reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Czy któraś z Was stosowała metodę z książki "uśnij wreszcie"? Tzn. zostawianie dziecka samego w łóżku po ciemku, i chodzenie najpierw co 3 później co 5 i co 7 minut?

Muszę wreszcie nauczyć Jaśka zasypania w łóżeczku ale jakoś nie wiem czy dam radę i czy jest sens tak dziecko męczyć?
ja swoja tak usypialam jak miala 2 mies, teraz to juz bez problemu

reklama
Laseczki co dajecie maluszkom na katar? jakie kropelki, spray poleciacie, bo mój mały charczy na nosku :-(

Ja dawałam Euphorbium i też byłam zadowolona:tak: Po 2 dniach katarku prawie nie było;-)

Co do ciemiączka my też mamy 0,5 x 0,5 i pediatra kazała nam odstawić witaminę D już 2 miesiące temu, bo powiedziała, że już jest zanikające:tak: Chociaż niuńka urodziła się już z ciemiączkiem 1x1

Dziękuję kochane za wszystkie odpowiedzi co do kropelek, otrivinu nie mieli w aptece, i babeczka poleciła mi w zamian Nasivin :tak::tak:, zobaczymy jak si sprawdzi ;-)

u nas tak sobie, jeszcze nie mam wszystkich wyników, a te co są to tylko jedna dobra wiadomość,że hemoglobina podskoczyła z 8 na 10 a tak pozatym fosforanu mamy za dużo co świadczy o przedawkowaniu wit D:szok::szok: nie wiem jak i skąd skoro podaję tylko 1 kroplę vigantolu a Bianka ma spore ciemiączko i wydawałoby się,że powinna mieć jeszcze większą dawkę:baffled: no i w wynikach wyszło,że dalej mamy powiększoną wątrobę co też jest następstwem zbyt dużej ilości wit d aczkolwiek mieliśmy podejrzenie mononukleozy z szpitalu, bo to też jest jednym z objawów tej wirusowej choroby podobnej do grypy:-:)-( ja już nic nie wiem, jutro idę do lekarki mam nadzieję,że szybko coś z tym zrobimy:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a i crp ujemne- tego to już nie rozkminiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ehhhhhhhhhhh.....ciągle coś..

u nas tak sobie, jeszcze nie mam wszystkich wyników, a te co są to tylko jedna dobra wiadomość,że hemoglobina podskoczyła z 8 na 10 a tak pozatym fosforanu mamy za dużo co świadczy o przedawkowaniu wit D:szok::szok: nie wiem jak i skąd skoro podaję tylko 1 kroplę vigantolu a Bianka ma spore ciemiączko i wydawałoby się,że powinna mieć jeszcze większą dawkę:baffled: no i w wynikach wyszło,że dalej mamy powiększoną wątrobę co też jest następstwem zbyt dużej ilości wit d aczkolwiek mieliśmy podejrzenie mononukleozy z szpitalu, bo to też jest jednym z objawów tej wirusowej choroby podobnej do grypy:-:)-( ja już nic nie wiem, jutro idę do lekarki mam nadzieję,że szybko coś z tym zrobimy:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a i crp ujemne- tego to już nie rozkminiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ehhhhhhhhhhh.....ciągle coś..

hmmm dziwne to z ta witaminka d3:eek::eek:czlowiek chce dobrze a tu masz:szok:
jutro kochana bedziesz wiedziec wiecej wiec trzymamy kciuki:tak:

z tym zasypianiem to u nas jest różnie, bo moja córcia przez dzień sama pięknie zasypia w łóżeczku i nawet teraz prześpi dwa razy w dzień po godzinie ale za to w nocy to jest wielka pretensja jak się obudzi i zobaczy że nie ma cyca koło niej:-D:-D:-D, i jak popije sobie trochę cyca i ją przełóże do łóżeczka to za pół godziny znowu ryk:-(, spokój jest dopiero jak ją wezme do siebie, wtedy budzi się tylko dwa razy, ja nie dam rady z nią walczyć bo pracuje i cycka dostaje praktycznie tylko w nocy, pewnie jak przestane karmić to powalcze z córą:eek:

reklama
Do góry