reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

po biszkopcokach oki jaka ulga hihi

dziewczynki mam pytanie na ile dzielicie pierś kurczaka , na ile pierś indyka a na ile filet rybki bo niewiem czy nie za mało dodaje do zupki :confused:

i jeszcze...czy widziałyście takie coś
Nynek.pl: BoboVita Chrupaczki ryżowe /wafle/ 40g
bo ja wczoraj w gazecie wyczailam i poleciałam zaraz w poszukiwaniach ale niestety nie dostałam :-(
ja widzialam w realu i w carrefourze:tak::tak::tak:

reklama
Witam Mamy :)

Zaglądnęłam do Was, bo przewertowałam przeróżne fora i cały net i i tak nie wiem co robić.
Mój Młody skończy za parę dni 8 m-cy. Od paru dni nie tknie mleka. Na szczęście je zupki, obiadki, deserki. No ale najważniejszego nie chce! Od urodzenia jadł baaardzo dużo, nie mieliśmy nigdy wcześniej takich problemów, w 6 m-cu potrafił zjeść 210 mleczka! a teraz mamy cyrk. Problem w tym, że jest na nutramigenie i po mlecznych posiłkach źle się czuję i go wysypuje ::/:/:/ muszę mu ten nutramigen przemycać, ale nie wiem jak. Dzisiaj np. dałam mu rano gotowany rozduszony ryż, dodałam malinki (z hippa) i troszeczkę pokruszonego biszkopta. Jadł ze smakiem, więc dodałam mu trochę jego mleczka i od razu foch!
Ogólnie zaczął przesypiać noce, czasami się obudzi, ale jak mu zorbię mleczko, to zje tylko trochę i zasypia, albo coś wypije i też zasypia. Cieszę się, że ma spanie, ale tak to chociaż w nocy doładowałby się tym mleczkiem.
Jedynie na kolację zje 150ml. ale... - jak mu się włączy telewizor. Po chwili przysypia, więc wyłączamy tv, ale przynajmniej zje do końca.
Nie wiem-martwić się tym, czy po rpostu dzieci tak miewają? Dzisiaj będę z nim u pediatry na kontroli. Zastanawiam się po prostu co takiemu alergikowi podawać w ramach posiłku mlecznego.:confused:
A moze zmiana mleczka, moze bebiko dla alergików będzie mu smakowało. Podobna tak nie śmierdzi jak nutramigen. Daj znac co powiedziała pediatra.
witam ;-)
musialam do was napisac bo normalnie zaraz umre:-D

konsultowalam sie z moją pediatrą w sprawie tego nieszczęsnego glutenu i stwierdzila zeby sprobowac podac a wiec dalam malemu biszkopcika zjadl tylko pol bo reszte pokruszyl:-D ale ja siedze teraz jak na szpilkach i czekam na jakąś reakcje bo boje ze bedzie to co ostatnio normalnie az mi słow brak na to co eraz przechodze:zawstydzona/y::-( dziewuszki trzymajcie kciuki zeby maly nie ymiotowal bo sie chyba załamie:-(
Trzymam kciuki. Na pewno będzie wszystko dobrze.
Ja małej mleko przemycam w...ziemniaczkach:) Gotuję jej marchewkę, ziemniaczki, pietruszkę, na koniec koperek..odcedzam zgniatam widelcem porządnie i do tego dolewam 60ml mleka mod. tak żeby zrobiła się taka ciapka na zasadzie puree - BARDZO jej smakuje:)
o jakie fajne danie :tak:
po biszkopcokach oki jaka ulga hihi

dziewczynki mam pytanie na ile dzielicie pierś kurczaka , na ile pierś indyka a na ile filet rybki bo niewiem czy nie za mało dodaje do zupki :confused:

i jeszcze...czy widziałyście takie coś
Nynek.pl: BoboVita Chrupaczki ryżowe /wafle/ 40g
bo ja wczoraj w gazecie wyczailam i poleciałam zaraz w poszukiwaniach ale niestety nie dostałam :-(
No widzisz a tak się bałaś. Teraz Kacperek moze wcinać biszkopciki ile wlezie.

A te wafelki mój Mati juz jadł i bardzo mu smakowały. Tylko ze ja kupiłam w sklepie za 5,80 zł :szok:.
I szkoda , że są takie małe.

dziewczyny jak myślicie czy mogę mieszać herbatkę z mlekiem( tak jakby bawarka) aby oszukac Biankę:confused::confused:? dałam jej mleko z soczkiem i zaczeła ładnie pić dopóki nie zauważyłam,że się skwasiło i jej zabrałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a samego mleka nie chce co ja mam zrobić aby ją oszukać? jeszcze mam trochę mleka w piersiach, ale jak są noce gdzie więcej je to cyce nie wyrabiają już z produkcją:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nie wiem spróbuj może będzie ok a masz na myśli taką herbatkę dla dzieci czy tak zwykłą herbatę? Ja bym spróbowała na zwykłej
myślałam o dziecinnej:sorry2: zobaczymy, może mi się uda ją przechytrzyć:baffled: nie powinno jej chyba zaszkodzić bo to prawie tak samo jakby po mleku wypiła herbatkę:sorry2:

dziewczyny jak myślicie czy mogę mieszać herbatkę z mlekiem( tak jakby bawarka) aby oszukac Biankę:confused::confused:? dałam jej mleko z soczkiem i zaczeła ładnie pić dopóki nie zauważyłam,że się skwasiło i jej zabrałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a samego mleka nie chce co ja mam zrobić aby ją oszukać? jeszcze mam trochę mleka w piersiach, ale jak są noce gdzie więcej je to cyce nie wyrabiają już z produkcją:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Myślę, że nie powinna malutkiej zaszkodzić herbatka z mleczkiem. W końcu i tak później wszystko miesza się w żołądku. Może w końcu Bianeczka przekona się do sztucznego mleczka, tylko potrzebuje troszkę więcej czasu:tak:

A próbowałaś się z nia połozyc tak jak do cyca i zamiast cyca dac jej wtedy butlę?

A próbowałaś się z nia połozyc tak jak do cyca i zamiast cyca dac jej wtedy butlę?
Agatko już chyba wszystkiego próbowałam:-(jak tylko poczuła gumę od smoczka od razu był krzyk teraz butlę kojarzy z herbatką stąd te moje dziwactwa z mieszaniem herbatki z mlekiem, ale o dziwo udało się dzisiejszej nocy i wypiła:-) oby tak dalej wtedy zacznę jej stopniowo zmniejszać ilość herbatki aby było więcej mleka,
dziękuję wam za zainteresowanie moimi problemami i pomoc;-)

reklama
dziewczyny a jak u was walka z anemia bo my tak : przez piec miesiecy bralismy ferrum lek i zero poprawy teraz od miesiaca bierzemy hemofer i jeszcze przez miesiac mamy brac i dopiero potem morfologia mam nadzieje ze to pomoze bo to jest okropne maly jak widzi lyzeczke to glowke odwraca i wcale sie nie dziwie :-( i mamy dwa razy dziennie zupke jesc i juz sie robi pulpecik :-D

i jeszcze .... czy jak dajecie cebion multi to witamine d tez dajecie coprawda w cebionie na te 4 kropelki to ile tej witaminy tam moze byc ale niewiem teraz:-D

Do góry