamy najmniejszy ten pomarańczowy - chyba 210ml z uchwytami. Nigdy nie nalewam do pełna bo wytwarza się większe ciśnienie i jak się przekręci kubek to kapie. Jak jest mniej wody to nie kapie. Noooo chyba że dzieć uderza namiętnie nim o podłogę - to wyleje wszystko :-D
Jasiek się z kubkiem nie rozstaje. I jak jest pusty to przyłazi i mówi - kubek. Bo moje dziecko nie potrafi powiedzieć ani pić ani daj. Tylko KUBEK :-D

co do kubków lovi 360 to wpadlam na pomysl !!!:-) gdyz na ulotce sa wymienione 3 wielkosci kubka ta najmniejsza niby dla dzieci ok 12 miesiaca; ten 250 ml dla dzieci ok 18 mieisaica a te najwieksze dla starszych i moze jest tak ze im mniejszy kubek to zaworki mniej pitku przepuszczają i dlatego jak sie przechyli nie leci a im wiekszy kubek to wiecej pitku przepuszcza i dlatego leci????:eek::eek:

co do kubków lovi 360 to wpadlam na pomysl !!!:-) gdyz na ulotce sa wymienione 3 wielkosci kubka ta najmniejsza niby dla dzieci ok 12 miesiaca; ten 250 ml dla dzieci ok 18 mieisaica a te najwieksze dla starszych i moze jest tak ze im mniejszy kubek to zaworki mniej pitku przepuszczają i dlatego jak sie przechyli nie leci a im wiekszy kubek to wiecej pitku przepuszcza i dlatego leci????:eek::eek:

TYGRYSKU
PEWNIE TO SŁUSZNA TEORIA, ALE Z TEGO CO MI PANI W SKLEPIE MOWILA WIELKOSC JEST UZALEZNIONA OD WIEKU I MOZLIWOSCI UNIESIENIA KUBECZKA Z PICIEM PRZEZ DZIECKO:eek:

ups sorki za capslocka:sorry:

Dziewczyny mam takie pytanie czy kiedyś się zdarzyło u waszych dzieciaczków że miały biały nalot na języku. Bo Gabi się zrobił 2 dni temu i nie wiem co z tym zrobić, nie ma gorączki ani żadnych innych objawów

Mati nie miał nigdy białego nalotu.

Ale za to od paru dni ma stan podgorączkowy i nie wiem o co chodzi .

Mati nie miał nigdy białego nalotu.

Ale za to od paru dni ma stan podgorączkowy i nie wiem o co chodzi .
możena ząbki albo jakieś lekkie przeziębienie
Agaciua moze zabki:sorry:

u nas mega odparzenia od wczoraj, wczoraj od rana 5 kupek rzadkich i na wieczor zrobiły mu sie takie odparzenia ze jak robiłkupke to przy tym taki ryk a mi bylo go tak zal:-( ale dzis juz jest lepiej tylko ze jajeczka ma jeszcze strasznie czerwoneale przynajmniej juz nie placze jak kupke robi no i tylko jedna byla tylko dzis:tak:
Oby szybciutko zeszło , my też się ostatnio męczyliśmy z odparzeniem bo kupiłam inne pieluszki ale mam taką specjalną maść robioną na receptę i pomogło.

darina, a braliście jakiś antybiotyk ostatnio?
jeśli tak to może być jakis grzybek. Jak nie znika to bym zapytała pediatry na wszelki wypadek.
a moze to nic takiego:rofl2::sorry:

u nas wiatrówka juz dobiega ku końcowi. Pewnie po weeekeendzie będziemy mogli na spacer wyjść, bo już i Kubusiowi i mnie się teskni. pogoda sliczna a on w domu musi być.:no::no::no: Plus tego taki, że już go szczepić na ospę nie musze, tylko inne szczepienia przesuwaja nam się do lipca:-(. Mam nadzieję, że żadna odra ani świnka się nie przyplącze w tym czasie. Sala zabaw i plac w parku tylko o świcie i wieczorem jak dzieci nie będzie:-D;-)

Darina a pleśniawki?
Miała ostatnio pleśniawki ale tylko na wewnętrznych ścianach policzka i troszkę na ustach ale kupiłam taki specjalny płyn w aptece i ładnie zeszło na języku nic nie było
darina, a braliście jakiś antybiotyk ostatnio?
jeśli tak to może być jakis grzybek. Jak nie znika to bym zapytała pediatry na wszelki wypadek.
a moze to nic takiego
Brała bactrim na zapalenie gardła, hmm sama już nie wiem naczytałam się w internecie różnych rzeczy i już jestem wygłupiona. Chyba na razie będę smarował tym płynem na pleśniawki jak nie zejdzie do poniedziałku to pójdę do pediatry.
Dzięki za odpowiedzi

reklama
tez bym obstawiala grzybka, nasza pediatra mowi ze przy antybiotykoterapi oprócz priobriotyku powinno sie zawsze podawac dodatkowo specyfik przeciwko grzybom juz nie pamietam nazwy ale zawsze dostajemy w takim malym opakowaniu taka zolta zawiesine na to paskudztwo do picia.

Do góry