reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

kochane kiedyś któraś z Was przesyłała na e-maila plik pod tytułem jedzonko :-) byl tam przepisy na obiadki,zupki itp. my zrobilismy formata i wcięło nam to :-:)-:)-(
a ze ja mam poczte na lapku to i na poczcie tez nie ma :zawstydzona/y:
jesli któras by mogła mnie poratować to bardzo bym prosiła aleksandra-szczesniak@wp.pl

to bylam ja:-D:-D:-D olcia postaram ci sie jutro to przeslac dobrze ??dzis juz mi sie nie chce poczty odpalac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

To prawda to był Tygrysek....:tak::tak::tak:

Ola już wysyłam Ci, co by Tygrysowi głowy nie zawracać:-D:-D

reklama
Co do jedzonka to z bobovity po 6 miesiącu jest pożywna fasolka z ziemniakami i tam jest cały groszek i kawałki marchewki.Fabian dostał to przed 6 miesiącem i normalnie jadł.Ja już około miesiąc nie daję mu słoiczków,bo w ogóle nie chce.Je normalnie nasze jedzenie.Od dawna sam je banana,ziemniaki z zupy normalnie całe.Marchewkę,pietruszkę czy takie twardsze rzeczy to troszkę mu rozdrabniam.I co najważniejsze-Fabian nie ma zębów:-D

Villaska a może idz do innego lekarza i zbadaj go pod kontem refluksu żoladkowo-przelykowego:blink::blink::blink:
Naszych znjomych coreczka to ma i teraz ma juz 4 lataka a dalej wymiotuje jedzenie:confused::confused::confused::confused:

Byl badany. Mial robione usg jamy brzusznej i przelyku. Lekarz stwierdzil, ze nie ma refluksu. Dzieci refluksowe maja krotszy przelyk i dlatego tresc zoladkowa sie im wraca, natomiast Kacper ma taki jak powinien. Pozatym to refluks ujawnia sie chyba zaraz po urodzeniu a nie w 7 mies. To by bylo takie dziwne.

reklama
Olcia dzieki za super pomysł z tą jajeczniczką, zrobiłam Młodej jedno jajeczko i zjadła ze smakiem, ze też wczesniej na to nie wpadłam

ja też sama na to nie wpadłam, pomysł mojej mamy :blink::blink:

Ja tez granm na kurniku:)

Taką z białkiem???

a w co grasz? ja kiedyś namiętnie grałam na kurniku, a odkąd na świecie jest mój mały skrzat grywam od czasu do czasu, naprawdę rzadko ( makao, remik, chińczyk, rzadziej literaki, domino, mankala ), hahah od porodu grałam może 3-4 razy...

a co do jajecznicy to tak, z białkiem :tak: z tym że ja nie dałam całego białka, tylko takie większe pół, a robiłam ją tak: w garnku zagotowałam wodę, wsadziłam do tego garnka miseczkę, umyte jajuszko rozbiłam i do miseczki z nim i mieszałam aż zrobiła się taka fajna jajeczniczka :tak:

Do góry