reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

a o czym mogą świadczyć wymioty pod ciśnieniem ???
bo mi dzisiaj tak chlusnął :szok: i raczej nie przypominało to ulewania tylko konkretny wodospad

Jednorazowe wymioty mogą się przytrafiać, np. jak dziecko się przeje albo coś mu zaszkodzi. Jakby się zdarzyło często i w dużych ilościach to trzeba iść do lekarza, bo maluszki szybko się odwadniają.

Kiedy sie robi pierwsze szczepionki? W trakcie 2 miesiąca czy po skonczeniu?

Nam lekarka kazała przyjść po ukończonym 6 tygodniu, więc wybieramy się w środę.

Ja też dziś kupiłam kolejne:zawstydzona/y: dwa opakowania Sab Simplex :tak:i naprawdę uważam je za rewelacyjne :tak:od czasu kiedy je podajemy maluszkowi dosłownie zero problemów z brzuszkiem :tak:, i jak na razie rureczka poszła w kąt :-D, oby siedziała tam jak najdłużej :tak::-D:-D:-D.

A tak przy okazji pochwalę się, że Alanek od kilku dni znowu jest na piersi :tak:, tylko nocne karmienia mamy z butlą:zawstydzona/y:, ale i tak jestem szczęśliwa, że mogę znowu w ciągu dnia dawać mu cyca :-), nawet brodawki jakby troszkę mniej bolały :tak:

Super, że Alanek pije z cycuszka!!! No i że Sab Simplex pomógł. Ja też dzisiaj zrobiłam wycieczkę do Czech i kupiłam te kropelki. Mam nadzieję, że i nam pomogą. A jak długo je podawałaś, zanim zadziałały?

U nas dzisiaj dzień minął spokojnie. Zobaczymy, co przyniesie noc, bo ostatnie dwie były ciężkie i jestem już trochę niewyspana :dry:

reklama
Super, że Alanek pije z cycuszka!!! No i że Sab Simplex pomógł. Ja też dzisiaj zrobiłam wycieczkę do Czech i kupiłam te kropelki. Mam nadzieję, że i nam pomogą. A jak długo je podawałaś, zanim zadziałały?

U nas dzisiaj dzień minął spokojnie. Zobaczymy, co przyniesie noc, bo ostatnie dwie były ciężkie i jestem już trochę niewyspana :dry:

Szczerze mówiąc to rezultat był dość szybki :tak: pierwsze opakowanie kupiliśmy do południa, po powrocie do domku do następnego karmienia od razu dałam kropelki i ta nocka była już spokojna :tak: (w sumie to chyba do 2-3 karmień je dałam) i rureczka już nie była potrzebna :-), i tak jest do dziś.
Teraz znowu mam problem jak je podawać małemu jak mam go w dzień na piersi, jakoś tak ciężko z łyżeczki :-( jeszcze samej, bo mały nie chce buzi otworzyć, jak mogę to zrobić :confused:

ja mam nadzieję, że to nie to ale widzę że od wczoraj u Malucha naszego na czole pojawiła sie taka kaszka i nie wiem czy to od tego że leżał na boku czy może to świadczyć o skazie białkowej
na poliku też te potówki sie zmieniły
oj mam nadzieję że to jednak tylko moje przewrażliwienie

naszemu jak zaczyna jeśc też "jeździ" w brzuchu -

nie dał mi sie dzisiaj normalnie ubrać ani wykąpać - teraz dopiero zasnął - twardym snem a tak musiałam gadac i nosić bo podziwiał wnętrza swojego domu :-D

pytia strasznie jesteś obeznana w tematach maluszkowych !
a może wiesz jakie są objawy skazy? oprócz zmian na skórze?

Ostatnia edycja:
Mamuśki nie mogę poradzic sobie z tym dopajaniem:sorry2:...mała jak najje sie to spi ok.3 godzin poźniej budzi sie i płacze...wtedy mam jej dawać wodę, rumianek....a kiedy kolejna porcję mleka...???:confused:

Boje sie że jak dam jej rumianek i mleko to cos na pewno zwróci:-:)baffled:

Madzieńko ja daje Jaśkowi trochę herbatki rumiankowej jak np.mleko się grzeje w podgrzewaczu to tak na przeczekanie. I on troszkę się napije tak 5-10 ml.
A mleka zjada tyle samo co zawsze. Więc ta herbatka ewentualnie woda nie zapycha mu bardzo brzuszka.

Mamuśki nie mogę poradzic sobie z tym dopajaniem:sorry2:...mała jak najje sie to spi ok.3 godzin poźniej budzi sie i płacze...wtedy mam jej dawać wodę, rumianek....a kiedy kolejna porcję mleka...???:confused:

Boje sie że jak dam jej rumianek i mleko to cos na pewno zwróci:-:)baffled:

ja podaje herbatke jak maly zaczyna domagac sie jedzonka po 1,5 godzinie czy 2 godzinach od ostatniego karmieniea:tak: wypija mi wtedy ok 50ml a czasem nawet potrafi i 100ml wypic odrazu:tak:

reklama
Do góry