tygrysek82
Fanka BB :)
no wlasnie nie wiem a mam kolezanka w ciazy i ma to w opisie usg i sie bardzo martwi:----(a co to za cholera
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no wlasnie nie wiem a mam kolezanka w ciazy i ma to w opisie usg i sie bardzo martwi:----(a co to za cholera
no wlasnie nie wiem a mam kolezanka w ciazy i ma to w opisie usg i sie bardzo martwi:----(
A czy koleżanka nie ma przypadkiem cukrzycy ciążowej?no wlasnie nie wiem a mam kolezanka w ciazy i ma to w opisie usg i sie bardzo martwi:----(
Dzieki dziewczynki, u nas jak nie urok to sraczkacholercia co się czepiło Julci, wczoraj pediatra zmienila jej antybiotyk i porzygala sie po nimjuz sama nie wiem co mam robic...
a po ilu dniach taka biegunka moze ustapic, daje jej smecte i probiotyki ale poprawy nie widze
boje sie zeby szpitalem nie skonczylo sie
jest w 30 tygodniu
dziecko juz wazy 2140 czyli jest o 3 tygodnie wieksze niz powinno lekarz powiedzial ze moze urodzic nawet ok 5 kg dziecko.
a cukier miala robiony test na obciazenie glukoza jakis 1 czy 1, 5 temu i wyszedl wynik dobry
Jesli nic jej nie powiedzieli więcej i nie dali skierowania do kardiologa płodu to myslę że nie będzie to jakiś problem....ale niestety nie wiem czy na pewno
Moze też mieć taką dziurkę w serduchu jak moja Zuzia i wtedy tez serduszko przerasta...
A co do wagi to właśnie urodziła moja koleżanka która miała urodzić nadzwyczaj wielką córeczkę....nawet ponad 5kg.... i co? Urodziła małą 3650g i 56cm
Takim małym dzieciom ABSOLUTNIE NIE WOLNO PODAWAC ŻADNYCH ŚRODKÓW ZAPIERAJĄCYCH bez porozumienia z lekarzem bo można narobic więcej szkody niż pożytkuU kolezanki natomiast smecta sie sprawdzila i oprocz tego doktorka kazala jej rozpuscic 1/4 tabletki wegla i mowi, ze jej moment zatrzymalo. Moze sprobuj-wegiel to nic szkodliwego a moze jak raz pomoze:-)
u nas podobna pogoda, sloneczko swieci, ale nie jest tak cieploPodpowiedzcie mi jak ubieracie maluchy w taką pogodę jak dzisiaj(przynajmniej u nas), ja wypadłam z wprawy bo juz drugi tydzien siedzimy w domu:---zawstydzona/y:
U nas dzisiaj 12stopni w cieniu, w sloncu cieplutko a nawet bardzo cieplutko i wiatr?????
W przyszlym tygodniu ma byc 6 stopni wtedy jak bedzieie ubierac dzieciaki?????
prosze o podpowiedz...bo ja nie chcialabym zeby Jula znowu pochorowala sie