No właśnie sama nie wiem :--(, może od ząbków ? :-( bo 2 dniówkę już chyba przechodził, kiedyś gorączkowaqł, a potem go wysypało ..
a czy ibuprofen to to samo co ibufen ?? chyba tak, co?
tak-ibuprofen to skladnik nurofenu, ibufenu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie sama nie wiem :--(, może od ząbków ? :-( bo 2 dniówkę już chyba przechodził, kiedyś gorączkowaqł, a potem go wysypało ..
a czy ibuprofen to to samo co ibufen ?? chyba tak, co?
U nas też się zdarza od czasu do czasu takie duże odparzenie, gdy zje coś co jej nie pasowało i często robi kupki. Wtedy pomaga tylko przemywanie wodą, żadnych chusteczek i nacieram bephantenem.
Dziewczyny, jakim kremem smarujecie dzieciom buzkę jak wychodzicie na zewnatrz, bo ja używam bambino tak jak w tamtym roku, ale widzę, że mała ma ciagle czerwony nos od razu jak wyjdziemy z domu. Nakładam dość grubą warstwę, chyba, że już taki jej urok :-)
Dziewczyny czym zbijacie gorączkę maluchom (alan od wczoraj ma 39 stopni, nic poza tym) i jak często podajecie leki przeciwgorączkowe ? ja mam czopki paracetamolu, i ibum w syropie, jak to podawać ? na zmianę ??
Edee ile Alan waży?????
PAracetamol można co 6 godzin a ibuprofen co 8 godzin w przypadku naszych dzieciaczków. W skrajnych przypadkach gdy widac że dziecko bardzo cierpi można poskracac tą przerwę odpowiednio do 4 i 6 godzin. Przy bardzo wysokiej temperaturze i szybko nawracającej nasza pediatra zaleca stosowanie właśnie na przemian paracetamolu i ibuprofenu tak żeby między oboma tymi środkami było conajmniej 2 godziny odstępu.na zmiane mozesz podawac paracetamol i ibuprofen i na pewno wtedy nie przedawkujesz....co ile godzin to nie wiem
A skad ta goraczka??
Czopki tak samo zresztą jak syrop musisz dobierac wagowo. Na każdym opakowaniu powinna byc taka specjalna tabelka ale 50mg to żeczywiście troszkę za słabe.Agatkas, ja mam czopki paracetamolu, ale 50 mg, czyli za słabe?? (pisze dla niemowląt)
Madzienko, czyli czopki nurofenu beda lepsze niż syrop??
aaa I na tym ibufenie pisze ze do 3 razy na dobe :-(
Dziewczyny, jakim kremem smarujecie dzieciom buzkę jak wychodzicie na zewnatrz, bo ja używam bambino tak jak w tamtym roku, ale widzę, że mała ma ciagle czerwony nos od razu jak wyjdziemy z domu. Nakładam dość grubą warstwę, chyba, że już taki jej urok :-)
Dziewczyny w co się bawicie z maluchami. Bo mnie się pomału pomysły kończą...
Dziewczyny czym zbijacie gorączkę maluchom (alan od wczoraj ma 39 stopni, nic poza tym) i jak często podajecie leki przeciwgorączkowe ? ja mam czopki paracetamolu, i ibum w syropie, jak to podawać ? na zmianę ??