reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

ODkąd pamietam mój maluch podczas picia mleka miał zazawione oczka, a w miejscu brwi skóra robiła sie czerwonawa. Smoczki ma odpowiednie, więc nie wiem w czym rzecz. Spotkałyście się moż e z takim objawem?

A jesli chodzi o karmienie piersia, to moj maluch tez nie hciał cycusia...
Ur sie miesiac przed terminem i karmiony był rureczka przez nosek. Chyba to bylo przyczyną.
Początkowo odciagałam ale trwało to krótko tezmiałam dośc , ciągle bolały mnie piersi, wkładki laktacyjne zmieniałam co pół goddziny bo przemakały... a po nocy budziłam sie w kałuzy mleka. Przy kolkach małego nawet nie miałam czasu zeby odciagac.
Marzyłam tylko o tym zeby przespać sie choć te 20 min

Ostatnia edycja:
reklama
ODkąd pamietam mój maluch podczas picia mleka miał zazawione oczka, a w miejscu brwi skóra robiła sie czerwonawa. Smoczki ma odpowiednie, więc nie wiem w czym rzecz. Spotkałyście się moż e z takim objawem?

A jesli chodzi o karmienie piersia, to moj maluch tez nie hciał cycusia...
Ur sie miesiac przed terminem i karmiony był rureczka przez nosek. Chyba to bylo przyczyną.
Początkowo odciagałam ale trwało to krótko tezmiałam dośc , ciągle bolały mnie piersi, wkładki laktacyjne zmieniałam co pół goddziny bo przemakały... a po nocy budziłam sie w kałuzy mleka. Przy kolkach małego nawet nie miałam czasu zeby odciagac.
Marzyłam tylko o tym zeby przespać sie choć te 20 min
Moj tak ma jak mleczko jest za gorace, nie przestanie ssac, tylko pije takie gorace i wlasnie robi mu sie czerwone czolko i oczka lzawia.

Tez myslałam, że oże za goroące robie ale nie nawet jak w temp pokojowej mu daje to tak samo sie dzieje..:no:

A jaką macie mineralke?? Bo ja juz zgłupiałam od tych informacji w necie - jedni mówią zeby podgrzewać inni żeby gotować... Ja kurde gotuję tą wodę... hmmm nie wiem czy dobrze robię...

A jaką macie mineralke?? Bo ja juz zgłupiałam od tych informacji w necie - jedni mówią zeby podgrzewać inni żeby gotować... Ja kurde gotuję tą wodę... hmmm nie wiem czy dobrze robię...
Ja do tej pory używałam wody "mama i ja" a teraz kupiłam "aquarele"....rozmawiałam z pediatra na ten temat i poradziła mi żeby nie gotować a nawet podawać do picia taką niegotowaną w ciągu dnia:-)

reklama
Ja kupuje obojetnie jaką byleby byla mineralna a nie kranówa z domu:-D
Ale nigdy nie podałabym nieprzegotowanej:sorry: i teraz mnie zarzyłascie:sorry:

Do góry