reklama
tygrysek82
Fanka BB :)
ja też kupuję w sklepie miesnym i zawsze mówię że to dla małego dziecka, albo szyneczke z indyka z Morlinekj
U nas podobnie jak u Tygrysków ;-) jedna lub dwie kanapeczki z chlebka, bez skórki, z masełkiem i szyneczką bez konserwantów ( proszę o taką w sprawdzonym sklepie ).
Ewelw to jest taka kaszka gotowa z bobovity- pychotka!!!!ollcia - jak przygotowujesz kaszkę mleczną mannę? Mleko + kaszka?? Jakie proporcje?? Jakie mleko?? modyf, czy krowie??
dziewczyny co gotujecie i co wcinaja Wasze dziecia....mam na mysli dania obiadowe:-)bo z Alex+obiad-horror
ło matko róznie , Fifi uwielbia pulpeciki z kurczaka do tego ziemniaczek z masełkiem i np marcheweczka duszona, albo brokuła, kalafior,
rosołem z kluseczkami lanymi +miesko, krupniczek na kaszy jęczmiennej + mięsko, robiłam tez pulpeciki z rybki, czesto pieke dla nas w piekarniku rybkę w folii taka całą i wtedy Fifi ma tez swoja porcję do tego ziemniaczek i jakies warzywko, gołąbki nasze ( na miesku które sama mieliłam ) , wcina pierożki ruskie ( tylko dla niego mniej przyprawiam pieprzem i solą farsz), ogórkową zupke tez zjada, lazanie nasza tez wcina ( ale miesko tez sama mielę - nie ufam takiemu gotowemu), ogólnie to tak specjalnie dla niego juz przesatje gotować robię to co dla nas tylko mniej przyprawiam
ps. zauwazyłam że od kiedy jest Fifi zaczelam uzywac mnie kostek rosolowych i vegety
pyciolek87
Mama Alexa:*
ja też kupuję w sklepie miesnym i zawsze mówię że to dla małego dziecka, albo szyneczke z indyka z Morlinek
Ewelw to jest taka kaszka gotowa z bobovity- pychotka!!!!
ło matko róznie , Fifi uwielbia pulpeciki z kurczaka do tego ziemniaczek z masełkiem i np marcheweczka duszona, albo brokuła, kalafior,
rosołem z kluseczkami lanymi +miesko, krupniczek na kaszy jęczmiennej + mięsko, robiłam tez pulpeciki z rybki, czesto pieke dla nas w piekarniku rybkę w folii taka całą i wtedy Fifi ma tez swoja porcję do tego ziemniaczek i jakies warzywko, gołąbki nasze ( na miesku które sama mieliłam ) , wcina pierożki ruskie ( tylko dla niego mniej przyprawiam pieprzem i solą farsz), ogórkową zupke tez zjada, lazanie nasza tez wcina ( ale miesko tez sama mielę - nie ufam takiemu gotowemu), ogólnie to tak specjalnie dla niego juz przesatje gotować robię to co dla nas tylko mniej przyprawiam
ps. zauwazyłam że od kiedy jest Fifi zaczelam uzywac mnie kostek rosolowych i vegety
a jak robisz te pulpety z kuraka?
tygrysek82
pisałam juz kiedys ze gotuje piers z kurczaka i marcheweczkę, potem mielę miesko i marchewkę dodaje jajeczko i odrobinke albo bulki tartej albo chlebka zagniatam , robie z tego kuleczki i wrzucam na wrzątejk i gotowe;-)a jak robisz te pulpety z kuraka?
ps. podobnie robie puplepty z rybki
pyciolek87
Mama Alexa:*
dziekowacpisałam juz kiedys ze gotuje piers z kurczaka i marcheweczkę, potem mielę miesko i marchewkę dodaje jajeczko i odrobinke albo bulki tartej albo chlebka zagniatam , robie z tego kuleczki i wrzucam na wrzątejk i gotowe;-)
Agatkas
Mamusia Zuzolka
Nie mam maszynki do mielenia mięsa:-(
tygrysek82
ale ja miele gotowane miesko w robocie kuchennym tylko uzywam malego pojemniczka do tak duzej ilosci mieskaNie mam maszynki do mielenia mięsa:-(
A ja ostatnio za Twoim przykładem zrobilam takie pulpety, rarobiłam tego kilka porcji, a Majka wzięła w rękę, rozgniotła, włożyła do buzi i wypluła i tyle z nowego dania. Za to zjadła wczoraj rosół, a kilka dni wcześniej nie chciała, więc może kiedyś się do pulpetów też przekona.pisałam juz kiedys ze gotuje piers z kurczaka i marcheweczkę, potem mielę miesko i marchewkę dodaje jajeczko i odrobinke albo bulki tartej albo chlebka zagniatam , robie z tego kuleczki i wrzucam na wrzątejk i gotowe;-)
tygrysek82
:-d:-d:-d:-):-d:-da ja ostatnio za twoim przykładem zrobilam takie pulpety, rarobiłam tego kilka porcji, a majka wzięła w rękę, rozgniotła, włożyła do buzi i wypluła i tyle z nowego dania. Za to zjadła wczoraj rosół, a kilka dni wcześniej nie chciała, więc może kiedyś się do pulpetów też przekona.
reklama