reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dziewczyny a jak u was walka z anemia bo my tak : przez piec miesiecy bralismy ferrum lek i zero poprawy teraz od miesiaca bierzemy hemofer i jeszcze przez miesiac mamy brac i dopiero potem morfologia mam nadzieje ze to pomoze bo to jest okropne maly jak widzi lyzeczke to glowke odwraca i wcale sie nie dziwie :-( i mamy dwa razy dziennie zupke jesc i juz sie robi pulpecik :-D

i jeszcze .... czy jak dajecie cebion multi to witamine d tez dajecie coprawda w cebionie na te 4 kropelki to ile tej witaminy tam moze byc ale niewiem teraz:-D
my mamy anemię w szpitalu spadła nam hemogolobina z 10 na 8,2:szok::-( tez bierzemy ferrum lek i po niedzieli będę miała wyniki więc się okaże, cebion multi natomiast bierzemy 3 krople dziennie i vigantol 1 kropla aczkolwiek Bianka ma duże ciemiączko i będę rozmawiać o zwiększeniu dawki, obawiam się,że możemy mieć objawy niedoboru wit D:-:)-( (jakby tego było mało) po niedzieli wszytsko się wyjaśni:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
dziewczyny a jak u was walka z anemia bo my tak : przez piec miesiecy bralismy ferrum lek i zero poprawy teraz od miesiaca bierzemy hemofer i jeszcze przez miesiac mamy brac i dopiero potem morfologia mam nadzieje ze to pomoze bo to jest okropne maly jak widzi lyzeczke to glowke odwraca i wcale sie nie dziwie :-( i mamy dwa razy dziennie zupke jesc i juz sie robi pulpecik :-D

i jeszcze .... czy jak dajecie cebion multi to witamine d tez dajecie coprawda w cebionie na te 4 kropelki to ile tej witaminy tam moze byc ale niewiem teraz:-D

Hmmm my jesteśmy po kolejnej butelce ferrum lek i za tydzien jedziemy na badanie ...zobaczymy. Cebionu multi daję 4 kropelki, vigantolu 3 kropelki.

Hmmm my jesteśmy po kolejnej butelce ferrum lek i za tydzien jedziemy na badanie ...zobaczymy. Cebionu multi daję 4 kropelki, vigantolu 3 kropelki.
Agatkas od początku dajesz Zuzi 3 krople vigantolu? jakie duże macie ciemiączko jeśli mogę spytać?

i pytanie do dziewczyn czy nie poci się często głowka waszym dzieciaczkom?:confused:

Mała w ogóle się bardzo poci podobno to taka jej natura, ale pamiętam że moja mama mi mówiła że ja to zawsze miałam mokre włoski i to podobno było z braku witaminy D.

Agatkas od początku dajesz Zuzi 3 krople vigantolu? jakie duże macie ciemiączko jeśli mogę spytać?

i pytanie do dziewczyn czy nie poci się często głowka waszym dzieciaczkom?:confused:

Tak od początku, a co do ciemiączka to jakies dwa m-ce temu miała 1,5 na 1,5 a Twoja?
Mi tak powiedział pediatra taki prywatny że w przychodniach tak oszczędnie zalecają vigantol po jednej kropelce.

Tak mojej poci się często główka, szczególnie przy jedzeniu.

reklama
Mała w ogóle się bardzo poci podobno to taka jej natura, ale pamiętam że moja mama mi mówiła że ja to zawsze miałam mokre włoski i to podobno było z braku witaminy D.
no właśnie i to z kolei grozi krzywicą:szok::-:)-(jejku mam nadzieję,że wyniki fosforanu we krwi wyjdą w normie a z drugiej strony byłoby wytłumaczenie sporej głowki u mojej Myszki:zawstydzona/y::zawstydzona/y:oby tylko nie to:no:
dziekuje bardzo dziewczyny za odpowiedzi :tak:
ależ proszę kochana;-)
Tak od początku, a co do ciemiączka to jakies dwa m-ce temu miała 1,5 na 1,5 a Twoja?
Mi tak powiedział pediatra taki prywatny że w przychodniach tak oszczędnie zalecają vigantol po jednej kropelce.

Tak mojej poci się często główka, szczególnie przy jedzeniu.
Bianka jak ssała cycka to czasami miała widoczne kropelki potu na potylicy co może też świadczyć o tym,że żle ssie i męczy się przy jedzonku:confused: albo o niedoborze wit D:zawstydzona/y: mialysmy ciemiaczko 3x3(teraz nie wiem dokładnie ile ma ,ale tez spore) i brałysmy VitaD a w szpitalu zmienili nam na vigantol, bo ponoć lepiej przyswajalny ,ale tylko 1kropla- przy tak dużym ciemiączku?? zaczęłam szperać na necie i poprosiłam pediatrę o badanie poziomu fosforu we krwi, więc zobaczymy:-:)-(lepiej póżno niz wcale, choć wiem,że czasami sama nie potrzebnie się nakręcam, ale naczytałam się o krzywicy i dlatego pytam jak jest u Was:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
dzięki za odpowiedzi kochane

Do góry