reklama
Agacia82
Mami :)
U nas dzisiejszy dzien był makabryczny. Mały zjada piąstki i jest taki zły, że nie może sobie poradzic z tymi dziąsełkami. A maść nic nie pomaga :-(U nas wrócił problem swędzących dziąsełek, i to ze zdwojoną siłą Oj, cięzko wczoraj było...:-(
Agacia82
Mami :)
Agatko na pewno wszystko będzie dobrze. Pewnie tak jak Justyna pisze, Zuzia się wystraszyła :-( i biedaczka nie wiedziała co się stało.Ja w czasie kąpieli chlapnęłam małej do oczka niechcący Straaasznie płakała, histeria była normalnie! Nie dąło się jej uspokoić W końcu wzięłam ją golusieńką pod kocyk i kołderkę i do cyca... dopiero wtedy się uspokoiła.
Normalnie płakałam razem z nią Boję się żeby się nie zniechęciła do kąpieli bo dotąd bardzo je lubiła.
Ja tez sie chyba wybiore po zel na dziasełka a co byscie poleciły?
Do tej pory sie tylko sliniła ale teraz dziasła sie zrobiły takie zaczerwienione ( w porównaniu z podniebieniem) strasznie sie zneca nad nimi, slina do podłogi i mysle ze i nas zaczyna pomału problem zabkó dotyczyc, choc na efekty koncowe to jeszcze poczekamy bo ja nie wyczuwam nic wystajacego na razie.
Agatkas jak przy nastepnej kapieli ty sie nie bedziesz denerwowac to bedzie ok, ja tez myslałam jak Patce zaciełam paluszka przy obcinaniu( wtedy dopiero była histeria) ze mi juz nigdy nie zaufa a pare dni pozniej trzebabyło koniecznie manicure dokonczyc i bez problemów sie udało, takie dzieciaczki nie sa za tak pamietliwe chyba zeby taki lęk się utrwalało czesto powtazajac to cos czego sie dziecko boi i nie lubi.
Do tej pory sie tylko sliniła ale teraz dziasła sie zrobiły takie zaczerwienione ( w porównaniu z podniebieniem) strasznie sie zneca nad nimi, slina do podłogi i mysle ze i nas zaczyna pomału problem zabkó dotyczyc, choc na efekty koncowe to jeszcze poczekamy bo ja nie wyczuwam nic wystajacego na razie.
Agatkas jak przy nastepnej kapieli ty sie nie bedziesz denerwowac to bedzie ok, ja tez myslałam jak Patce zaciełam paluszka przy obcinaniu( wtedy dopiero była histeria) ze mi juz nigdy nie zaufa a pare dni pozniej trzebabyło koniecznie manicure dokonczyc i bez problemów sie udało, takie dzieciaczki nie sa za tak pamietliwe chyba zeby taki lęk się utrwalało czesto powtazajac to cos czego sie dziecko boi i nie lubi.
mamusia2008
mamusia Karolinki
u nas tez maść nie pomaga:-(U nas dzisiejszy dzien był makabryczny. Mały zjada piąstki i jest taki zły, że nie może sobie poradzic z tymi dziąsełkami. A maść nic nie pomaga :-(
mamusia2008
mamusia Karolinki
ja stosuje dentinox-gel, ale coś on słabo działaJa tez sie chyba wybiore po zel na dziasełka a co byscie poleciły?
U nas dzisiejszy dzien był makabryczny. Mały zjada piąstki i jest taki zły, że nie może sobie poradzic z tymi dziąsełkami. A maść nic nie pomaga :-(
U nas to samo, i tak mi go szkoda, i żal, że nie potrafię mu pomóc :-(
Ja tez sie chyba wybiore po zel na dziasełka a co byscie poleciły?
Ja stosuję Bobodent i do tej pory bardzo go chwaliłam, ale w chwili kryzysu i on mnie zawiódł
A jeszcze pytanko do Tygryska. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale to Ty chyba pisałaś kiedyś, że masz taki gryzaczek Gryzak gryzaczek DZIĄSEŁKO Tommee Tippee 2szt.z (579780948) - Aukcje internetowe Allegro . Filipek go lubi? Bo u nas się kompletnie nie sprawdza :-no:
mamusia2008
mamusia Karolinki
u nas tez gryzaczek się nie sprawdza, tylko piąsteczki się sprawdzają:-)
tygrysek82
Fanka BB :)
Z kciukiem to ja mam do dzis problem z Liwią bo jak była mała to też myślałam że wszystko ok i skoro nie chce smoka za chiny to nie bede jej zachęcac do niego a kciuk sam minie i niestety nie minoł ! I teraz mądrzejsza Lenke zaraz do smoka przyzwyczajałam a jak widze że do spania zaczyna ssać kciuk zaraz pakuje smoka !
U nas to samo, i tak mi go szkoda, i żal, że nie potrafię mu pomóc :-(
Ja stosuję Bobodent i do tej pory bardzo go chwaliłam, ale w chwili kryzysu i on mnie zawiódł
A jeszcze pytanko do Tygryska. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale to Ty chyba pisałaś kiedyś, że masz taki gryzaczek Gryzak gryzaczek DZIĄSEŁKO Tommee Tippee 2szt.z (579780948) - Aukcje internetowe Allegro . Filipek go lubi? Bo u nas się kompletnie nie sprawdza :-no:
Lubi I się na nim wyzywa Tylko gryzie tą strone z jakby polksiezycem tej drugiej jeszcze nie konsumuje A ta polksiezycowa wkladam jemu do buzi jak smoczka i on sobie wtedy go ciumka jak smoczka tylko dodatkowo ma masaz dzioselek)
reklama