reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Czy któraś z Was stosowała metodę z książki "uśnij wreszcie"? Tzn. zostawianie dziecka samego w łóżku po ciemku, i chodzenie najpierw co 3 później co 5 i co 7 minut?

Muszę wreszcie nauczyć Jaśka zasypania w łóżeczku ale jakoś nie wiem czy dam radę i czy jest sens tak dziecko męczyć?
ja swoja tak usypialam jak miala 2 mies, teraz to juz bez problemu

reklama
Laseczki co dajecie maluszkom na katar? jakie kropelki, spray poleciacie, bo mój mały charczy na nosku :-(

Ja dawałam Euphorbium i też byłam zadowolona:tak: Po 2 dniach katarku prawie nie było;-)

Co do ciemiączka my też mamy 0,5 x 0,5 i pediatra kazała nam odstawić witaminę D już 2 miesiące temu, bo powiedziała, że już jest zanikające:tak: Chociaż niuńka urodziła się już z ciemiączkiem 1x1

Dziękuję kochane za wszystkie odpowiedzi co do kropelek, otrivinu nie mieli w aptece, i babeczka poleciła mi w zamian Nasivin :tak::tak:, zobaczymy jak si sprawdzi ;-)

u nas tak sobie, jeszcze nie mam wszystkich wyników, a te co są to tylko jedna dobra wiadomość,że hemoglobina podskoczyła z 8 na 10 a tak pozatym fosforanu mamy za dużo co świadczy o przedawkowaniu wit D:szok::szok: nie wiem jak i skąd skoro podaję tylko 1 kroplę vigantolu a Bianka ma spore ciemiączko i wydawałoby się,że powinna mieć jeszcze większą dawkę:baffled: no i w wynikach wyszło,że dalej mamy powiększoną wątrobę co też jest następstwem zbyt dużej ilości wit d aczkolwiek mieliśmy podejrzenie mononukleozy z szpitalu, bo to też jest jednym z objawów tej wirusowej choroby podobnej do grypy:-:)-( ja już nic nie wiem, jutro idę do lekarki mam nadzieję,że szybko coś z tym zrobimy:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a i crp ujemne- tego to już nie rozkminiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ehhhhhhhhhhh.....ciągle coś..

u nas tak sobie, jeszcze nie mam wszystkich wyników, a te co są to tylko jedna dobra wiadomość,że hemoglobina podskoczyła z 8 na 10 a tak pozatym fosforanu mamy za dużo co świadczy o przedawkowaniu wit D:szok::szok: nie wiem jak i skąd skoro podaję tylko 1 kroplę vigantolu a Bianka ma spore ciemiączko i wydawałoby się,że powinna mieć jeszcze większą dawkę:baffled: no i w wynikach wyszło,że dalej mamy powiększoną wątrobę co też jest następstwem zbyt dużej ilości wit d aczkolwiek mieliśmy podejrzenie mononukleozy z szpitalu, bo to też jest jednym z objawów tej wirusowej choroby podobnej do grypy:-:)-( ja już nic nie wiem, jutro idę do lekarki mam nadzieję,że szybko coś z tym zrobimy:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a i crp ujemne- tego to już nie rozkminiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ehhhhhhhhhhh.....ciągle coś..

hmmm dziwne to z ta witaminka d3:eek::eek:czlowiek chce dobrze a tu masz:szok:
jutro kochana bedziesz wiedziec wiecej wiec trzymamy kciuki:tak:

z tym zasypianiem to u nas jest różnie, bo moja córcia przez dzień sama pięknie zasypia w łóżeczku i nawet teraz prześpi dwa razy w dzień po godzinie ale za to w nocy to jest wielka pretensja jak się obudzi i zobaczy że nie ma cyca koło niej:-D:-D:-D, i jak popije sobie trochę cyca i ją przełóże do łóżeczka to za pół godziny znowu ryk:-(, spokój jest dopiero jak ją wezme do siebie, wtedy budzi się tylko dwa razy, ja nie dam rady z nią walczyć bo pracuje i cycka dostaje praktycznie tylko w nocy, pewnie jak przestane karmić to powalcze z córą:eek:

reklama
Do góry