Witam Mamy
Zaglądnęłam do Was, bo przewertowałam przeróżne fora i cały net i i tak nie wiem co robić.
Mój Młody skończy za parę dni 8 m-cy. Od paru dni nie tknie mleka. Na szczęście je zupki, obiadki, deserki. No ale najważniejszego nie chce! Od urodzenia jadł baaardzo dużo, nie mieliśmy nigdy wcześniej takich problemów, w 6 m-cu potrafił zjeść 210 mleczka! a teraz mamy cyrk. Problem w tym, że jest na nutramigenie i po mlecznych posiłkach źle się czuję i go wysypuje ::/:/:/ muszę mu ten nutramigen przemycać, ale nie wiem jak. Dzisiaj np. dałam mu rano gotowany rozduszony ryż, dodałam malinki (z hippa) i troszeczkę pokruszonego biszkopta. Jadł ze smakiem, więc dodałam mu trochę jego mleczka i od razu foch!
Ogólnie zaczął przesypiać noce, czasami się obudzi, ale jak mu zorbię mleczko, to zje tylko trochę i zasypia, albo coś wypije i też zasypia. Cieszę się, że ma spanie, ale tak to chociaż w nocy doładowałby się tym mleczkiem.
Jedynie na kolację zje 150ml. ale... - jak mu się włączy telewizor. Po chwili przysypia, więc wyłączamy tv, ale przynajmniej zje do końca.
Nie wiem-martwić się tym, czy po rpostu dzieci tak miewają? Dzisiaj będę z nim u pediatry na kontroli. Zastanawiam się po prostu co takiemu alergikowi podawać w ramach posiłku mlecznego.