reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A ja mam pytanie. Co macie we wózkach? Tzn. kocyki czy cos innego? Bo ja mam wózek atlantic i tam sa te pasy i jak połoze kocyk to nie mogę go zapiąc, a teraz to juz mus, bo mi sie kreci w tym wózku ja owsik.

Też miałam taki problem. Na początku kupiłam taki malutki kocyk z Ikei i jakoś go tak układałam, ale niezbyt wygodne to było. Teraz nic nie daję, w sumie to te spacerówki i tak są miękkie :tak:

mamuśki
jak ubieracie wasze dzieciaczki na noc i czym przykrywacie:confused::confused::confused::confused:

Bartek śpi w rampersie - krótki rękaw i krótkie nogawki pod kołderką.
W chłodniejsze noce spał w pajacyku.

reklama
No, a ja się dziś zastanawiałam nawet czy przypadkiem nie zmienić tej kołderki na kocyk :confused: Tyle że jeśli ma krótki rękaw i nogawki, to może już byłoby mu trochę za chłodno... i zostaliśmy narazie przy kołderce :tak:

My z reguły śpimy w pajacyku, pod kocykiem Jula rozkopuje się wiec kocyk wkladam miedzy szczebelki ale i z tym daje sobie radę:-D:-D:-D

Ja też tak ubierałam, ale jak bylo zimno na dworze:tak::tak::tak:

A ja mam pytanie do was o mierzenie temperatury w pupci, cos szwankuje mi elektroniczny termometr:-:)-:)-:)-(jakim mierzycie i ile czasu???

ja mam akurat elektroniczny, ale nie mierzę w pupci, bo wydaje mi się to nie przyjemne dla malca, więc mierzę pod paszką,

a pytalas o to healh visitor? bo ja nie:-:)zawstydzona/y:
Pytalam, ale jak dawno, zanim bylam w Pl i wtedy jesxzcze karmilam piersia i ona mowila, ze dopoki karmie piersia, ze nie trzeba dopajac, bo mleko matki sie dostosowuje do potrzeb dziecka i robi sie bardziej lub mniej wodniste, a teraz karmie juz butla, ale od powrotu z Pl nie bylam u health visitor wiec sama nie wiem :confused:

:szok::szok::szok:poważnie???no bo u nas ciemiączko mięciutkie też i główka z tyłu tez się poci, ale tu oczywiście nie ma dobrego doradzccy to sama na to wpadłam i mama przywiozła mi wit. D (Vigantol)to samo macie?
ale mamy brac codziennie po kropelce, a co za mało w takiej sytuacji?

beciaczek dzieki ja nie pytam bo co bym nie spytala to patrza na mnie jakbym glupie pytania zadawala:zawstydzona/y:

my tez dajemy vigantol, xzaczelam na wlasna reke, ale lekarz potwierdzil ze kropelka wystarczy:tak:tylko ze nam sie główka nie poci, ale powiedzial ze ciemie spore:sorry2:
Dziewczyny, a pytalyscie lekarzy zanim zaczelyscie dawac wit D, bo jak tu pytalam to mowili, zeby nie dawac, ale w Pl dla pewnosci poszlam do sprawdzonej pani doktor prywatnie i ona powiedziala, zeby absolutnie nie dawac bo tu w UK nasze mleka sa o wiele bardziej witaminizowane i ze ta witamina juz jest w wystarczajacej iloscii mowila, ze jak sie przedawkuje ta witamine to podobne sa gorsze skutki uboczne niz jak by mial lekki niedobor i ze lekarz by zauwazyl jak by byl brak i teraz juz sama nie wiem co mam robic bo skoro wy dajecie????????!!!!!!:confused::confused::confused: a boje sie bo moj maly grubiutki i jak zacznie chodzic i bedzie mial slabe kosci to mu sie nozki pokrzywia?

mamuśki
jak ubieracie wasze dzieciaczki na noc i czym przykrywacie:confused:
:confused::confused::confused:
Moj najpierw spal w spiochach, potem w krotkich rumpersach i pod kolderka, a teraz w samej pieluszce i pod kocykiem i wtedy najlepiej przesypia :biggrin2:noce

Pytalam, ale jak dawno, zanim bylam w Pl i wtedy jesxzcze karmilam piersia i ona mowila, ze dopoki karmie piersia, ze nie trzeba dopajac, bo mleko matki sie dostosowuje do potrzeb dziecka i robi sie bardziej lub mniej wodniste, a teraz karmie juz butla, ale od powrotu z Pl nie bylam u health visitor wiec sama nie wiem :confused:

Dziewczyny, a pytalyscie lekarzy zanim zaczelyscie dawac wit D, bo jak tu pytalam to mowili, zeby nie dawac, ale w Pl dla pewnosci poszlam do sprawdzonej pani doktor prywatnie i ona powiedziala, zeby absolutnie nie dawac bo tu w UK nasze mleka sa o wiele bardziej witaminizowane i ze ta witamina juz jest w wystarczajacej iloscii mowila, ze jak sie przedawkuje ta witamine to podobne sa gorsze skutki uboczne niz jak by mial lekki niedobor i ze lekarz by zauwazyl jak by byl brak i teraz juz sama nie wiem co mam robic bo skoro wy dajecie????????!!!!!!:confused::confused::confused: a boje sie bo moj maly grubiutki i jak zacznie chodzic i bedzie mial slabe kosci to mu sie nozki pokrzywia?

Moj najpierw spal w spiochach, potem w krotkich rumpersach i pod kolderka, a teraz w samej pieluszce i pod kocykiem i wtedy najlepiej przesypia :biggrin2:noce

Ale ze niby ktory lekarz zauwazy ze jest brak? GP? :sorry2:
Z ciekawosci poszukam zaraz składu mleka i porownam bo ja karmie aptamilem czyli bebilonem:tak:
MOj lekarz obejrzal ciemie i kazal dawac jedna krople, a o skutkach przedawkowania tez sie naczytalam i sama bylam głupia co robic:confused:

Ale ze niby ktory lekarz zauwazy ze jest brak? GP? :sorry2:
Z ciekawosci poszukam zaraz składu mleka i porownam bo ja karmie aptamilem czyli bebilonem:tak:
MOj lekarz obejrzal ciemie i kazal dawac jedna krople, a o skutkach przedawkowania tez sie naczytalam i sama bylam głupia co robic:confused:

Nie moge znalezc:-(
Moze ktoras z Was karmi bebilonem 2 i zobaczy ile jest witD3 w składzie:confused:
No mowila, ze lekarz na kontrolach to pewnie health visitor, lub przy szczepieniach, ja mam chyba jeszcze pudelko po bebilonie z Polski i tez karmie Aptamilem zaraz poszukam i zobacze

reklama
Do góry