reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
j
U nas podobnie jak u Tygrysków ;-) jedna lub dwie kanapeczki z chlebka, bez skórki, z masełkiem i szyneczką bez konserwantów ( proszę o taką w sprawdzonym sklepie ).
ja też kupuję w sklepie miesnym i zawsze mówię że to dla małego dziecka, albo szyneczke z indyka z Morlinek:tak:

ollcia - jak przygotowujesz kaszkę mleczną mannę? Mleko + kaszka?? Jakie proporcje?? Jakie mleko?? modyf, czy krowie??
Ewelw to jest taka kaszka gotowa z bobovity- pychotka!!!!:-D
dziewczyny co gotujecie i co wcinaja Wasze dziecia....mam na mysli dania obiadowe:-)bo z Alex+obiad-horror:szok:

ło matko róznie , Fifi uwielbia pulpeciki z kurczaka do tego ziemniaczek z masełkiem i np marcheweczka duszona, albo brokuła, kalafior,
rosołem z kluseczkami lanymi +miesko, krupniczek na kaszy jęczmiennej + mięsko, robiłam tez pulpeciki z rybki, czesto pieke dla nas w piekarniku rybkę w folii taka całą i wtedy Fifi ma tez swoja porcję do tego ziemniaczek i jakies warzywko, gołąbki nasze ( na miesku które sama mieliłam ) , wcina pierożki ruskie ( tylko dla niego mniej przyprawiam pieprzem i solą farsz), ogórkową zupke tez zjada, lazanie nasza tez wcina ( ale miesko tez sama mielę - nie ufam takiemu gotowemu), ogólnie to tak specjalnie dla niego juz przesatje gotować robię to co dla nas tylko mniej przyprawiam

ps. zauwazyłam że od kiedy jest Fifi zaczelam uzywac mnie kostek rosolowych i vegety:-p:zawstydzona/y:

ja też kupuję w sklepie miesnym i zawsze mówię że to dla małego dziecka, albo szyneczke z indyka z Morlinek:tak:

Ewelw to jest taka kaszka gotowa z bobovity- pychotka!!!!:-D

ło matko róznie , Fifi uwielbia pulpeciki z kurczaka do tego ziemniaczek z masełkiem i np marcheweczka duszona, albo brokuła, kalafior,
rosołem z kluseczkami lanymi +miesko, krupniczek na kaszy jęczmiennej + mięsko, robiłam tez pulpeciki z rybki, czesto pieke dla nas w piekarniku rybkę w folii taka całą i wtedy Fifi ma tez swoja porcję do tego ziemniaczek i jakies warzywko, gołąbki nasze ( na miesku które sama mieliłam ) , wcina pierożki ruskie ( tylko dla niego mniej przyprawiam pieprzem i solą farsz), ogórkową zupke tez zjada, lazanie nasza tez wcina ( ale miesko tez sama mielę - nie ufam takiemu gotowemu), ogólnie to tak specjalnie dla niego juz przesatje gotować robię to co dla nas tylko mniej przyprawiam

ps. zauwazyłam że od kiedy jest Fifi zaczelam uzywac mnie kostek rosolowych i vegety:-p:zawstydzona/y:

a jak robisz te pulpety z kuraka?:zawstydzona/y:

pisałam juz kiedys ze gotuje piers z kurczaka i marcheweczkę, potem mielę miesko i marchewkę dodaje jajeczko i odrobinke albo bulki tartej albo chlebka zagniatam , robie z tego kuleczki i wrzucam na wrzątejk i gotowe;-)

ps. podobnie robie puplepty z rybki
A ja ostatnio za Twoim przykładem zrobilam takie pulpety, rarobiłam tego kilka porcji, a Majka wzięła w rękę, rozgniotła, włożyła do buzi i wypluła i tyle z nowego dania. Za to zjadła wczoraj rosół, a kilka dni wcześniej nie chciała, więc może kiedyś się do pulpetów też przekona.

a ja ostatnio za twoim przykładem zrobilam takie pulpety, rarobiłam tego kilka porcji, a majka wzięła w rękę, rozgniotła, włożyła do buzi i wypluła i tyle z nowego dania. Za to zjadła wczoraj rosół, a kilka dni wcześniej nie chciała, więc może kiedyś się do pulpetów też przekona.
:-d:-d:-d:-):-d:-d

reklama
Do góry