reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Mam do Was kilka pytań:

1. czy Wasze dzieci jedzą już same?
2. czy potrafią już pić ze zwykłych kubków ?
3. czy jedzą jeszcze w nocy?
4. O której się budzą rano?

I to chyba na tyle :) Z góry dziękuję za odpowiedź.

ad.1 nie, ale podczas np. obiadu nabijam na widelec większy kawałek jakiegoś warzywka to Alan sam zabiera mi widelec z ręki i wkłada papu do buzi :-)
ad.2 Jak trzymam Alanowi kubek to pije z niego, ale sam go nie trzyma ;-)
ad.3 już dawno nie :no::no:
ad.4 różnie od 5.40 a często ok 7 rano

reklama
Mam do Was kilka pytań:

1 Gabrysia potrafi jeść sama ale czasami jej pomagam bo to jeszcze troszkę tak niezdarnie jej wychodzi ale tak na 80% jest już w tym samodzielna i nawet potrafi dmuchać na łyżeczkę jak jej mówię że jest jeszcze ciepłe

2 Tak ale czasami dużo rozlewa bo się zapomina i przechyla kubek dlatego pijmy z niekapka,

3 Ostatni raz ok 24 i do rana nic

4 ok 6-7 ostatnimi czasu, kiedyś to ok 9

Mam do Was kilka pytań:

1. nie wszystko ale zawsze przy posilku dostaje łyżeczkę lub widelczyk i ćwiczy!!!!
2. tak, tylko czasami leci po brodzie;-)
3. nie dopiero ok.7-8 i pozniej jeszcze drzemie
4. ok.9

Mam do Was kilka pytań:

1. Jasiek je sam łapami :-) Coś tam próbuje już łyżeczką - ostatnio zjadł sam pól deserku - ale póki co uważa to raczej za świetną zabawę i kolejne pół wylądowało na stole, uszach i włosach:-p
2. Jasiek pije z Lovi 360 i nie widzę powodu zeby mu dawać na razie zwykły kubek
3. Już nie
4. Od 5:30 do 6:30. Zalezy od humoru jaśnie pana. Czasem dam mu jeść (butla mleka) zostawiam jeszcze w łóżku i potrafi z godzinkę sie bawić zabawkami co mu tam nawrzucam do łóżeczka. Ale najczęściej to waćpana ubieram w dresy, zamykam się z nim w jego pokoju, kładę się na kanapie która jest u Jaśka w pokoju i przysypiam do 9. Jaś demoluje cały pokój. Dziś np. wyciągnął z paczki wszystkie pieluchy :confused2: włazi do mnie na łóżko, czasem oberwę jakimś klockiem po głowie, muszę znosić piosenki szczeniaczka-uczniaczka, czasem muszę wstać i dać mu kubek z piciem albo "kulkę" czyli ukochany przez Jasia groszek ptysiowy :-) I jakoś od tej 6 do 9 znosimy :-D

1. Maja je rękami, ostatnio zaczęła próbowac łyżeczka, ale więcej jej spada niż laduje w buzi, więc zostawia ją i wraca do raczek
2. Pijemy z niekapka, ale mam zamiar też kupić ten Lovi, ładnie pije z butelki np takiej z wody, ale ja jej trzymam i z kubka, albo szklanki, ale też z moją pomoca.
3. Nie je w nocy już od bardzo dawna
4. Wstaje o 6:30/ 7

Mam do Was kilka pytań:

ad 1
Tak jeśli to coś co nie wymaga sztućców to tak. Sam łyżeczką tylko rozwala i karmi mnie lub innego karmiącego.
2. Jeśli trzymam kubek to tak, ale raczej mu nie daję. Wydaje mi się, że to jeszcze wcześnie.
3. Bardzo rzadko.
4. ok 6 -7.30 zależy o której zaśnie

Mam do Was kilka pytań:

1. śniadania tak - całkiem sam ( parówki lub jajecznicę je widelcem, kanapki łapkami ), z obiadem ciężej ale radzimy sobie w ten sposób że ja karmię go jedną łyżeczką, a Bartek ma swoją i jakoś to idzie ;-)

2. jeśli trzymam kubek to tak, sam by pewnie też pił ale cały byłby mokry, a tak to pije z kapka tzn zwykły kubek z takim wieczkiem i dziubkiem ale normalnie z niego leci, no i uwielbia pić z butelek z takim dziubkiem np wodę mineralną czy kubuś play.

3. zazwyczaj nie, chociaż raz na jakiś czas zdarzy się że obudzi się np o 3 i nie zaśnie bez mleka, choć są to sytuacje naprawdę rzadkie

4. 5-7

reklama
Do góry