reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dzięki Darinko i Ewelw spróbuję waszych pomysłow:tak: choć dzisiaj rano (aby odpukać) zmikosowałam jej malinki do kaszki wg przepisu Madzienki i zjadła :-) skubaniec lubi kwaśne więc muszę w ten sposób pokombinować:tak:
Ewelw szczoteczki mamy z rossmana babydream:tak: są trzy rodzaje w jednym opakowaniu ok 8 zł chyba jakos tak;-)

reklama
witam ;-)
musialam do was napisac bo normalnie zaraz umre:-D

konsultowalam sie z moją pediatrą w sprawie tego nieszczęsnego glutenu i stwierdzila zeby sprobowac podac a wiec dalam malemu biszkopcika zjadl tylko pol bo reszte pokruszyl:-D ale ja siedze teraz jak na szpilkach i czekam na jakąś reakcje bo boje ze bedzie to co ostatnio normalnie az mi słow brak na to co eraz przechodze:zawstydzona/y::-( dziewuszki trzymajcie kciuki zeby maly nie ymiotowal bo sie chyba załamie:-(

witam ;-)
musialam do was napisac bo normalnie zaraz umre:-D

konsultowalam sie z moją pediatrą w sprawie tego nieszczęsnego glutenu i stwierdzila zeby sprobowac podac a wiec dalam malemu biszkopcika zjadl tylko pol bo reszte pokruszyl:-D ale ja siedze teraz jak na szpilkach i czekam na jakąś reakcje bo boje ze bedzie to co ostatnio normalnie az mi słow brak na to co eraz przechodze:zawstydzona/y::-( dziewuszki trzymajcie kciuki zeby maly nie ymiotowal bo sie chyba załamie:-(
Dagulla trzymam kciuki za mojego zieńciunia:tak:

dziekuje dziewczynki narazie jest oki takze mysle ze juz nic sie nie bedzie dzialo ale i tk do wieczora bede swirowac haha bo ja taka panikara jestem:-D

my stosujemy gumowe szczoteczki do ząbków:tak: Bianka używa go jako gryzaka:-) a co do kubka niekapka, Bianka raczej go gryzie i bawi się nim zamiast pić- herbatka ląduje na ciuszkach niestety

Dziewczyny jak nauczyć dziecko jeść kaszkę lub jakiekolwiek mleko:-:)-:)-(?? pomocy
Bianka w ciągu dnia nie je juz cycka tylko w nocy coś tam possie ale nie duzo a nie chce nic mlecznego a powinna jeść na śniadanko i kolację a nie od rana obiadki:baffled::baffled::baffled: help...............
dodam,że podaję jej kaszkę od jakiegos czasu strzykawką choć po trochę aby przywykła do smaku i dupa:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja małej mleko przemycam w...ziemniaczkach:) Gotuję jej marchewkę, ziemniaczki, pietruszkę, na koniec koperek..odcedzam zgniatam widelcem porządnie i do tego dolewam 60ml mleka mod. tak żeby zrobiła się taka ciapka na zasadzie puree - BARDZO jej smakuje:)

Ja małej mleko przemycam w...ziemniaczkach:) Gotuję jej marchewkę, ziemniaczki, pietruszkę, na koniec koperek..odcedzam zgniatam widelcem porządnie i do tego dolewam 60ml mleka mod. tak żeby zrobiła się taka ciapka na zasadzie puree - BARDZO jej smakuje:)
dzięki za pomysł kochana ,jutro spróbujemy:-)

Dagulla ja też trzymam kciuki za Kacperka:tak:będzie oki zobaczysz:tak:

po biszkopcokach oki jaka ulga hihi

dziewczynki mam pytanie na ile dzielicie pierś kurczaka , na ile pierś indyka a na ile filet rybki bo niewiem czy nie za mało dodaje do zupki :confused:

i jeszcze...czy widziałyście takie coś
Nynek.pl: BoboVita Chrupaczki ryżowe /wafle/ 40g
bo ja wczoraj w gazecie wyczailam i poleciałam zaraz w poszukiwaniach ale niestety nie dostałam :-(
ja piers kurczaka i indyka (indyka kupuje tak mniej wiecej tej samej wielkosci jak kurczaka) dzielę tak na 3 porcje i do zamrazarki, gotuje zupkę na 2-3 dni i wydaje mi sie że jest ok
a co do tych chrupeczek to my wypróbowałysmy i nawet Nusi smakowały:tak:

reklama
Do góry