reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

kurcze fifii dzis taki spokojny jest az zaczynam sie stresowac czy wszystko ok:zawstydzona/y::zawstydzona/y:zje popatrzy na nas i idzie spac:baffled::baffled::zawstydzona/y::zawstydzona/y: fakt ze dostaje nowe mleczko plus lacidobaby i smekte oraz kropelke espumisanu 3 razy dziennie (zalecenia lekarki ze szpitala) ale ja juz zaczynam wariowac czy wszystko dobrze:zawstydzona/y::-:)-(

wogule jak tak glupia szukam w inernecie co moga znaczyc te objawy ktore m FIFI i to faktycznie moze byc np salmonella czy jakas pierdzielona bakteria:crazy::crazy: juz poprostu wkrecam sobie sama rozne niestworzone rzeczy:crazy::crazy: chyba wylacze komputer bo tak to sie tylko zadreczam i sama nakrecam niepotrzebnie:-:)crazy:

reklama
MADZIENKA mleko mam na receptę...a ten syropek który poleciłaś dawałam dwa dni....potem na wizycie u pediatry kazałą nam to odstawić...dziś jż 3 dzień bez kupy....i znowu czopek w ruch :-:)-:)-( ale narazie kupy nie ma...:-(

Asiulka widzisz co lekarz to inna opinia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:my byliśmy już u trzech lekarzy jedna uważała że to normalne ze dziecko ma zaparcia i ulewa:szok::szok::szok:i że wyrośnie z tego...inna kazała dawac czopki i esputicon na ulewanie:crazy::crazy::crazy:a ta trzecia kobieta Anioł:happy::happy::happy: poleciła nam syropek, lacidobaby i mleczko AR lub zagęszczacz i powoli nasza niuia radzi sobie z kupkami i ulewaniem:-)

Mam nadzieję że u was też wszystko unormuje się....:tak:trzymamy kciuki

Asia my małej na wzdęcia, kupki podajemy tez plantex:tak:

No fakt, z tymi lekarzami to czasem zwariować można. Ale dziewczyny - na pocieszenie - trzeba sobie uświadomić, że problemy kupkowo-kolkowo-ulewaniowe itp. są przejściowe i za rok żadna z nas już nie będzie pamiętać o tym. Więc czasem nie warto aż tak się przejmować.

aha;-) a jak Oliwcia przyjmuje nowe mleczko???? u nas nawet ok dzis dalam juz dwa posilki z pepti i maluszek nie protestuje :-D:szok::szok:

no Oliwcia też bez protestu i teraz czekamy czy kupki zaczną się same pojawiać:-p

kurcze fifii dzis taki spokojny jest az zaczynam sie stresowac czy wszystko ok:zawstydzona/y::zawstydzona/y:zje popatrzy na nas i idzie spac:baffled::baffled::zawstydzona/y::zawstydzona/y: fakt ze dostaje nowe mleczko plus lacidobaby i smekte oraz kropelke espumisanu 3 razy dziennie (zalecenia lekarki ze szpitala) ale ja juz zaczynam wariowac czy wszystko dobrze:zawstydzona/y::-:)-(

wogule jak tak glupia szukam w inernecie co moga znaczyc te objawy ktore m FIFI i to faktycznie moze byc np salmonella czy jakas pierdzielona bakteria:crazy::crazy: juz poprostu wkrecam sobie sama rozne niestworzone rzeczy:crazy::crazy: chyba wylacze komputer bo tak to sie tylko zadreczam i sama nakrecam niepotrzebnie:-:)crazy:

Nie zadręczaj się bo trzeba wierzyć ,że będzie wszystko dobrze;-)

No fakt, z tymi lekarzami to czasem zwariować można. Ale dziewczyny - na pocieszenie - trzeba sobie uświadomić, że problemy kupkowo-kolkowo-ulewaniowe itp. są przejściowe i za rok żadna z nas już nie będzie pamiętać o tym. Więc czasem nie warto aż tak się przejmować.

Ja czekam na ten moment z napięciem hahahhah:-D:-D:-D

Sylllwiaaa oto co znalazłam w necie-odpowiedź pediatry na temat dopajania:
Niemowlę karmione wyłącznie butelką raczej powinno być dopajane. Wiele jednak zależy od wyglądu kupki malucha. Jeśli dziecko oddaje stolce bez wysiłku i mają one prawidłową konsystencję (jak pasta do zębów), codzienne podawanie płynów nie jest konieczne. Często jednak maluchy na butelce robią twarde kupki, co świadczy o tym, że brakuje im płynów. Takie dziecko powinno dostać w ciągu doby tyle płynu, ile mleka dostaje na jeden posiłek. Oczywiście nie powinno tego wypijać na jeden raz, tylko w dwóch, trzech porcjach. W czasie upalnego lata można podać nieco więcej płynu. Najlepiej od początku przyzwyczajać dziecko do picia wody. Jest to najzdrowsze, bo wszystkie herbatki są słodkie.

Więc wynikałoby, że za dużo nawet dopajasz:baffled:
Paola dzieki za informacje :-) Pozdrawiam serdecznie

u nas kupki sie unormowały i są żółte i taka musztarda jakby i kilka grudek ! ostatnio 4 dni nie robiła ale nie dawałam czopka bo Lenka była spokojna i tylko czekałam i robiłam masowanie brzuszka w końcu kupka sie pojawiła ! a tak średnio to co drugi dzień sie pojawia !!!

u nas kupki sie unormowały i są żółte i taka musztarda jakby i kilka grudek ! ostatnio 4 dni nie robiła ale nie dawałam czopka bo Lenka była spokojna i tylko czekałam i robiłam masowanie brzuszka w końcu kupka sie pojawiła ! a tak średnio to co drugi dzień sie pojawia !!!
U nas dokładnie tak samo. No dzisiaj już piąty dzień bez kupki, ale Julka spokojna, więc czekam.

Tygrysku jakieś parę dni temu też się martwiłam, że Julka tylko śpi cały dzień i w nocy nawet tu na forum pisałam, ale po takich dwóch dniach spania zauważyłam wyczuwalny przyrost wagi więc myślę, że mała po prostu rosła i potrzebowała tego snu :-D:-D:-D Pewnie twój Fifi też rośnie :-) Więc już nie czytaj tych głupot w necie.Wszystko na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki za wyniki.

reklama
U nas kupki raz 5-6 dni, ostatnio zdarzyło sie ze były 3 dni pod rząd, ale to chyba wyjatkowo,bo teraz znów zastój, nie są żadkie i wodniste, ale tez nie za twarde, myślę ze takie akurat:-D, grudki też są, ale mało

Do góry