reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Hipertrofia to jest przerost serduszka...tego mogą być różne przyczyny...mój mąż ma hipertrofię spowodowaną kardiomiopatią przerostową...czyli jak się męczy to serce nie działa prawidłowo i w efekcie następuje przerost jednej komory.
A w którym m-cu jest koleżanka?

Dzieki dziewczynki, u nas jak nie urok to sraczka:no::no::no::no:cholercia co się czepiło Julci, wczoraj pediatra zmienila jej antybiotyk i porzygala sie po nim:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:juz sama nie wiem co mam robic...

a po ilu dniach taka biegunka moze ustapic, daje jej smecte i probiotyki ale poprawy nie widze:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

boje sie zeby szpitalem nie skonczylo sie:eek::eek::eek::eek:

Kochana my przy amoksiklavie tez mielismy, no moze nie biegunke, ale takie rzadkie kupki, mocno ze sluzem i strasznie czuc bylo takim kwasnym, jakby z octem. Mielismy smecte, enterol i dodatkowo podawalam dicoflor co drugi dzien, ale to nic nie pomagalo u nas. Robil po 4 na dzien. Dopiero jak skonczylismy antybiotyk to po 2 dniach zaczela sie normalna kupka.
U kolezanki natomiast smecta sie sprawdzila i oprocz tego doktorka kazala jej rozpuscic 1/4 tabletki wegla i mowi, ze jej moment zatrzymalo. Moze sprobuj-wegiel to nic szkodliwego a moze jak raz pomoze:-)
Trzymamy kciuki i nie dajcie sie szpitalom bo stamtad wychodzi sie tylko gorzej chorym.

jest w 30 tygodniu
dziecko juz wazy 2140 czyli jest o 3 tygodnie wieksze niz powinno lekarz powiedzial ze moze urodzic nawet ok 5 kg dziecko.
a cukier miala robiony test na obciazenie glukoza jakis 1 czy 1, 5 temu i wyszedl wynik dobry

Jesli nic jej nie powiedzieli więcej i nie dali skierowania do kardiologa płodu to myslę że nie będzie to jakiś problem....ale niestety nie wiem czy na pewno
Moze też mieć taką dziurkę w serduchu jak moja Zuzia i wtedy tez serduszko przerasta...

A co do wagi to właśnie urodziła moja koleżanka która miała urodzić nadzwyczaj wielką córeczkę....nawet ponad 5kg.... i co? Urodziła małą 3650g i 56cm:)

Jesli nic jej nie powiedzieli więcej i nie dali skierowania do kardiologa płodu to myslę że nie będzie to jakiś problem....ale niestety nie wiem czy na pewno
Moze też mieć taką dziurkę w serduchu jak moja Zuzia i wtedy tez serduszko przerasta...

A co do wagi to właśnie urodziła moja koleżanka która miała urodzić nadzwyczaj wielką córeczkę....nawet ponad 5kg.... i co? Urodziła małą 3650g i 56cm:)

Zgadzam sie z ta waga z Toba. U mnie wyszlo na usg, ze Kacperek w 8 mies ma juz 3200 a przy porodzie ledwo 2500.

U kolezanki natomiast smecta sie sprawdzila i oprocz tego doktorka kazala jej rozpuscic 1/4 tabletki wegla i mowi, ze jej moment zatrzymalo. Moze sprobuj-wegiel to nic szkodliwego a moze jak raz pomoze:-)
Takim małym dzieciom ABSOLUTNIE NIE WOLNO PODAWAC ŻADNYCH ŚRODKÓW ZAPIERAJĄCYCH bez porozumienia z lekarzem bo można narobic więcej szkody niż pożytku:no::no::no::no::no:

Podpowiedzcie mi jak ubieracie maluchy w taką pogodę jak dzisiaj(przynajmniej u nas:-D:-D:-D), ja wypadłam z wprawy bo juz drugi tydzien siedzimy w domu:-:)-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

U nas dzisiaj 12stopni w cieniu, w sloncu cieplutko a nawet bardzo cieplutko i wiatr?????:eek::eek::eek:

W przyszlym tygodniu ma byc 6 stopni wtedy jak bedzieie ubierac dzieciaki?????
:sorry::sorry::sorry:

prosze o podpowiedz...bo ja nie chcialabym zeby Jula znowu pochorowala sie:sorry::sorry::sorry::sorry:

reklama
Podpowiedzcie mi jak ubieracie maluchy w taką pogodę jak dzisiaj(przynajmniej u nas:-D:-D:-D), ja wypadłam z wprawy bo juz drugi tydzien siedzimy w domu:-:)-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

U nas dzisiaj 12stopni w cieniu, w sloncu cieplutko a nawet bardzo cieplutko i wiatr?????:eek::eek::eek:

W przyszlym tygodniu ma byc 6 stopni wtedy jak bedzieie ubierac dzieciaki?????
:sorry::sorry::sorry:

prosze o podpowiedz...bo ja nie chcialabym zeby Jula znowu pochorowala sie:sorry::sorry::sorry::sorry:
u nas podobna pogoda, sloneczko swieci, ale nie jest tak cieplo
moja ma bodziak na dlugi rekaw, bluze na dlugi rekaw i kutke jesienna, na nozki rajstopki, dzinsy i butki, na glowe czapeczka

Do góry