reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

U mnie też sajgon Jasiek obudził się o 9 i usnął dopiero teraz. A tak cały czas na rękach bo inaczej płacz.
Schudnę szybciej niz myślałam:-)

A u mnie się waga zatrzymała, brzuszek też został:-(. A maluszek właciwie cały czas, jak nie na rękach, to przy cycku...

reklama
dzisiaj kupiłam Sab Simplex, no i chyba się zmobilizuję do tego masowania, może coś pomoże.

Ja też dziś kupiłam kolejne:zawstydzona/y: dwa opakowania Sab Simplex :tak:i naprawdę uważam je za rewelacyjne :tak:od czasu kiedy je podajemy maluszkowi dosłownie zero problemów z brzuszkiem :tak:, i jak na razie rureczka poszła w kąt :-D, oby siedziała tam jak najdłużej :tak::-D:-D:-D.

A tak przy okazji pochwalę się, że Alanek od kilku dni znowu jest na piersi :tak:, tylko nocne karmienia mamy z butlą:zawstydzona/y:, ale i tak jestem szczęśliwa, że mogę znowu w ciągu dnia dawać mu cyca :-), nawet brodawki jakby troszkę mniej bolały :tak:

Ja też dziś kupiłam kolejne:zawstydzona/y: dwa opakowania Sab Simplex :tak:i naprawdę uważam je za rewelacyjne :tak:od czasu kiedy je podajemy maluszkowi dosłownie zero problemów z brzuszkiem :tak:, i jak na razie rureczka poszła w kąt :-D, oby siedziała tam jak najdłużej :tak::-D:-D:-D.

A tak przy okazji pochwalę się, że Alanek od kilku dni znowu jest na piersi :tak:, tylko nocne karmienia mamy z butlą:zawstydzona/y:, ale i tak jestem szczęśliwa, że mogę znowu w ciągu dnia dawać mu cyca :-), nawet brodawki jakby troszkę mniej bolały :tak:

Edee a gdzie kupujesz te kropelki???

Madzieńka, ja mieszkam w Cieszynie to jest miasto graniczące z Czechami (Czeskim Cieszynem) i tam można je dostać :tak:, słyszałam, że w Polsce puki co ich nie ma , a szkoda

U nas, pomimo ze pepuszek odpadl 4 dni temu, nadal sie z niego troszke sączy. Czy to normalne? Caly czas przemywam spirytusem.

to normalne, może potrwać ok tygodnia, mi położna zaleciła nie przemywać zbyt dokładnie, bo cały czas narusza się rankę, najlepiej tylko delikatnie strupki usuwać.

Kluskawawa - pytanie, czy to były napewno wymioty? Bo czasem jest tak, że dziecko połknie dużą ilość powietrza i zrobi się jakby korek, a potem się naje i po karmieniu ten korek poprostu wypycha nagromaczony nad nim pokarm. Wymioty są pod ciśnieniem i raczej wylatuje wszystko z brzusia. Ulewanie to chyba norma na tym etapie, jedne dzieci bardziej ulewają inne mniej, z czasem jak dziecko się "pionuje" i zaczyna przyjmować bardziej stałe pokarmy - mija. To charczenie też jest normalne. Zwłaszcza jeśli dziecko łyka dużo powietrza podczas karmienia i później mu to gdzieś zalega.

U nas też koleczki lekkie się pojawiają, ale zwykle masażyk załatwia sprawę. Nocki raczej spokojne, dzięki Bogu.

Kochane-mam pytanie: czy która s z Was szczepiła dziecko tymi szczepionkami bezpłatnymi i jakie były reakcje poszczepienne? Nam już dwie położne odradziły płatne szczepionki...podobno lepiej zainwestować w rotawirusy i pneumokoki.

xpatrysiax- ja szczepiłam płątnymi, tylko ze względu na Hib i na mniejszą ilość iniekcji. Pneumokoki i Meningokoki polecam tylko jeśli wysyłasz dziecko do przedszkola, żłobka i najlepiej po 2 roku życia, bo wtedy masz tylko jedną dawkę, a wcześniej są chyba 2 czy 3 i za każdą ostro bulisz. Na rotawirusa Miśka zachorowała w szpitalu, kiepa okropna, więc jeśli możesz to zaszczep.

Myszqa - to takie dokładnie kropelki!

reklama
Do góry