reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

aaa miałam się Was zapytać - czy dajecie maluszkom do picia soczki typu Kubuś?
ostatnio była u mnie koleżanka ze swoją 3 letnią córeczką i była bardzo zdziwiona że daję Bartkowi jeszcze soki Bobofruta itp, powiedziała że ona już od 4 miesiąca dawała swojej małej Kubusie...

Ja nie daję kubusia...mojej koleżanki synek jak miał 1,5 roku miał przez Kubusia taką kolkę że do szpitala musieli jechać.

ja nie dawałam i na razie nie zamierzam dawać:no: tylko ja tu na bb to jedyna taka co dziecku "ogranicza" nowosci zywieniowe... wychodze z załozenia ze na razie mamy jeszcze czas na takie ekspetymenty

Ja też ograniczam:)

reklama
Chcę dac małej rybkę w końcu...napiszcie mi proszę jaką rybkę dajecie i jak ją przyrządzacie (tylko jak krowie na granicy bo ja nie bardzo kumata z rybkami w kuchni)

ja rowniez, najlepiej mojej smakuje z gerbera po grecku

Ja też swego czasu dawałam z gerbera tą rybkę po grecku, ale z racji tego, że to są małe słoiczki, i Alan musiał zjadać 2 naraz :szok: to postanowiłam, że będę mu robić kupną :tak::tak:

A kupiłam (metodą prób i błędów) fileta z łososia (bo właśnie ta ryba jest w słoiczkach z gerbera) taką kostkę zamrożoną podzieliłam ją na 3, 4 części i robiłam w parowarze razem z innymi warzywami :tak:, a Alan zajadał (nawet dziś miał tą rybkę) aż mu uszami i noskiem ruszało :-p:-D:-D:-D:-D:tak::tak:

reklama
aaa miałam się Was zapytać - czy dajecie maluszkom do picia soczki typu Kubuś?
ostatnio była u mnie koleżanka ze swoją 3 letnią córeczką i była bardzo zdziwiona że daję Bartkowi jeszcze soki Bobofruta itp, powiedziała że ona już od 4 miesiąca dawała swojej małej Kubusie...

My pijemy tylko niemowlęce:tak::tak:

ja dzisiaj oszlam do wniosku ze chyba za duzo daje do jedzenia temu mojemu dzieciolkowi bo my jemy tak

okolo 6 cycek
9 zupka
12 cycek
15 cycek
17 zupka
19 cycek
w miedzy czasie jakas bula ,biszkopciki i owoc

a propo czy dajecie dzieciom jeszcze takie papki czy wieksze kawalki bo moj banana zjada w kawalkach bule i biszkopty tez luzik a i parowe tez w kawaleczkach ale jak w zupce jakies kawalecki sa to odruch wymiotny:sorry: kiedys mu zrobilam ziemiaczka rybke i zoltko widelcem ugniotlam to tylko zoltko ladnie zjadl bo wlasiwie czesto tak jemy jak zapomne do zupki ddac ale reszty nie ruszyl:eek:

Jula je te z grudkami i nie wybrzydza aostatnio jadla spagetti z pomidorami i mozarella z gerbera i tak byl caly makaron tylko pokrojony na mniejsze czesci:shocked2::shocked2::shocked2:i dala rade:-D:-D:-D

Chcę dac małej rybkę w końcu...napiszcie mi proszę jaką rybkę dajecie i jak ją przyrządzacie (tylko jak krowie na granicy bo ja nie bardzo kumata z rybkami w kuchni)

My jemy sloiczkowe, i tam jest losoś..ostatnio jedlismy jarzynki z delikatna rybka

Do góry