reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Ollcia ja tez sie nad tym zastanawiałam,ale ostatnio w lipcu jak pytałam nasza pediatre o tą szczepionke to powiedziaa,ze wiekszosc jest juz wykupiona i jak znajdziemy gdzies w aptece to nam zaszczepi...:sorry::eek:

Ja tez sie jeszcze nie szczepiłam nigdy...

Ale słyszałamz,e warto...ze nawet jak człowiek zachoruje to zawsze przechodzi sie duzo lzej...wiec warto...

dziekuję kochana, wieści znowu nikłe musimy jechać do kolejnej poradni w sprawie wyników "wątrobowych" a nadwyzka fosforanu we krwi wcale nie świadczy o przedawkowaniu wit D3:eek: żadne wyniki nie pasuja lekarce i mnie wie o co chodzi -kieruje nas dalej -zaczynam bać się chodzić do lekarzy , bo za każdym razem coś nowego jak patrzę na Bianusie teraz jak śpi to łzy mi lecą po policzkach :-:)-(i pytam dlaczego to wszystko.....?
Trzymaj się ciepło kochana i musisz myśleć optymistycznie i uwierzyć że wszystko będzie dobrze:tak:.

U nas ze spaniem w nocy to jakaś porażka jest bo mała jak zaśnie ok 21 to do 24 śpi spokojnie w miarę ale później to masakra budzi się z płaczem w takiej częstotliwości że czasami usypiam ją po 20 minut i jak zaśnie to ja nawet do łóżka się nie zdążę dobrze wgramolić a ta znów płacz i tak w kółko.

A my jutro z rana do kontroli z gardłem a w czwartek do neurologa. Trzymajcie kciuki żeby już wszystko było dobrze

Darina, Kankiya, trzymam kciuki za małe księżniczki, będzie dobrze

Na grypę napewno nie będę szczepic. Mąż się szczepił kilka lat temu i tak sie rozchorował kilka dni po szczepieniu że trzymało go prawie miesiąc, wiec od tamtej pory sie nie szczepi i my tak samo

dziewczyny, będziecie szczepić maluszki na grypę?
ja nie będę szczepiła - niedawno w "Forum" był artykuł o grypie i jakiś specjalista się wypowiadał, że udowodniono ochronne działanie szczepień przeciw grypie jedynie u osób młodych o dobrej kondycji (dlatego niezrozumiałe są dla niego zalecenia w szczepieniu dzieci i osób w wieku podeszłym)

a co do męża który zachorował na grypę kilka dni po szczepieniu to miał pełne prawo, ponieważ to za krótki czas żeby wytworzyły się we krwi przeciwciała

Darina, Kankiya, trzymam kciuki za małe księżniczki, będzie dobrze

Na grypę napewno nie będę szczepic. Mąż się szczepił kilka lat temu i tak sie rozchorował kilka dni po szczepieniu że trzymało go prawie miesiąc, wiec od tamtej pory sie nie szczepi i my tak samo

moj mezowy szczepi sie na grype rok w rok i zawsze po szczepieniu przechodzi jedno czy dwudniowe lekkie przeziebienie ale pozniej cala zime ma spokoj z chorowaniem. A ze po szczepionce organizm reaguje w taki sposob jak u niego to podobniez calkiem normalna reakcja na nią ale fakt zdazaja sie takie przypadki ze organizm zle zareaguje na szczepienie tak jak maz Blizniaczka mojego koffanego:tak::tak::tak:
ja sie tez mialam zaszczepic tej zimy na grype , niestety ciaza mi pozmieniala plany:-D:-D w tym roku sie napewno zaszczepie:tak::tak::tak::tak:a co do Filipka to jeszcze nie wiem

reklama
U nas Julcia cos ma katarek i nie wiem czy to na ząbki czy przeziębienie:shocked2::shocked2:dzisiaj mamy basen i juz sama nie wiem co robic...gorączki nie ma

Mamuski ktore przechodzily katar z maluszkami...za kazdym razem psikajac krople oczyszczalyscie nosek frida...???
Bo ja sama nie dam rady, Jula jest taka silna ze wyrywa mi sie....moge zakraplac krople bez fridy???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-(

Do góry