reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

nio moj niunius godzine temu zjadl pierwszy posilek z Bebilonem Pepti i zero prezenia i wyginania przy jak i po posilku teraz smacznie sobie usnal i spi:tak::tak: mamy teraz go obserwowac i czekac na kupke jak sie pojawi :tak: jestem zaopatrzona w notes i dlugopis i bede wszystko pieknie opisywac :-D:-D:-D:-D

reklama
witajcie mamuśki
miałam dziś fatalną noc... . Niuńka nie spała wczoraj prawie cały dzień więc myślałam że pośpi w nocy a tu zoong, zasnęło około 23 obudziła się o 0:00 i nie spała do prawie 5 rano:szok:
a poza tym wczoraj zrobiła taaaaaaaaką wielką kupkę że musiałam ją kąpać w dzień, wszystko zakupkane nawet ja :-D

a i obeszłam wszystkie apteki w moim zabitym dechami mieście w poszukiwaniu tego szamponu przeciw ciemieniuszce z Musteli ale niestety nigdzie nie ma:dry: będę musiała zamówić na internecie:sorry2:

nio moj niunius godzine temu zjadl pierwszy posilek z Bebilonem Pepti i zero prezenia i wyginania przy jak i po posilku teraz smacznie sobie usnal i spi:tak::tak: mamy teraz go obserwowac i czekac na kupke jak sie pojawi :tak: jestem zaopatrzona w notes i dlugopis i bede wszystko pieknie opisywac :-D:-D:-D:-D

ja tez zmienilam mleko i moj sie przeyz i wygina , przeciaga jak nie wiem co jak je sama nie wiem czy dobrze zrobilam i posluchalam pediatry zeby zmienic mleko... kupy i tak sam nie robi musze go glicerynka ratowac:-:)-:)-(
jak mozna dziecku uregulowac kupki... dodam ze karmie i piersia i dokarmiam butelka...

ja tez zmienilam mleko i moj sie przeyz i wygina , przeciaga jak nie wiem co jak je sama nie wiem czy dobrze zrobilam i posluchalam pediatry zeby zmienic mleko... kupy i tak sam nie robi musze go glicerynka ratowac:-:)-:)-(
jak mozna dziecku uregulowac kupki... dodam ze karmie i piersia i dokarmiam butelka...
my dostalismy dwie recepty na dwa rozne mleka jesli Filip pierwszego nie przyjmie to mamy sprobowac z drugim . narazie jest ok ale obserwyje dalej a i godzine po jedzonku pojawila sie kupka bardziej zolta niz seledynkowa i papkowata z mala iloscia jakby sluzu. ech te kupki..........:zawstydzona/y::zawstydzona/y::baffled::baffled: a i jeszcze jedna zmiana zawsze kupce towazyszyl takie porzadne prykniecie a teraz kupka wyszla bezdzwiekowo;-) dobra ja dalej bawie sie w obserwatora kup:-D:-D:-D teraz do jutra pijemy comforta a jutro juz bedziemy dwa posilki jesc z pepti:tak::tak:

Moja po szczepionce przespala prawie cały dzień i noc, wstawała tylko na jedzonko i była grzeczna jak nigdy

U nas reakcja na szczepienie była identyczna:tak:
Odpukać ostatnio jakby lepiej ze sprawami brzuszkowymi. Dzisiaj rano odbyło się bez rureczki, a potem mała sama zrobiłam ładną żółtą kupkę. Zobaczymy, jak będzie wieczorkiem. Teraz słodko śpi.

U nas reakcja na szczepienie była identyczna:tak:
Odpukać ostatnio jakby lepiej ze sprawami brzuszkowymi. Dzisiaj rano odbyło się bez rureczki, a potem mała sama zrobiłam ładną żółtą kupkę. Zobaczymy, jak będzie wieczorkiem. Teraz słodko śpi.

dziewczyny co to jest ta rureczkaaaaa nie mam pojecia

Dziewczyny mam do Was pytanie.Po wizycie u okulisty Fabiankowi zaczęły ropieć oczka.Jedno przestało po kilku dniach,a to drugie ropieje już prawie miesiąc:-( Lekarka kazała nam przemywać rumiankiem,ale niestety nie pomaga:zawstydzona/y: Macie na to jakieś sposoby?Bo my chyba będziemy musieli pójść z tym do okulisty...[/QUOTE]

Ania
A ja gdzies czytałam ze na ropiejace oczka nie pomoze rumianek co było dla mnie zaskakujące, bo na twoim miejscu tez po niego bym sięgnęła. Spróbuj moze przemywac solą fizjologiczną. Ja przemywam Hani od urodzenia co drugi trzeci dzien i nigdy nam oczka nie ropiały:-)

Dziewczyny a czego przyczyną są te seledynowe kupki, bo my tez czasami takie mamy:confused:Myslałam ze dopoki nie są zielone to jest ok:baffled:

Mamy dzieci ktore maja problemy z wysypka- u mnie rewelacyjnie zadzialal Elocom. Przrepisal mi go pediatra bo poporosilam o jakis specyfik i po jednym dniu uzywania wszystko zniknelo. Kubus mial krostki na policzkach , czole, brodzie, szyi i karku. Byly to chyba potowki. Mamy teraz inny problem- od ponad tygodnia sa b. luzne kupki zolte sluzowate. stosuje 1x dziennie kapsulke rozpuszczona w wodzie Lakcidofilu ale nie pomaga. taka mega kupka na cala pieluche jest raz dziennie- leci prawie po pleckach:zawstydzona/y: poza tym Kuba je ladnie (karmie tylko piersia), robi czesto siusiu wiec sie nie odwadnia. co to moze byc?

reklama
Witajcie kobitki
Ostatnio mało mnie tu ale mam problemy z Oli....ma straszne zaparcia...czopki przestały działać i nawet ten syropek który poleciła madzienka nic nie ruszył....młoda robi kupki raz na 5-6 dni zielone jak trawa i strasznie maziste...wczoraj musiałam zrobić jej lewatywke:-(dziś byłam u pediatry i muszę zmienic mleko na bebilon pepti podawać debridat zupełnie wykluczyc mleko w diecie i jego przetwory oraz mięso wołowe...oprócz tego zrobić usg brzuszka,badanie krwi i moczu oraz jakieś badanie w szpitalu w pocie Oliwki...strasznie obie jesteśmy wymęczone...mała czasem śpi tylko 9 godz. na dobę :-(...mam nadzieję że to jej pomoże bo serce mi pęka jak widzę jej cierpienia...aż boję się kolejnej nocy bo minionej spała tylko 4,5 godz...:-(

Do góry