reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

edee dobrze ze na pluckach czysto i oby szybciutko poszedl sobie katarek:tak:

u naz z zasypianiem jest oki nawet jestem dumna z Kacperka bo od jakiegos czasu zasypia bez cycka coprawda trwa to dluzej :sorry: ale w nocy bez cycka sie raczej nie da czasem sie udaje ale rzadko tyle ze maly spi ze mna mysle ze z czasem nauczy sie spac w lozeczku tak jak dorusł do zasypiania sam ale narazie nie wyobrazam sobie ze miala bym co godzin do niego wstawac bo jak mu zabek wychodzi to tak wlasnie u nas jest:zawstydzona/y:

co do jedzenia to my jemy dwa razy dziennie zupke od miesiaca ze wzgledu na ta anemie tak ialam zrobic mam nadzieje ze to pomoze i od kiedy dobrze toleruje gluten to czasem wcinamy parowe i bułe;-)

reklama
Mamuski jestem w posiadaniu nowych przepisów od 5 miesiąca wzwyż...jeśli jesteście chętne wyślijcie mi adres mailowy na priv to Wam prześlę:tak::tak::tak:

Edee ja to bym chciała, żeby moja mi coś zaproponowała jak ją pytam czy szczepić na pneumo, czy wcześniej na rota to mi stale odpowiadała, że to moja decyzja :baffled:

A i zapomniałam napisać,. że lekarka kazała nam się zastanowić nad szczepionką na pneumo mówiła, że po roku były by 2 dawki w odstępie 2 mcy, ale ten koszt 260 za dawkę trochę mnie przeraża, i nie wiem czy szczepić :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, bardzo bym chciała ale to dla nas spory wydatek :zawstydzona/y::-:)-:)-:)-:)-(, a jeszcze zakup fotelika mamy przed sobą :zawstydzona/y::-( i to kolejne kilka stówek będzie :-:)-(, szkoda gadać :-(

My na pneumo szczepimy sie w czwartek pierwsza dawka:tak::tak::tak:nasza pediatra bardzo nam ją zaleca, natomiast rota odradzala i posluchalismy sie jej;-)

Szczepimy teraz bo po 7 miesiacu zycia jest o jedna dawke mniej wiec prawie 3 stowki zostaja w kieszeni...

My tez teraz zaszczepimy! Moja ciocia pracuje w Centrum Zdrowia Matki Polki w Lodzi z malutkimi dzieciaczkami i powiedziłą zebym się wogóle nie zastanawiała i szczepiła....ale po 7 m-cu włąśnie..nie wcześniej.
Aaaa dziewczynki nie wiem czywiecie ze jest nowa szczepionka na pneumo i ona jest lepsza..nazywa sie Synflorix.

Kurczę tyle się musisz nadenerwować z tym zdrowiem malutkiej:-( Miałam nadzieję na lepsze wieści. Mam nadzieje, że lekarka coś poradzi:tak: Trzymamy kciuki;-)
dziekuję kochana, wieści znowu nikłe musimy jechać do kolejnej poradni w sprawie wyników "wątrobowych" a nadwyzka fosforanu we krwi wcale nie świadczy o przedawkowaniu wit D3:eek: żadne wyniki nie pasuja lekarce i mnie wie o co chodzi -kieruje nas dalej -zaczynam bać się chodzić do lekarzy , bo za każdym razem coś nowego jak patrzę na Bianusie teraz jak śpi to łzy mi lecą po policzkach :-:)-(i pytam dlaczego to wszystko.....?

dziekuję kochana, wieści znowu nikłe musimy jechać do kolejnej poradni w sprawie wyników "wątrobowych" a nadwyzka fosforanu we krwi wcale nie świadczy o przedawkowaniu wit D3:eek: żadne wyniki nie pasuja lekarce i mnie wie o co chodzi -kieruje nas dalej -zaczynam bać się chodzić do lekarzy , bo za każdym razem coś nowego jak patrzę na Bianusie teraz jak śpi to łzy mi lecą po policzkach :-:)-(i pytam dlaczego to wszystko.....?
jeny bidulko ile sie musisz namartwic:-(naapewno wszystko bedzie dobrze zobaczysz trzymamy mocno kcuki z Filipkiem za zdroweczko naszej Bianusi:tak::tak:

Kankiya musisz być dzielna.Wiem,ze to brzmi byle jak kiedy człowiek tak strasznie się martwi...Ale musisz.Musisz wierzyć w to,ze wszystko będzie dobrze i dodawać sił Bianeczce.Są miliony chorych dzieci...Nieuleczalnie chorych...I każdy rodzic musi to przeżyć by pomóc żyć swojemu dziecku...Wiadomo,że nie patrzy się na innych,człowiekowi serce pęka gdy pyta dla czego akurat moje dziecko...Ale Bianeczka ma nie które wyniki kiepskie i albo okaże się,że to nic wielkiego albo pomęczycie się,wyleczycie i będzie wszystko dobrze.Będzie!Kochana głowa do góry i bądź dobrej myśli.Bądź dzielna:tak:

reklama
dzięki kochane dziewczynki, wierzę ,że będzie dobrze i odganiam złe myśli,ale są takie dni jak dziś,że nie wyrabiam... dziękuję,że jesteście

Do góry