reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A ja mam pytanie. Co macie we wózkach? Tzn. kocyki czy cos innego? Bo ja mam wózek atlantic i tam sa te pasy i jak połoze kocyk to nie mogę go zapiąc, a teraz to juz mus, bo mi sie kreci w tym wózku ja owsik.

Też miałam taki problem. Na początku kupiłam taki malutki kocyk z Ikei i jakoś go tak układałam, ale niezbyt wygodne to było. Teraz nic nie daję, w sumie to te spacerówki i tak są miękkie :tak:

mamuśki
jak ubieracie wasze dzieciaczki na noc i czym przykrywacie:confused::confused::confused::confused:

Bartek śpi w rampersie - krótki rękaw i krótkie nogawki pod kołderką.
W chłodniejsze noce spał w pajacyku.

reklama
No, a ja się dziś zastanawiałam nawet czy przypadkiem nie zmienić tej kołderki na kocyk :confused: Tyle że jeśli ma krótki rękaw i nogawki, to może już byłoby mu trochę za chłodno... i zostaliśmy narazie przy kołderce :tak:

My z reguły śpimy w pajacyku, pod kocykiem Jula rozkopuje się wiec kocyk wkladam miedzy szczebelki ale i z tym daje sobie radę:-D:-D:-D

Ja też tak ubierałam, ale jak bylo zimno na dworze:tak::tak::tak:

A ja mam pytanie do was o mierzenie temperatury w pupci, cos szwankuje mi elektroniczny termometr:-:)-:)-:)-(jakim mierzycie i ile czasu???

ja mam akurat elektroniczny, ale nie mierzę w pupci, bo wydaje mi się to nie przyjemne dla malca, więc mierzę pod paszką,

a pytalas o to healh visitor? bo ja nie:-:)zawstydzona/y:
Pytalam, ale jak dawno, zanim bylam w Pl i wtedy jesxzcze karmilam piersia i ona mowila, ze dopoki karmie piersia, ze nie trzeba dopajac, bo mleko matki sie dostosowuje do potrzeb dziecka i robi sie bardziej lub mniej wodniste, a teraz karmie juz butla, ale od powrotu z Pl nie bylam u health visitor wiec sama nie wiem :confused:

:szok::szok::szok:poważnie???no bo u nas ciemiączko mięciutkie też i główka z tyłu tez się poci, ale tu oczywiście nie ma dobrego doradzccy to sama na to wpadłam i mama przywiozła mi wit. D (Vigantol)to samo macie?
ale mamy brac codziennie po kropelce, a co za mało w takiej sytuacji?

beciaczek dzieki ja nie pytam bo co bym nie spytala to patrza na mnie jakbym glupie pytania zadawala:zawstydzona/y:

my tez dajemy vigantol, xzaczelam na wlasna reke, ale lekarz potwierdzil ze kropelka wystarczy:tak:tylko ze nam sie główka nie poci, ale powiedzial ze ciemie spore:sorry2:
Dziewczyny, a pytalyscie lekarzy zanim zaczelyscie dawac wit D, bo jak tu pytalam to mowili, zeby nie dawac, ale w Pl dla pewnosci poszlam do sprawdzonej pani doktor prywatnie i ona powiedziala, zeby absolutnie nie dawac bo tu w UK nasze mleka sa o wiele bardziej witaminizowane i ze ta witamina juz jest w wystarczajacej iloscii mowila, ze jak sie przedawkuje ta witamine to podobne sa gorsze skutki uboczne niz jak by mial lekki niedobor i ze lekarz by zauwazyl jak by byl brak i teraz juz sama nie wiem co mam robic bo skoro wy dajecie????????!!!!!!:confused::confused::confused: a boje sie bo moj maly grubiutki i jak zacznie chodzic i bedzie mial slabe kosci to mu sie nozki pokrzywia?

mamuśki
jak ubieracie wasze dzieciaczki na noc i czym przykrywacie:confused:
:confused::confused::confused:
Moj najpierw spal w spiochach, potem w krotkich rumpersach i pod kolderka, a teraz w samej pieluszce i pod kocykiem i wtedy najlepiej przesypia :biggrin2:noce

Pytalam, ale jak dawno, zanim bylam w Pl i wtedy jesxzcze karmilam piersia i ona mowila, ze dopoki karmie piersia, ze nie trzeba dopajac, bo mleko matki sie dostosowuje do potrzeb dziecka i robi sie bardziej lub mniej wodniste, a teraz karmie juz butla, ale od powrotu z Pl nie bylam u health visitor wiec sama nie wiem :confused:

Dziewczyny, a pytalyscie lekarzy zanim zaczelyscie dawac wit D, bo jak tu pytalam to mowili, zeby nie dawac, ale w Pl dla pewnosci poszlam do sprawdzonej pani doktor prywatnie i ona powiedziala, zeby absolutnie nie dawac bo tu w UK nasze mleka sa o wiele bardziej witaminizowane i ze ta witamina juz jest w wystarczajacej iloscii mowila, ze jak sie przedawkuje ta witamine to podobne sa gorsze skutki uboczne niz jak by mial lekki niedobor i ze lekarz by zauwazyl jak by byl brak i teraz juz sama nie wiem co mam robic bo skoro wy dajecie????????!!!!!!:confused::confused::confused: a boje sie bo moj maly grubiutki i jak zacznie chodzic i bedzie mial slabe kosci to mu sie nozki pokrzywia?

Moj najpierw spal w spiochach, potem w krotkich rumpersach i pod kolderka, a teraz w samej pieluszce i pod kocykiem i wtedy najlepiej przesypia :biggrin2:noce

Ale ze niby ktory lekarz zauwazy ze jest brak? GP? :sorry2:
Z ciekawosci poszukam zaraz składu mleka i porownam bo ja karmie aptamilem czyli bebilonem:tak:
MOj lekarz obejrzal ciemie i kazal dawac jedna krople, a o skutkach przedawkowania tez sie naczytalam i sama bylam głupia co robic:confused:

Ale ze niby ktory lekarz zauwazy ze jest brak? GP? :sorry2:
Z ciekawosci poszukam zaraz składu mleka i porownam bo ja karmie aptamilem czyli bebilonem:tak:
MOj lekarz obejrzal ciemie i kazal dawac jedna krople, a o skutkach przedawkowania tez sie naczytalam i sama bylam głupia co robic:confused:

Nie moge znalezc:-(
Moze ktoras z Was karmi bebilonem 2 i zobaczy ile jest witD3 w składzie:confused:
No mowila, ze lekarz na kontrolach to pewnie health visitor, lub przy szczepieniach, ja mam chyba jeszcze pudelko po bebilonie z Polski i tez karmie Aptamilem zaraz poszukam i zobacze

reklama
Do góry