reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A jakby tego było mało to muszę małą pieluchować bo lewe bioderko słabiej odwodzi niż prawe :-(teraz mała już nie może tak fikać nóżkami jak wcześniej...:-(

reklama
Witajcie kobitki
Ostatnio mało mnie tu ale mam problemy z Oli....ma straszne zaparcia...czopki przestały działać i nawet ten syropek który poleciła madzienka nic nie ruszył....młoda robi kupki raz na 5-6 dni zielone jak trawa i strasznie maziste...wczoraj musiałam zrobić jej lewatywke:-(dziś byłam u pediatry i muszę zmienic mleko na bebilon pepti podawać debridat zupełnie wykluczyc mleko w diecie i jego przetwory oraz mięso wołowe...oprócz tego zrobić usg brzuszka,badanie krwi i moczu oraz jakieś badanie w szpitalu w pocie Oliwki...strasznie obie jesteśmy wymęczone...mała czasem śpi tylko 9 godz. na dobę :-(...mam nadzieję że to jej pomoże bo serce mi pęka jak widzę jej cierpienia...aż boję się kolejnej nocy bo minionej spała tylko 4,5 godz...:-(
Biedne jestescie obie. Mam nadzieję że te problemy szybko miną i te zalecenia pomogą
Oliwce

A jakby tego było mało to muszę małą pieluchować bo lewe bioderko słabiej odwodzi niż prawe :-(teraz mała już nie może tak fikać nóżkami jak wcześniej...:-(
A nie dostałaś od ortopedy takich szelek ....bo ja do Marcinka dostałam i było to bardzo wygodne, nie musiałam dawać dodatkowej pieluchy

Witajcie kobitki
Ostatnio mało mnie tu ale mam problemy z Oli....ma straszne zaparcia...czopki przestały działać i nawet ten syropek który poleciła madzienka nic nie ruszył....młoda robi kupki raz na 5-6 dni zielone jak trawa i strasznie maziste...wczoraj musiałam zrobić jej lewatywke:-(dziś byłam u pediatry i muszę zmienic mleko na bebilon pepti podawać debridat zupełnie wykluczyc mleko w diecie i jego przetwory oraz mięso wołowe...oprócz tego zrobić usg brzuszka,badanie krwi i moczu oraz jakieś badanie w szpitalu w pocie Oliwki...strasznie obie jesteśmy wymęczone...mała czasem śpi tylko 9 godz. na dobę :-(...mam nadzieję że to jej pomoże bo serce mi pęka jak widzę jej cierpienia...aż boję się kolejnej nocy bo minionej spała tylko 4,5 godz...:-(

Asieńka a ile dni dawałaś ten syropek...bo u nas też nie zadziałał od razu:-(ale po kilku dawkach sprawy kupkowe powoli normują się...

Widze że Bebilon Pepti robi się popularny na naszym forum...tygrysek też dzisiaj rozpoczyna jego podawanie!!!!

Asia tez kupujesz je na receptę???

Trzymam kciuki za Ciebie i oliwkę żeby malutka przestałą męczyc się...

A w sprawie bioderek to u nas jest podobnie ale lekarz kazała małą kłaść na brzuszku i nosić z nogami rozłozonymi jak zabka ale szeroko pieluchować nie:no:

nio moj niunius godzine temu zjadl pierwszy posilek z Bebilonem Pepti i zero prezenia i wyginania przy jak i po posilku teraz smacznie sobie usnal i spi:tak::tak: mamy teraz go obserwowac i czekac na kupke jak sie pojawi :tak: jestem zaopatrzona w notes i dlugopis i bede wszystko pieknie opisywac :-D:-D:-D:-D

Witajcie kobitki

Yoka kurcze szkoda mi Was bardzo i modlę się aby te badania Wam pomogły :-)

Ja od dzisiaj tez stosuję Bebilon Pepti :tak::-D
Zobaczymy i też będę notować kupki :-)

Butelkowe mamy ile dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowych płynów typu herbatka i woda z glukozą? Bo mi się wydaje że ja z mało daję bo Gabrysia za bardzo nie chce ich pić wody w ciągu dnia to wypije ok 100-200ml a herbatki koperkowej to różnie tak mniej więcej 20-50 ml. Czy są na to jakieś normy ile takie szkraby powinny wypijać

Witajcie kochane... u nas też ciągle coś i dlatego mało tu bywam :-( Zosia na szczęście w nocy ładnie sypia (rekord to 7 godzin, później mała przerwa na karmienie i dalej 5 godzin snu), ale w dzień makabra :-( Nie ma szans, żebym nadrobiła wszystko, co piszecie :-(

Witajcie kobitki

YOKA podobnie jest u nas... Musimy pieluchować, bo USG wykazało, że lewe bioderko nie do końca jest wykształcone (a więc też słabiej się odwodzi :-(). Podobno tak może być do końca trzeciego miesiąca i rzekomo dosyć często się zdarza.
Parę dni temu mieliśmy pierwsze szczepienie i okazało się, że ta wysypka to prawdopodobnie skaza białkowa. A ponieważ jak na moje stanowczo za mało Zosia przybrała (przez miesiąc 600 g - chociaż lekarz twierdzi, że w normie i mówi, że ona już jest taka drobniutka i raczej taka będzie) chciałam od czasu do czasu podać jej butelkę... Kupiliśmy Bebilon pepti ale mała w ogóle nie chce butelki:-( Oczywiści tak jak Ty YOKA muszę zupełnie wykluczyć z diety krowie mleko i jego przetwory, no a ja przede wszystkim nabiał jadam, bo za wędlinami nie przepadam :-( Nie mamy większych problemów z kupkami i kolkami (odpukać w niemalowane) no i to jest ogromny plus, ale za to ciągle jakichś innych problemów nam przybywa :-(

Trzymam kciuk dziewczynki za wszystkie borykające się z różnymi problemami... Buziaczki dla Was i wszystkich Maluszków...

reklama
Butelkowe mamy ile dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowych płynów typu herbatka i woda z glukozą? Bo mi się wydaje że ja z mało daję bo Gabrysia za bardzo nie chce ich pić wody w ciągu dnia to wypije ok 100-200ml a herbatki koperkowej to różnie tak mniej więcej 20-50 ml. Czy są na to jakieś normy ile takie szkraby powinny wypijać

Wow:szok: moj maly ma 4 miesiace i dopiero teraz zaczol wypijac 200ml picia dziennie daje mu dwa razy dziennie po 100ml i wlasnie zaczelam sie obawiac czy to tez oby nie za malo:confused: Moze sa tu jakies doswiadczone mamuski ktore sie orientuja jak to jest z tym dopajaniem maluszkow na butelce. darniana z tego co sie orientuje to chyba nie powinno sie dawac herbatki koperkowej codziennie bo ponoc jest wiatropedna i moze tez zaszkodzic maluszkowi. Pozdrawiam

Do góry