reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

tak czytam o tym dopajaniu przez Was a ja nie daje mojej nic wiecej oprocz cyca:baffled: czy to zle? no i karmie na zadanie..:zawstydzona/y:

reklama
ale teraz jest "moda" na dopajanie tylko dzieci które są na butli - mleku modyf.
jak na cycu to nie musisz
ale za czasów naszych mam to się przepajało i te na cycu!

ale za czasów naszych mam to się przepajało i te na cycu!
dzieki kochana to juz teraz wiem dlaczego tesciowka robi i wojne o herbatki:-(tak wogole to palma jej odbila odkad pojawila sie Bianeczka..a byla taka cudowna kobietka a teraz obrabia mi tylek,ze jej sie nie slucham..ehhhhh:zawstydzona/y:

KANKIYA wspólczuje sytuacji z tesciową , ja mialam to samo tyle ze z mamą przez jakis tydzien dzien w dzien sluchalam jaka to jestem niedobra ze nieche dopajac malego ale od dwoch dni mam spokuj:confused: ale tesciowej przemowic do rozumu to troche gorzej:sorry2:

Ja swoją tesciową na szczescie mam daleko, ale i tak prawi morały przez telefon:crazy:
Teraz ciesze sie ze jednak nie przyjechała. Jakoś sobie radzimy bez babć:tak:

Szczerze mówiąc to rezultat był dość szybki :tak: pierwsze opakowanie kupiliśmy do południa, po powrocie do domku do następnego karmienia od razu dałam kropelki i ta nocka była już spokojna :tak: (w sumie to chyba do 2-3 karmień je dałam) i rureczka już nie była potrzebna :-), i tak jest do dziś.
Teraz znowu mam problem jak je podawać małemu jak mam go w dzień na piersi, jakoś tak ciężko z łyżeczki :-( jeszcze samej, bo mały nie chce buzi otworzyć, jak mogę to zrobić :confused:

U nas noc była lepsza, ale nie doskonała jeszcze, nie obyło się bez rurkowania o 3.30:sorry2: Ale trochę chyba kropelki pomagają. Faktycznie podawanie ich jest trochę przy karmieniu piersią utrudnione, ja daję najczęściej z malutkiej łyżeczki (i leję więcej kropelek niż napisane, bo i tak zawsze coś wypluje), a ja nie chce absolutnie otworzyć buźki, to daję strzykawką, tuż przed podaniem piersi.

Czy Wasze dzieciaczki też w dzień niechenie spędzają czas w łóżeczkach? Bo moja mała to najchętniej siedziałaby na rękach albo kolanach.Słodko zasypia na kolanach, a odłożona do łóżeczka za chwilę się budzi:baffled:

Jutro rano idziemy na szczepienie.

Pytia u nas jest walka. Co małego odłożę do łóżeczka on w płacz. Więc go troszkę lulam, ponoszę i jak przyśnie - znowu do łóżeczka. Tylko skubany zawsze się przebudza jak mu wyjmuję rękę spod głowy.:baffled:
Musze jakis sposób na to znaleźć :-D Może sobie rękę utnę :rofl2:

Myszqa -może spróbuj rożka ;-)najlepiej usztywnianego,wtedy jest prawdopodobieństwo że nie poczuje..mój mały też sie wycwanił tak samo,ale w nocy śpi z nami,bo ..no wstyd sie przyznac ale jak go wezme to mam lenia zeby go odłożyć do łóżeczka,ale w dzień twardo do łóżeczka,jak płacze to chwile na raczki i spowrotem żeby się nie przyzwyczaił za bardzo.

Moj maz dzis dal malemu herbatke bo ja bylam na zakupach a maly plakal.Dostal pierwszy raz z butli hippa herbatke i nie mogl sie odessac tak mu smakowala :-D Raz na jakis czas moze bede mu dawac ale ogolnie na cycu sie nie daje.

Ulewanie troche nam przeszlo ale kupki nadal wodniste i spore:-(

reklama
Witam!!!
Czy Wasze dzieciaczki też w dzień niechenie spędzają czas w łóżeczkach? Bo moja mała to najchętniej siedziałaby na rękach albo kolanach.Słodko zasypia na kolanach, a odłożona do łóżeczka za chwilę się budzi:baffled:
U mnie to samo :-( Malutka cały czas na kolankach chce być, a ja czasem nie mam siły już tak jej trzymać - po to żeby ona tylko sobie drzemała :zawstydzona/y:

Arlets u mojej małej też na czole jakaś kaszka delikatna zaczerwieniona wyskoczyła. Mało widzialna - ale jest. Co to może być??

Do góry