reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Amnie coś zaraz trafi jak słowo daję. Już drugi obiadek ugotowałam dziś dzieciowi i dziumnął 4 łyżeczki i domaga się cyca jak przy pierwszym. Jak ja mam go nauczyć normalnego jedzenia jak ledwo co dzimdzia.:-:)-:)-(
Kochana!!! Cierpliwości...
dziękuję dziewczyny za odpowiedż w sprawie siedzenia Waszych pociech, niby mamy jeszcze czas,ale tak to jest jak matka widzi, że inne siadają same to też by chciała aby jej siadało:-D a jak wiadomo każde dziecko własne tempo rozwoju więc cierpliwie czekamy:tak:
moja też tylko cyc i deserek:-:)-:)-( a nie chce niczym popijać i póżniej ma zatwardzenie:zawstydzona/y:
moja też nie siedzi :-( ale poczekajmy jeszcze troszkę:tak:

reklama
Witam! :)
Moja corka ma prawie trzy dni, jestesmy juz w domu... I tu pojawia sie problem, bo odkad przyjechalysmy, Annika prawie bez przerwy placze. Teraz akurat spi... Mowiac szczerze, to jestem strasznie zdezorientowana, nie wiem co robic i boje sie, ze cos jest nie tak.
Czy te krzyki malenkiej moga byc spowodowane zmiana miejsca?
Dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi! :)
Ty się nic nie przejmuj - kochana - moja malutka też cały czas płakała jak przyszła do domciu w 4 dniu. po prostu zmiana miejsca i tyle. I to tylko trwa 1 - góra 2 dzionki. Trzymaj się!!! Powodzenia i gratulacje!!!

Ty się nic nie przejmuj - kochana - moja malutka też cały czas płakała jak przyszła do domciu w 4 dniu. po prostu zmiana miejsca i tyle. I to tylko trwa 1 - góra 2 dzionki. Trzymaj się!!! Powodzenia i gratulacje!!!
Dziekuje slicznie!
Wystaszylam sie nieslychanie, ale skoro napisalas, ze to normalne... Kamien z serca :).
Dziekuje jeszcze raz :).

Hania też jeszcze nie siedzi samodzielnie i daleko jej do tego. Chyba prędzej zacznie raczkować, bo dupcie zaczyna podnosić do góry i staje na czworakach. Ostatnio mamy dni w kratkę - jednego dnia taka grzeczniutka, milusia, a drugiego dnia wrzeszczy jak tylko się ją odkłada :baffled:

Nasza sama siedzi juz od jakis trzech tygodni czyli bardzo szybko, ale o raczkowaniu to nawet nie mysli. Chwile tylko wytrzyma na prostych raczkach, a tyleczka to wogóle nie dzwiga:tak:
Kazda dzidzia ma wiec swoj rytm:tak:

U nas to samo, zaczynam sie martwic:confused::confused:

Dziewczyny, od jakiegos czasu moj maluszek tak dziwnie jakby kaszle, tak jakby sie zmuszal, spacjalnie to robil, albo jakby probowal cos odkaszlnac bardzo czesto tak robi. Moj mowi, ze to moze byc alergia, czy ktoras z Was tak ma:confused::confused::confused::confused::confused:
No własnie moja Mari zaczeła tak robic z 2-3 dni temu...teraz juzm niej,ale przez te pierwsze 2 to szalała jak opentana.....ja byłam przerażona myslałam ze moze cosik połknęła z podlogi czy cos....bo ona tak lubi podosic wszystkie paproszki itp. ale mnie uspokoiłyscie,ze nie tylko ona tak ma.....:tak::tak::tak::zawstydzona/y:

Moj Kacper tez jeszcze nie siedzi i chyba tez mu daleko jeszcze do tego. Jak go posadze samego(ale musi miec oparcie) to posiedzi chwilke, zaraz go cos zainteresuje i bach. Nie umie sie podeprzec raczkami. Bez oparcia nie ma mowy zeby siedzial.
Do raczkowania cos tam sie mu zbiera, ale tez tak dziwnie bo tylek dzwiga strasznie do gory a glowa lezy jak kloda. Z raczkami ma jakis problem bo nie wie ze ma je wyprostowac i trzymac sztywno. Za to jak sie go wezmie pod pachy do chodzenia to nie ma problemu. Tak sztywno trzyma nogi i stawia kroczki. Jakos w odwrotna strone sie to moje dziecko rozwija:-):tak::-):-)

A co do jedzenia to te 130 ml mleka to juz wychodzi po dodaniu kleiku.
Wiem, ze czasami jak mamy rozmawiaja sobie o ilosci mleczka jakie wypijaja jej pociechy to kazda to inaczej interpretuje. Ja np to juz mowie jak to wszystko wychodzi po dodaniu mleka i np kleiku. Moja kolezanka np mowi mi ze je 150 ale chodzi jej o 150 wody a jak jeszcze doda mleko to wychodzi jej prawie 180. A takie 30 ml robi spora roznice dla malucha.

reklama
Do góry