reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Nabialu nie jem prawie wogole (czasem jakis plaster sera na kanapce) wiec to chyba nie skaza, juz sama nie wiem... Moze szkodzi mu moje mleczko? I jak sie pozbyc tych syfkow? Przemywam mu buzke tylko woda przegotowana.

Jeśli to skaza białkowa, to nawet jeden plasterek sera zaszkodzi. Mało tego, często mleko krowie jest w produktach, po których w ogóle się tego nie spodziewamy (np. w parówkach...) i to też może zaszkodzić dziecku. Daj znać po powrocie ze szpitala, co powiedzieli.

Ja chyba nie bede szczepiła na rotawirusa.

Ja tez nie szczepie. Cyprian zachorowal mi na rotawirusa i powiem szczerze ze duzo gorzej przezylam jego angine. Fakt-pojechalismy do szpitala na izbe przyjec bo balam sie ze sie odwodni ale bylo wszytsko ok wiec wrocilismy do domu. Kazda chorobe dziecko ciezko przechodzi wiec trzebaby bylo szczepic na wszystko.

Ja też nie szczepię. Jest tyle różnych wirusów żołądkowych i przy każdym tak naprawdę w ostrzejszym stanie maluch może się odwodnić i trafić do szpitala. Ja uważam, że szczepionki na rotawirusy to tak naprawdę wielka kampania firm farmaceutycznych, które zbijają gigantyczną kasę na lęku rodziców, których przerażającymi reklamami łatwo można wystraszyć i wpłynąć na ich emocje.

reklama
Po smoczku z Aventu spróbowałam smoka z Nuka, bo ma trochę inny kształt. Ale też go nie chce. Robi taką żałosną i oburzoną minkę, jak próbuję jej go dać, jakby chciała powiedzieć: mama zwariowałaś, przecież to nie cycuś!:-D

Po smoczku z Aventu spróbowałam smoka z Nuka, bo ma trochę inny kształt. Ale też go nie chce. Robi taką żałosną i oburzoną minkę, jak próbuję jej go dać, jakby chciała powiedzieć: mama zwariowałaś, przecież to nie cycuś!:-D

Może o dobrze:-D
Wiadomo, że cycuś najlepszy ;-)

Hehehe cwaniara mała :-). Mati ma smoczka z nuka własnie, i nawet mu pasuje, ale czasami tylko. Nie bardzo lubi smoczki :-D.

Moi chłopcy też nie chcieli smoczka, choc byli dokarmiani butelką, a Nika lubi smoka ( ma aventa) choc jest tylko na piersi. Nie ma reguły, co dziecko to inaczej.
Co do szczepień to ja też nie szczepie na rotawirusy wole juz na pneumokoko.

reklama
Do góry