reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

O to widzę, ze Twoja Madzia taki jadak jak mój Jaś :-)

moja identycznie je:tak::tak::tak:
No to ciesze sie ze nie jestesmy odosobnione, bo myślałam, ze to moja takie małe porcyjki zajada.

A dzisiaj to poszaleliśmy, bo Młoda zjadła 2 biszkopty (wcześniej bałam sie dawać), nawet dała sobie radę, jadłam nektarynkę i też sporo ode mnie zjadłą, a teraz siedzi sobie z chłopakami i tatusiem na tarasie, poszłam sprawdzić co robią, a mąż mówi, zobacz jak ona buzię otwiera do agrestu:szok:, nawet nie wiedziałam, ze mamy agrest:zawstydzona/y:, dawał jej tylko to ze środka bez skórki i smakowało

reklama
Dziewczyny czy wszystkie Wasze dzieciaczki samodzielnie już siedzą:confused:???? Moja jeszcze nie i zaczynam się martwić- jest silna ,ale jak ją puszczę to po dłuższej chwili leci na bok:-(

Dziewczyny czy wszystkie Wasze dzieciaczki samodzielnie już siedzą:confused:???? Moja jeszcze nie i zaczynam się martwić- jest silna ,ale jak ją puszczę to po dłuższej chwili leci na bok:-(

mój posiedzi ale zaraz wychyla sie do przodu i kładzie na brzuszek albo sam albo z moja pomoca...poprostu woli smigac na brzuszku...:confused::confused:

tak na pierwszy raz trudno okreslic jaka jest narazie wydala mi sie ok ale zobbaczymy w praniu:-D:-D:-D:-D ale panie recepcjonistki bardzo mile przychodnia tez przyjemna z wygladu hm bedziemy testowac:-D:-D:-D:-D

kurcze ale Fifi to wyglada tragicznie!!!!! jest doslownie calutki w czerwone plamki jak biedronek!!!!!!!!!!!!!!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p:-:)-:)baffled:

kochana a jak wygladaja te kropki....takie male pojedyncze czy takie wieksze?
moj tez raz mial takie ale wieksze wygladalo jak pokrzywka ale lekarz swierdzil ze to uczulenie na nurofen badz calpol truskawkowy....a mial wtedy goraczke przez pare dni:confused::confused:
To i u nas było to samo. Naszczęście te plamki szybko zeszły.
Ale ogólnie to jestem :baffled::confused:, że pediatra nie rozpoznała tylko wam pyciolku uczulenia wmawiała.:no:

Kubuń nie siedzi, no chyba ze podparty albo podtrymywany i jeszcze w ogóle nie jest tym zaineresowany. Narazie ma frajde z turlania:tak:, śmiga już prawie po całym pokoju:-) a najczęściej znajduje go pod jego łóżeczkiem gdzie skrobie karimatę:-D.

kochana azs moze wyjsc kiedy tylko chce....Alex tez ma ....i jest na nutramigenie...a mimo to plamki pojawiaja sie i znikaja....roznie nie raz mniej nie raz wiecej...zadna teoria sie nie sprawdza....nie mam pojecia od czego to ma...wiem tylko tyle ze po powrocie do PL zrobie mu testy z krwi czy w ogole jest uczulenie na białko....
a czego uzywasz do natluszczania?

Kochana nie wiem kiedy wrocisz do Polski, ale tak malutkim dzieciom nie wychodza testy na alergie. Moj maly teraz mial robione i wyszly ujemne. Moja znajoma tez robila swojemu malemu i tez nic a byl MeGa alergikiem. Jak dostawal zwykle mleko to sie dusic zaczynal.

My mileismy 2 razy dziennie podawać po 1 ml nystatyny i smarować tez 2-3 razy dzienie naprzemiennie z aphtinem, stosowałam to 5 dni, ale przyznaję, ze czasami zapominałam smarować, ale doustnie podawałam wedlug zalecen czyli 2 razy dziennie, około 3 dnia zeszło i na razie spokój.

Villaska, u nas jest tak
7-7:30 - 120 ml mleko
11-11:30 - 120 - 150 ml mleka lub misiowy jogurcik (raz w tygodniu)
14-15 - obiadek lub zupka mały słoiczek, czasem nie cały
17-18 - 120 ml mleko
21-22 - 180 - 210 ml kaszki, czasem dodaję owoce

U mnie sa podobne ilosci
6,00-130 mleka z kleikiem
9,30-130 mleka z kleikiem
13.00-zupka (maly sloik)
15.00-owoce pol sloika
17.00-130 mleka z kleikiem
21.00-200 mleka z kleikiem
i to mnie martwi bo maly bardzo malo przybiera na wadze. Minelo 2.5 tyg od ostatniego wazenia i przybral mi tylko 100 g

U mnie sa podobne ilosci
13.00-zupka (maly sloik)
15.00-owoce pol sloika
i to mnie martwi bo maly bardzo malo przybiera na wadze. Minelo 2.5 tyg od ostatniego wazenia i przybral mi tylko 100 g
moja pediatra powiedziała ze po 6 miesiącu dzieci mogą przybrać miesięcznie tylko 400gr i jest oki

Moja już siedzi sama, ale jest starsza od Bianeczki, a zaczęła siedzieć niedawno, wiec jeszcze trochę cierpliwości:-)

U mnie sa podobne ilosci
13.00-zupka (maly sloik)
15.00-owoce pol sloika
To wcale nie je tak mało, a to ze teraz mniej przybiera to normalne, dzieci nie bedą już przybierały 1 kg miesięcznie, poza tym te wazenie też nie zawsze jest dokłądne, bo raz możesz zważyć po jedzeniu, a raz przezd jedzeniem i po kupie i już będzie ze mało przybrał

reklama
zgadzam się z bliźniakami
villaska - ty to się nic nie martw - bo na martwicę padniesz:-D A tak poważnie to dzieci po 6 miesiącu już tak nie rosną szybko i nie przybierają zbytnio na wadze....

Do góry