reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

kurcze dziewczyny teraz to troche spanikowałam z ta witaminą D3, sama nie wiem, pediatra kazała 1 krople dziennie, ale to tak na oko było, bo przecież Wiktora nie widziała, tu to przecież ułomy, nie ma sie kogo doradzić, a Wiktor jednak ciągle ma duże ciemiączko i wklęsłe, i to pocenie.
Dziewczyny, wielka prośba, jeśli nie nadwyrężam w ten sposób waszej życzliwości, jeśli któraś będzie u pediatry na dniach, błagam możecie zapytać o to?

któraś pisała o tylnym ciemiączku, ale ja nie wiem gdzie to, skoro znaleźć nie mogę to może zarosło, ale to z przodu ciągle mięciutkie, zaczęłam chyba bzikować, nie chce dziecku krzywdy zrobić a sama nie wiem, może to jedna kropla za mało?a jak dam więcej to przeciez przedawkowanie jeszcze gorsze niż niedobór

reklama
kurcze dziewczyny teraz to troche spanikowałam z ta witaminą D3, sama nie wiem, pediatra kazała 1 krople dziennie, ale to tak na oko było, bo przecież Wiktora nie widziała, tu to przecież ułomy, nie ma sie kogo doradzić, a Wiktor jednak ciągle ma duże ciemiączko i wklęsłe, i to pocenie.
Dziewczyny, wielka prośba, jeśli nie nadwyrężam w ten sposób waszej życzliwości, jeśli któraś będzie u pediatry na dniach, błagam możecie zapytać o to?

byłam w Pl u lekarza i kazała mi dawać 1 krople wit D3 i powiedziała ze mam przestać dawać jak będzie słonecznie, wiec już nie daje.

byłam w Pl u lekarza i kazała mi dawać 1 krople wit D3 i powiedziała ze mam przestać dawać jak będzie słonecznie, wiec już nie daje.

no dokaldnie ja tak samo od jakis 2 miesiecy juz nie daje malemu bo u nas slonko bylo juz dawno:zawstydzona/y: pediatra kazala mi przestac dawac i wystawiac malego troszke na slonko:zawstydzona/y:

któraś pisała o tylnym ciemiączku, ale ja nie wiem gdzie to, skoro znaleźć nie mogę to może zarosło, ale to z przodu ciągle mięciutkie, zaczęłam chyba bzikować, nie chce dziecku krzywdy zrobić a sama nie wiem, może to jedna kropla za mało?a jak dam więcej to przeciez przedawkowanie jeszcze gorsze niż niedobór

beciaczku kochany-ja bym została jednak przy tej jednej kropli. Jak byłam mała, to nie zrastało mi się ciemiączko przednie i mając 1,5 roku dostałam wit D2 specjalnie sprowadzaną z Niemiec. Mój Olek też ma bardzo duże ciemiączko (3 cm x 3 cm) i wcale mu się narazie nie zrasta. Pediatra powiedziała, żeby się nie przejmować, bo teraz daje się dzieciom więcej czasu na zrośnięcie ciemienia niż kiedyś. My też przyjmujemy tylko 1 kropelkę a jesteśmy tylko na piersi.

Kurcze teraz to ja juz spanikowalam:szok:Moj nigdy nie dostawal witaminy D i tez ma troche wklesle ciemiaczk, albo mi sie wydaje, ale ma malutkie moze 1.5cm na1cm. Sama nie wiem, moze jak on nigdy nie bral to ma niedobor a mi tu nikt nie powie konowaly jedne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
No to teraz powiem Wam ciekawostkę. Ja dawałam małej witaminkę D góra dwa miesiące dopóki miałam tą w kapsułkach. Potem mąż kupił Devikap i mała nagminnie tym pluła więc stwierdziłam że nie będę małej męczyc a co jestem w aptece to zapominam kupic kapsułek. I co? Na ostatniej wizycie pani pediatra pochwaliła że ciemiączo super zarasta i jest teraz juz bardzo malutkie :tak: Oczywiście nie przyznałam się że mała już dawno nie łyka witaminki:zawstydzona/y:

Do góry