reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Byłam u lekarza, ale na razie nie dałam jej tego antybiotyku, bo sama nie weim, na co mam go jej dac, jak ona ma tylko gorączke, nie kaszle, nie ma kataru, nie chcę jej niepotrzebnie faszerowac. Wsztrzymam sie jeszcze do jutra i zobaczę, teraz gorączka jakby mniejsza

reklama
Byłam u lekarza, ale na razie nie dałam jej tego antybiotyku, bo sama nie weim, na co mam go jej dac, jak ona ma tylko gorączke, nie kaszle, nie ma kataru, nie chcę jej niepotrzebnie faszerowac. Wsztrzymam sie jeszcze do jutra i zobaczę, teraz gorączka jakby mniejsza

moze i racja ja co prawda pewnie juz dawno bym dala ten antybiotych zwlaszcza przy takiej wysokiej goraczce bo ja to jestem straszna panikara:zawstydzona/y::-Dale skoro goraczka mniejsza to mam nadzieje ze to ta tzrydniowka i Madzia bedzie spala dzis spokojnie i ty wkoncu tez sie wyspisz:tak::tak:

Blizniaczku cos takiego znalazłąm przypadkiem o samej temperaturce u dziecka "Drugą częstą przyczyną wysokiej gorączki jest trzydniówka - wirusowa choroba zakaźna, którą dzieci przechodzą najczęściej między 6. a 36. miesiącem życia. Malec dostaje nagle wysokiej gorączki, ale to jedyny niepokojący objaw. Jeśli trzeciego dnia na buzi i tułowiu dziecka pojawi się czerwona wysypka, możecie odetchnąć z ulgą - choroba właśnie mija, a gorączka spada. Jeśli wysypki nie ma, trzeba zrobić badanie moczu i skontaktować się z lekarzem (inną przyczyną gorączki może być zakażenie dróg moczowych, wymagające szybkiego leczenia)."

dziewczyny ile wasze dzieciaczki wypijaja w ciagu dnia hrbatki z kubka niekapka bo u nas jst tak ze z butli to tak ok 400ml dziennie wypije jak dam mu kubek z aventu to 50 ml w ciagu dnia wyciagnie :sorry:dzis kupilam mu ten canpol lovi 360 to tak z 100 ml wypil pozatym bardziej mu sie spodobala zabawa tym kubeczkiem niz picie:sorry: najwiecej wypija z butli i kurcze nawet mi to nie przeszkadza ze butla a nie kubek tylko chcialam zeby sam pil a jak mu daje samemu bulte to wypije i sie bawi smoczkiem i wszystko mokre:cool:

dziewczyny ile wasze dzieciaczki wypijaja w ciagu dnia hrbatki z kubka niekapka bo u nas jst tak ze z butli to tak ok 400ml dziennie wypije jak dam mu kubek z aventu to 50 ml w ciagu dnia wyciagnie :sorry:dzis kupilam mu ten canpol lovi 360 to tak z 100 ml wypil pozatym bardziej mu sie spodobala zabawa tym kubeczkiem niz picie:sorry: najwiecej wypija z butli i kurcze nawet mi to nie przeszkadza ze butla a nie kubek tylko chcialam zeby sam pil a jak mu daje samemu bulte to wypije i sie bawi smoczkiem i wszystko mokre:cool:
U nas to samo. Jak dam butlę to wypije trochę a później zabawa smokiem i rozlewanie dookoła. :-D Ja się tak czaje na ten Lovi 360 i jak wyzdrowiejemy to pójdziemy kupić.:-)
Ale Jasiek pije dużo. Na raz potrafi wypić 200ml herbatki. Głównie teraz jak chory i mniej je.

Bliźniaczku u nas po 3 dniach niecałych gorączki. A wysypka pojawiła się na szyjce na klatce piersiowej i buzi potem na brzuszku i pleckach i zdecydowanie ją zauważysz gdyż wtedy dziecko wygląda jak biedronka. Ma takie plamki czerwone bardzo widoczne u nas one utrzymywały się kilka dni i nagle w jedna noc zniknęły
U nas było dokładnie tak samo.

u nas jest dokładnie to samo :sorry:

U nas jest to samo. Ja myślałam, że mam takie wybredne dziecko o mam chyba 7 różnych niekapków w domu. Najlepiej idzie picie z najzwyklejszego canpola z silikonowym dziubkiem. Avent i tomme są ogólnie nielubiane...

reklama
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za pomocna dłoń.
Madzia już gorączki nie ma, ostatni czopek dostała po 12 i na razie cisza, miała lekki stan podgorączkowy, ale to już nie to co było. Wysypka na razie sie nie pojawiła. Jutro znów mam ją pokazac pediatrze i zobaczymy.

Dagulla, moja wogóle prawie nie pije herbatek:zawstydzona/y:, jakos woli soczki, teraz przez tą goraczkę to trochę piła i herbatki i soczki, ale ja daje jeszcze z butli

Do góry