reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
A ja mam problem :-( Pysia już od 4 dni wogóle nie je mleka, nie lubi też kaszek.
I co ja mam zrobić???

A może spróbuj jej dać "misiowy ogródek" Nestle np. marchewka z groszkiem, to się robi na mleku modyfikowanym, i dasz jej to w formie kaszki np. na obiadek :happy:, nie wiem co Ci doradzić innego :sorry:bo chyba dzieciaczki w naszym wieku muszą jeszcze pić mleczko ...

A ja mam problem :-( Pysia już od 4 dni wogóle nie je mleka, nie lubi też kaszek.
I co ja mam zrobić???

Ja do duszonych ziemniaczków daję trochę mleka modyfikowanego. Mam też przepis na budyń z mleka modyfikowanego z żółtkiem. Ale to raczej nie rozwiąże sprawy...

Gdzieś czytałam, że można spróbować kawę inkę lub kakao, ale nie wiem jak i czy na pewno na mleku modyfikowanym.

A co się Oliwce tak odmieniło?

Marzycielko Fabian też już tak miał,że przez kilka dni nie chciał ani mleka ani kaszki,ale to trwało tylko kilka dni.Gdyby Oliwce faktycznie się odechciało to przemycaj jej mleczko w budyniu,zupie,ziemniakach.Mojej koleżanki córcia jakoś koło roczku w ogóle przestała jeść mleko i jak tylko je wyczula np.w zupie to za nic nie chciała zjeść.Lekarka powiedziała,że widocznie na razie nie potrzebuje.

I co ja mam zrobić???

a może spróbuj na jakiś czas z jakims twarożkiem albo serkiem dla maluchów?albo jogurt?mój Wiki tez tak miał, co prawda jadł mleko, ale wypijał np. tylko ze 100ml 2x dziennie, ale teraz znów zjada całą butlę,
ale jak Oliwka lubi takie rzeczy jak serki, jogurciki to myślę, że swobodnie można na śniadanko jej zastąpić na jakiś czas

Jaki kremik będziecie stosowały w czasie mrozu?

podpisuję sie pod pytaniem, bo do tej pory o tym nie myślałam, ale dzis już było chłodniej i Wiki całe poliki miał czerwone, ale juz do sklepu nie zdążyłam niestety:zawstydzona/y::no:

a mój głodomor zjadł dziś cały krupnik na obiad, ale nie odpuścił oczywiście jak my jedliśmy, i pochłonął jeszcze część mojego 2dania:szok::tak::-Drybka bardzo smakowała, ryż(bo ja ziemniaczków nie jadam, ale reszta rodziny i owszem) to już normalka, i strasznie mu smakowała kapusta kiszona z marcheweczką:szok::tak::-Dtaki mały odkurzacz z niego:tak:

Ja rok temu dawaałam "nivea" na każdą pogodę, i teraz chyba też będę go używać, choć ciężko się rozprowadza,:no: no chyba, że Wy polecicie jakiś fajny, to może wypróbuję ;-):tak:

reklama
Do góry