reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Tygrysek to nasze maluchy mają ten sam obiadek. Tyle, że u nas to nie debiut...

Iggy też nie lubi za bardzo jajka, ale to po szpitalu mu się odmieniło, bo przedtem zajadał ze smakiem...

Robicie już jajeczka na patelni, czy jeszcze na parze?

Ja jajecznicę robię na patelni;-) daję łyżeczkę masełka na patelnie , gdy się rozpuści wbijam jajeczko i czekam aż się całkowicie zetnie:tak:

A jak robisz swoje pulpeciki?????

Ostatnia edycja:
Biedna Madzia! NBa pewno bedzie dobrze! Bliźniaki my miałyśmy taką gorączkę wysoką przy infekcji dróg moczowych.

kaja a od kiedy taką jajecznicę? My nie mamy jeszcze 11-m-cy:)

Agatkas
jajeczniczkę na masełku mozna podawac od 10 miesiace, przynajmnie tak jest w gazetach typu Mamo to ja itp.
W ostatnim numerze Mam dziecko jest przepis na jajeczniczke z mlekiem modyfikowanym, jesli chcesz mogę Ci przepisac:tak::tak:

My robimy na parze

Któraś pisała że daje całe jajeczko na twardo, jak to robi:sorry: tzn kroi w plasterki i na kanapkę ??/ czy w kosteczkę??:sorry:

My na razie jedlismy tylko zoltko, ale teraz bedziemy jesc jajeczko cale, czasami na kanapce a czasami w kosteczke;-);-)

A ja dziś debiutuję i robię dla Filipka pulpeciki z ziemniaczkami i marchewką:tak:

jakie pulpeciki??z jakiego miesa???

Iggy też nie lubi za bardzo jajka, ale to po szpitalu mu się odmieniło, bo przedtem zajadał ze smakiem...

ja robie tylko na parze

a co do klopsikow to my tez juz jadlysmy ja robie z miesa wolowego i daje do parowaru i sa pyszne

Madziu ja poprosze o przepis na jajecznicę z mleczkiem:tak:
a Ja pulpeciki robię z piersi kurczaka:tak::tak: dodam bułeczkę , jajeczko, natkę pietruszki :tak:

Jajeczniczka z mleczkiem
skladniki: 1jajko, 1 łyzka mleka modyfikowanego w proszku, kilka gałązek szczypiorku, odrobina masła

!.Jajko dokłądnie umyj, a nastepnie sparz i wybij na spodeczek posmarowany niewielka ilościa masła
2. Mleko midyfikowane przygotuj zgodnie z przepisem widocznym na opakowaniu, gotowe dodaj do jajak i wymieszaj
3. Zagotuj w garnuszku troche wody. Umiesc spodeczek nad parą. Zaczekaj aż jajko dokladnie sie zetnie.Na koniec posyp posiekanym szczypiorkiem

reklama
Do góry