reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Niby tak, ale mleko ciagle na spiaco mu daje bo inaczej jest krzyk, wypluwanie smoka i powodowanie wymiotow.
Dobrze, ze jakos zupy ida-choc tez zachwytu nie ma.

powiem Ci tak: od jakiegoś czasu moje dziecko zaczyna odstawiać cyrki przy cycku, kilka dni chce, później kilka dni nie chce i płacze, więc wtedy też daję mu przez sen, ale nie mam zamiaru się tym przejmować. Zagłodzony nie jest, bo jakby naprawdę był głodny to by zjadł, waży dobrze, więc czego można jeszcze chcieć?
Co do przybierania to tak jak dziewczyny pisały, w drugim półroczu życia dziecko przybiera duuużo mniej niż przez pierwsze 6 m-cy. Co doskonale widać na przykładzie mojej kluseczki - Bartek pomimo że na piersi, przybierał bardzo szybko ok 1200 - 1400 g na miesiąc, nie wiem ile waży w tej chwili, ale 2 tygodnie temu ważył 9,5kg i przybiera teraz 400 g na miesiąc więc różnica jest ogromna.
Villaska, kochana, zacznij się w końcu cieszyć macierzyństwem bo przez to ciągłe zamartwianie się osiwiejesz.

reklama
a my zjadłyśmy sobie troszku malinek i jagód, ale krzywiła sie moja niunia, było kwaśne, ale smakowalo

ja tez raz zaserwowalam Fifowi jagodki zmiksowane i nie chcial gdyz byly za kwaśne:baffled::baffled::baffled::baffled:sama zjadlam:-D:-D:-D

My od dwoch dni jemy miksowane jagodki z malinakmi i bananem oraz ciasteczkami Hippa z glutenem, Juli bardzo posmkowały mamusine deserki:-D:-D:-Dwiec nie ma wyjscia na dzialke bierzemy blender

no ładnie Bianka zaczyna mi gryżć sutki przy jedzeniu:szok: a jak krzyknę z bólu to gryzie jeszcze mocniej:baffled:
nie no lubię hardcore,ale bez przesady:-D:-D:-D:-D:-D:-D

może macie sposoby jak wytłumaczyć półrocznemu dziecku,że tak nie wolno?:-:)-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A ja tak wtrace poza tematem, bo kiedys byla rozmowa o granulkach homeopatycznych, ktore rozpuszcacie w wodzie i nie jestescie pewne, czy dzidzius trzyma je w buzce wystarczajaco dlugo, bo plyn to raczej od razu polyka. Ja kupilam Nelsons Teetha. I sprawdzilky sie superowo, bo maja postac sproszkowana i zawartosc malutkiej szaszeteczki wsypuje sie pbezposrednio do buziolka i chcac niechcac to sie troszke okleja na dziselkach i jezyczku jak maka wiec jest przez kilka minut w buzi. Ja sama sceptycznie podchodzilam do homeopatii i pewnie bym ich nie kupila, tylko nie doczytalam tego, ale juz jestes przekonana :tak::tak::tak:

reklama
A ja tak wtrace poza tematem, bo kiedys byla rozmowa o granulkach homeopatycznych, ktore rozpuszcacie w wodzie i nie jestescie pewne, czy dzidzius trzyma je w buzce wystarczajaco dlugo, bo plyn to raczej od razu polyka. Ja kupilam Nelsons Teetha. I sprawdzilky sie superowo, bo maja postac sproszkowana i zawartosc malutkiej szaszeteczki wsypuje sie pbezposrednio do buziolka i chcac niechcac to sie troszke okleja na dziselkach i jezyczku jak maka wiec jest przez kilka minut w buzi. Ja sama sceptycznie podchodzilam do homeopatii i pewnie bym ich nie kupila, tylko nie doczytalam tego, ale juz jestes przekonana :tak::tak::tak:

Natalka kupilas w Polsce czy Anglii??

Do góry