reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Dzięki dziewczyny za rady!!!! Stosuję się do nich i już troszkę lepiej...teraz smaruję clotrimazolem.

U nas też się zdarza od czasu do czasu takie duże odparzenie, gdy zje coś co jej nie pasowało i często robi kupki. Wtedy pomaga tylko przemywanie wodą, żadnych chusteczek i nacieram bephantenem.

Dziewczyny, jakim kremem smarujecie dzieciom buzkę jak wychodzicie na zewnatrz, bo ja używam bambino tak jak w tamtym roku, ale widzę, że mała ma ciagle czerwony nos od razu jak wyjdziemy z domu. Nakładam dość grubą warstwę, chyba, że już taki jej urok :-)

Nivea na każdą pogodę...ale też moja ma czerwony nosek:)

Dziewczyny czym zbijacie gorączkę maluchom (alan od wczoraj ma 39 stopni, nic poza tym) i jak często podajecie leki przeciwgorączkowe ? ja mam czopki paracetamolu, i ibum w syropie, jak to podawać ? na zmianę ??

Paracetamol 125g w czopku...najszybciej u nas działa...Z tego co wiem to 4 razy na dobę można podawać przeciegorączkowe.

Agatkas, ja mam czopki paracetamolu, ale 50 mg, czyli za słabe?? (pisze dla niemowląt)

Madzienko, czyli czopki nurofenu beda lepsze niż syrop??

aaa I na tym ibufenie pisze ze do 3 razy na dobe :-(

:-:)-( ale panikuję :-:)-( Alan dopiero drugi raz ma taką gorączkę :-(, jak jutro rano bedzie bez zmian, to zadzwonię po wizytę domową :-(
teraz ogląda tv ...:sorry2:

na zmiane mozesz podawac paracetamol i ibuprofen i na pewno wtedy nie przedawkujesz....co ile godzin to nie wiem:blink::blink::blink::blink:

A skad ta goraczka??
PAracetamol można co 6 godzin a ibuprofen co 8 godzin w przypadku naszych dzieciaczków. W skrajnych przypadkach gdy widac że dziecko bardzo cierpi można poskracac tą przerwę odpowiednio do 4 i 6 godzin. Przy bardzo wysokiej temperaturze i szybko nawracającej nasza pediatra zaleca stosowanie właśnie na przemian paracetamolu i ibuprofenu tak żeby między oboma tymi środkami było conajmniej 2 godziny odstępu.

Agatkas, ja mam czopki paracetamolu, ale 50 mg, czyli za słabe?? (pisze dla niemowląt)

Madzienko, czyli czopki nurofenu beda lepsze niż syrop??

aaa I na tym ibufenie pisze ze do 3 razy na dobe :-(
Czopki tak samo zresztą jak syrop musisz dobierac wagowo. Na każdym opakowaniu powinna byc taka specjalna tabelka ale 50mg to żeczywiście troszkę za słabe.

U nas jak dziewczyny ciągnie na wymioty to podaję czopka a jak mają biegunkę to syrop. Jak opócz gorączki albo bólu nie ma innych objawów to zawsze daję czoka bo jedno że szybciej działa a dwa że omija układ pokarmowy.

Edytko głowa do góry napewno sobie poradzicie z tą gorączką i trzymam kciuki żeby się nic z niej nie rozwinęło

Kokusia, z nieba mi spadłaś z tymi poradami :tak::tak:, z tymi czopkami to dobry pomysł, też będę podawać zamiast syropu, teraz, bo biegunki narazie nie mamy :tak:
Teraz widzę, że temp. już spada po tym ibufenie, który mu niedawno podałam :tak:

Kokusiu, i reszta dziewczyn :*:*

reklama
Dziewczyny, jakim kremem smarujecie dzieciom buzkę jak wychodzicie na zewnatrz, bo ja używam bambino tak jak w tamtym roku, ale widzę, że mała ma ciagle czerwony nos od razu jak wyjdziemy z domu. Nakładam dość grubą warstwę, chyba, że już taki jej urok :-)

nivea na każdą pogodę :tak:

Dziewczyny w co się bawicie z maluchami. Bo mnie się pomału pomysły kończą...

oj, my różnie, układamy klocki, robimy tory przeszkód i urządzamy wyścigi, koniki i inne takie, czytamy bajeczki, tańczymy trochę, a poza tym Bartek ma chwile że potrafi sam się na jakiś czas czymś zająć :tak:

Dziewczyny czym zbijacie gorączkę maluchom (alan od wczoraj ma 39 stopni, nic poza tym) i jak często podajecie leki przeciwgorączkowe ? ja mam czopki paracetamolu, i ibum w syropie, jak to podawać ? na zmianę ??

my stosowaliśmy tylko ibufen w zawiesinie, zdrówka dla Alanka.

Do góry