reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
ja butelki myje normalnie,odstawiam zeby obeschły a jak robie herbatke to zazwyczaj zaleje najpierw butle wrzatkiem a później robie w niej herbatke :)smoczki leje wrzatkiem jak spadną..a ostatanmio latają co chwile :/ wypazam często ale nie zawsze,juz co raz rzadziej ....i co raz częściej daje mu zwykłe papu...wczoraj dałam mu kawałeczek kanapki z dzemem...to był błąd...bo tak mu posmakowało że póxniej było tylko eee niam niam...

Ja tez nie wyparzam butelek, ale dosc dobrze je szoruje tymi szczoteczkami do butelek, zwlaszcza butelke po piciu bo zostaje takie przebarwienie po herbatce.
Ja mam do Was pytanie zwiazane z jedzeniem grudek. Czy Wasze dzieci nie maja z nimi problemow? Moj Kacper od razu wymiotuje jak poczuje tylko jakakolwiek grudeczke. Zupy musze miksowac na taka papusie, zeby nic w niej sie nie moglo zaplatac bo od razu cala zupa laduje na mnie. Zaczyna mnie to troche dziwic i martwic. Nie wiem czy to ma zwiazek z tym , ze nie ma jeszcze ani jednego zabka??

Ja tez nie wyparzam butelek, ale dosc dobrze je szoruje tymi szczoteczkami do butelek, zwlaszcza butelke po piciu bo zostaje takie przebarwienie po herbatce.
Ja mam do Was pytanie zwiazane z jedzeniem grudek. Czy Wasze dzieci nie maja z nimi problemow? Moj Kacper od razu wymiotuje jak poczuje tylko jakakolwiek grudeczke. Zupy musze miksowac na taka papusie, zeby nic w niej sie nie moglo zaplatac bo od razu cala zupa laduje na mnie. Zaczyna mnie to troche dziwic i martwic. Nie wiem czy to ma zwiazek z tym , ze nie ma jeszcze ani jednego zabka??

U nas na razie nebylo z tym problemow, Julcia je dania z grudkami trochę dziwnych minek przy tym robi ale jakos daje radę:tak::tak::tak:
Powolutku Kacperek na pewno też się przyzwyczai, tak mi sie przynajmniej wydaje;-)

U nas na razie nebylo z tym problemow, Julcia je dania z grudkami trochę dziwnych minek przy tym robi ale jakos daje radę:tak::tak::tak:
Powolutku Kacperek na pewno też się przyzwyczai, tak mi sie przynajmniej wydaje;-)

No mam taka nadzieje. Ostatnio kilka razy zwymiotowal mi jedzenie i to nie przez to, ze mialo grudki tylko tak poprostu pociagnelo go i wszystko z powrotem zwymiotowal.
A teraz nie ma dnia, zeby nie rzucic pawiem czy to po kaszce czy po zupce. Wydaje mi sie, ze on ma strasznie wyostrzony ten odruch (az do przesady). Zglaszalam to pediatrze, ale oczywiscie mnie olal.

No mam taka nadzieje. Ostatnio kilka razy zwymiotowal mi jedzenie i to nie przez to, ze mialo grudki tylko tak poprostu pociagnelo go i wszystko z powrotem zwymiotowal.
A teraz nie ma dnia, zeby nie rzucic pawiem czy to po kaszce czy po zupce. Wydaje mi sie, ze on ma strasznie wyostrzony ten odruch (az do przesady). Zglaszalam to pediatrze, ale oczywiscie mnie olal.

Villaska a może idz do innego lekarza i zbadaj go pod kontem refluksu żoladkowo-przelykowego:blink::blink::blink:
Naszych znjomych coreczka to ma i teraz ma juz 4 lataka a dalej wymiotuje jedzenie:confused::confused::confused::confused:

Moja robi dziwne miny, wiekszość grudek zjada, ale co wieksze kawałki spryciara wypluwa:)

O kurde to ja jakas przewrazliwiona chyba i przelewam wrzatkiem po każdym myciu!!!
Chyba musze sie wybrac po rozum do głowy:):-D:tak:

reklama
Do góry