reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

To jeszcze raz ja;-) mój dzieć zaczął ssać kciuka!!!!! ratunku!!:baffled::baffled:

Z tego co wyczytałam to dobrze, bo dziecko uczy się samo zaspokajać swoje potrzeby, tzn. chcę sobie possać-possę kciuk:-)

Eureka! Wprowadziłam wózek do domku i zaczęłam usypiać w nim małą i o dziwo zasnęla po 10 minutach i śpi już 1,5 godziny!!!
Wiem, że powinna spać w łóżeczku, ale lepszy wózek niż moje rączki albo cycuś:-)

Brawo

reklama
Uspokoiłyście mnie:tak::tak: Chociaż ciumka tego kciuka tylko wtedy gdy jest śpiący i chce zasnąć, faktycznie może wtedy się uspokaja:baffled::baffled:

Kochana, powiedz, jak to zrobiłaś! Ja też tak chcę!!! U nas 5 minut owszem zagadywania do miśków, a potem to już z nimi wielka kłótnia i protest przeciwko byciu w łóżeczku :dry:
kładłam ją do łóżeczka jak co dzień i tym razem się udało bez płaczu i nerwów że chce na raczki:tak:

Dziewczyny a czy wasze dzieciaczki płaczą po południu jak są już zmęczone?
Bo moja Julka odwala taki ryk około 18 że szok normalnie 20 min. pisku a potem zasypia na godzinkę potem kąpiel, cycuś i śpi do 4:40. Ale nie wiem czy to normalne, mi się wydaje, że ze zmęczenia ale może jej coś jest jakaś kolka w czwartym miesiącu? Sama już nie wiem.
moja Nunka jak jest zmęczona to marudzi i popłakuje, wtedy utulam ja do spania:tak:

Eureka! Wprowadziłam wózek do domku i zaczęłam usypiać w nim małą i o dziwo zasnęla po 10 minutach i śpi już 1,5 godziny!!!
Wiem, że powinna spać w łóżeczku, ale lepszy wózek niż moje rączki albo cycuś:-)
ja jak do tej pory bronie się przed wózkiem bo nie chcę jej przyzwyczaić ale nie wiem jak długo mi się to uda

sawka - ja też się broniłam przed usypianiem w wózku, ale w końcu wymiękłam, bo ileż można. Hania spała mi dwa razy po 15 minut przez cały dzień. Jaśka też w dzień usypialismy w wózku, fakt, przyzwyczaił się do tego i w dzień w ogóle nie spał w łóżeczku, ale w nocy tak, więc aż tak mnie to nie martwi.Trudno, wolę żeby spała w wózku niż żeby w ogóle nie spała w dzień.

Pytia kiedy wprowadzasz nowe jedzenie dla corci kiedy skonczy 6 miesiecy czy kiedy zacznie, mi lekarka powiedziala ze moge zaczac miesiac wczesniej bo Vicusia dostaje jedna butle dziennie czyli w 5 miesiacu - ale nie dopytalam sie czy ma skonczyc 5 miesiecy czy jak zacznie

Pytia rozumiem cię doskonale, ja na razie jakoś sobie radze bo kupiłam Nunce jak miała dwa miesiące chustę do noszenia i czasami (niestety nie zawsze szczególnie ostatnio:-:)-:)-() uda mi ja w tej chuście ponosić... ale ciekawe jak długo mi się uda wytrzymać bez wózka... się okaże :tak::-)

Z kciukiem to ja mam do dzis problem z Liwią bo jak była mała to też myślałam że wszystko ok i skoro nie chce smoka za chiny to nie bede jej zachęcac do niego a kciuk sam minie i niestety nie minoł ! I teraz mądrzejsza Lenke zaraz do smoka przyzwyczajałam a jak widze że do spania zaczyna ssać kciuk zaraz pakuje smoka !

reklama
Ja w czasie kąpieli chlapnęłam małej do oczka niechcący:( Straaasznie płakała, histeria była normalnie! Nie dąło się jej uspokoić:( W końcu wzięłam ją golusieńką pod kocyk i kołderkę i do cyca... dopiero wtedy się uspokoiła.
Normalnie płakałam razem z nią:( Boję się żeby się nie zniechęciła do kąpieli bo dotąd bardzo je lubiła.

Do góry