reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

rybka narazie tylko gerbera:tak::tak:

jak juz wspomnialam na głównym jestem bardzo zadowolona z podejscia personelu z nowej przychodni do dziecka:tak::tak: nikt sie nie spieszy, moge pytac o co chcę :tak::tak: Filipek rozwija sie superaśnie , dostaliśmy gratulacje hihihihi ważymy 8600 i 72 cm wzrostu:tak::tak: malutko przytył od ostatniego razu ale on jest taki ruchliwy że kalorie spala na podłodze hihihi:tak::tak:poprosilam o skierowanie na posiew kalu tak z ciekawości czy gronkowiec jeszcze siedzi czy juz nie:tak:
to Fifi miał gronkowca?kiedy?

reklama
Mamusia artykuł super :tak::tak:, ja już mam stresa przed próbą samodzielnego jedzenia Alana :szok::eek::-D:-D

A ja tak z innej beczki, myślałam dziś, że zacznę małego uczyć pić samą wodę, polećcie mi jakich używacie ??? z jakich firm ?

A ja tak z innej beczki, myślałam dziś, że zacznę małego uczyć pić samą wodę, polećcie mi jakich używacie ??? z jakich firm ?

My pijemy przegotowaną Zywiec, chcialam kupic tą Gerbera ktorej nie trzeba gotowac ale rzadko ja w sklepach widzę:-:)-:)-(

Tygrysku super ze przychodnia przyjazna pacjentowi...ciekawe tylko czy beda dawać paczuszki:-D:-D:-D

8.30:)
Moim zdaniem źle robisz wybudzając ją....ona sama wie ile snu potrzebuje!
chyba muszę to zmienić choć czasem robię to z wygody,aby wieczorem wczesniej padła:zawstydzona/y::zawstydzona/y:a ,że śpina spacerku to po prostu wracamy do domku
a jemy tak:
ok 5 - 150-180ml mleka
ok 9 - 150-170ml kaszki
ok 13- 150-180ml zupki + danonek albo owocki
ok 17- 150 ml mleka
ok 19- 200ml kaszki

oczywiście godziny czasami ulegają przesunięciu w jedną lub drugą stronę nawet o półtorej godziny, ale jeśli chodzi o ilość to prawie zawsze jest tak jak napisałam.
kurcze my nie jemy tak duzo mleczka, Bianka w dzień w ogóle nie che:no: tylko obiadki, deserki albo chrupki czy chlebek z masełkiem i szyneczką albo dżemem-to uwielbia:-D

aaa miałam się Was zapytać - czy dajecie maluszkom do picia soczki typu Kubuś?
ostatnio była u mnie koleżanka ze swoją 3 letnią córeczką i była bardzo zdziwiona że daję Bartkowi jeszcze soki Bobofruta itp, powiedziała że ona już od 4 miesiąca dawała swojej małej Kubusie...
nie my tylko z bobowity soczki popijamy
ja dzisiaj oszlam do wniosku ze chyba za duzo daje do jedzenia temu mojemu dzieciolkowi bo my jemy tak

okolo 6 cycek
9 zupka
12 cycek
15 cycek
17 zupka
19 cycek
w miedzy czasie jakas bula ,biszkopciki i owoc

a propo czy dajecie dzieciom jeszcze takie papki czy wieksze kawalki bo moj banana zjada w kawalkach bule i biszkopty tez luzik a i parowe tez w kawaleczkach ale jak w zupce jakies kawalecki sa to odruch wymiotny:sorry: kiedys mu zrobilam ziemiaczka rybke i zoltko widelcem ugniotlam to tylko zoltko ladnie zjadl bo wlasiwie czesto tak jemy jak zapomne do zupki ddac ale reszty nie ruszyl:eek:
my dalej papki jemy , czasami tylko jakies większe kawałeczki typu chrupek czy chlebek
ja rybkę tylko słoiczkową daję

ja rowniez, najlepiej mojej smakuje z gerbera po grecku
my też, Bianka ją uwielbia i nawet jak nie ma apetytu to rybke zawsze wciągnie:-D

To Jas teraz odkąd przestał jeść w nocy zjada:

6-7godz 210ml mleczko
ok10godz - kaszka ok150ml
13godz - obiadek - cały duży słoiczek albo prawie cały duży słoiczek :-)
16godz - mleczko 150-180ml
ok17-18 jak my jemy obiad Jaś dostaje albo soczek gęsty przecierowy albo deserek bo inaczej by mi z talerza sciągał kotlety i inne :-D
20 - po kąpieli kaszka 210ml bobovita smaczny sen z banankami

I w międzyczasie duuuuuuuuuużo picia - woda albo herbatki :-)

dziewczyny czy wasze dzieciaczki podkurczają jeszcze paluszki u stópek (taki chwyt małpki)?? Bianka jak traci równowagę mam wrażenie,że próbuje sobie w ten sposób pomóc:eek:

Mamusia artykuł super :tak::tak:, ja już mam stresa przed próbą samodzielnego jedzenia Alana :szok::eek::-D:-D

zGADZAM SIE artykuł pierwsza kalsa....

Madziu ja własnie słyszałamz,e duzo osób poleca ta Gerbera,ale ja kupuje Primavere i jest z nią wszystko ok :)

Tygrysku rewelacyjne wymiary synusia....bardzo dobrze,ze swoetnie się rozwija:)

My rybke sami gotujemy Mari....mielismy juz dzwonek z łososia, normalnie gotowałam w wodzie, z marchewka, pietruszką, ziemiaczkami, potem rozdrobniłam widelcem i Mari tak sie zajadała,ze az uszy jej skakały :-)

A co do soczków to by jestesmy tez na Bobofrutach....

reklama
Do góry