reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Zanplo, a zdarza się, że młoda robi się sina i oczy na drugą stronę wywala?
Jak się zanosi to staram się szybko reagować. Dwa razy mi się tylko zdarzyło, że zaczynała robić się sina i za długo ten bezdech trwał, ale zaczęłam ją trząść i dmuchać i przeszło.
Widzę, że prawie wszystkie dzieciaczki jedzą jakieś jogurty albo danonki, a my jeszcze nic. Może pani dietetyczka pozwoli na przyszłej wizycie to byłaby jakaś nowość.

reklama
Iggy mi sinieje prawie od razu. Jestem tym przerażona. Dzisiaj nie mogłam mu przywrócić oddechu. Myślałam, że to koniec... Nie wiem jak sobie z tym poradzić.

ja mam znowu pare pytań wiem,wiem zadreczam was ostatnio:zawstydzona/y: ale tak mnie naszło na te przepisy i wogole luknelam w tabele z tym co nasze dzieci moga i doszlam do wniosku ze troche go ograniczam bo tyle przypraw a ja wlasciwie mu nie przyprawiam niczym nawet pietruszki i selera mu nie daje bo ja tego nie lubie:zawstydzona/y: co prawda wcina ładnie to co mu ugotoju to znaczy ze mu smakuje ale postanowiłam cos pozmieniac ;-)nie pamietam teraz wszystkiego co chcialam takze jak mi sie przypomni pozniej to bede pisac uprzedzam odrazu:-D

-czy dajecie maluchom kakao lub zbozówke bo czytałam ze można:sorry:

- groszek i kukurydze z puszek czy mrozone bo czytłam ze nie mozna z puszek ale tak groszek mrozony widzialam tylko z marchewka a marchew mam swoja :sorry: kukurydzy mrozonej nie widzialam i jak dajecie to z tymi łuskmi bo ja jak daje groszek to bez łusek:zawstydzona/y::-D chciałam dac np. ananasa ale niewiem czy moge z puszki:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Marzycielko dobrze ze juz te chorunsko sie od was odczepiło :-D\
dagulla ja daje małemu marchewke z groszkiem mrozoną,a samego groszku to nie widziałam :confused2: a kakaa nie daję hmm ja sie ostratnio zastanawialam nad płatkami sniadaniowymi i tu tez mam pytanie z jakim mlekiem?bo na pewno nie z tym z kartonu i zastanawiam sie nad tym proszkowanym,które leży na półce z kaszkami dla maluchów

ja mam znowu pare pytań wiem,wiem zadreczam was ostatnio:zawstydzona/y: ale tak mnie naszło na te przepisy i wogole luknelam w tabele z tym co nasze dzieci moga i doszlam do wniosku ze troche go ograniczam bo tyle przypraw a ja wlasciwie mu nie przyprawiam niczym nawet pietruszki i selera mu nie daje bo ja tego nie lubie:zawstydzona/y: co prawda wcina ładnie to co mu ugotoju to znaczy ze mu smakuje ale postanowiłam cos pozmieniac ;-)nie pamietam teraz wszystkiego co chcialam takze jak mi sie przypomni pozniej to bede pisac uprzedzam odrazu:-D

-czy dajecie maluchom kakao lub zbozówke bo czytałam ze można:sorry:

- groszek i kukurydze z puszek czy mrozone bo czytłam ze nie mozna z puszek ale tak groszek mrozony widzialam tylko z marchewka a marchew mam swoja :sorry: kukurydzy mrozonej nie widzialam i jak dajecie to z tymi łuskmi bo ja jak daje groszek to bez łusek:zawstydzona/y::-D chciałam dac np. ananasa ale niewiem czy moge z puszki:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
-Kakao jeszcze nie dawałam bo jakoś tak mnie nie naszło. Za to wiem że budyniu moje dziecko nie cierpi:tak:
-Groszek daję zawsze mrożony. Czasem można znalezc sam groszek ale trzeba bardzo się naszukac więc ja ide na łatwizne i kupuje ten z marchewką mimo że też mam swoją. Kukurydzę mrożoną najłatwiej jest spotkac w mieszankach warzyw. Są np w Biedronce "warzywa na patelnię" i tam jest min kukurydza i papryka. I ja to zawsze gotuje na parze.
-Ananasa z puszki juz próbowała ale nie bardzo jej smakował podobnie jak grejfruty które obie z Martyną kochamy:tak:

a mój maksiu za budyniami i kisielkami to wręcz przebada,ale natomiast te fisiele(marchewkowe) mu nie podchodza pluł nimi
\kokusia tak jak patrzyłam za świerzym mleczkiem to nie ma u nas w sklepie ;/ fajnie by było dostać takie od mućki :)) będę musiała dopytać znajomego ze wsi czy nie ma tam kogoś z krówkami

Kacper kisiel tez uwielbia a budyniu jeszcze mu nie zaserwowałam:zawstydzona/y:

nawet ie pomyslalam o tych wazywach na patelnie:zawstydzona/y: zawsze rozgladalam sie w tych "zwykłych":-D

reklama
kokusiu może któres z was jak było małe to nie przepadało,poza tym kazdy jest inny,inacze mówiąc oryginalny hihi :) jeszcze pewnie przeproszą budyniek kiedyś
dagulla jak to mówią najciemniej pod latarnią :)

Do góry