tygrysek82
Fanka BB :)
ojej ale gafaaaaaaaPyciolek jestem;-);-)

dobra ide juz paaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ojej ale gafaaaaaaaPyciolek jestem;-);-)
A ja pytanko jeszcze do mam cycowatych
Ile razy dziennie oprocz cycusia i co jedza Wasze maluchy?
Mój je okolo 13 obiadek (sloiczkowy, zazwyczaj pol sloiczka choc z tego co ostatnio zauwazylam to pomalu nie starcza) i wieczorkiem je kaszke malinowa lub bananowa (60ml- robie na modyfikowanym ta kaszke bo niewiem czy mozna na wodzie) i do kaszki pol sloiczka owockow- wcina ta mieszanke az sie uszy trzesa) . Zastanawiam sie czy gdzies w ciagu dnia nie dawac mu jescze np. osobno owockow? Jak wy robicie?
To nic![]()
My jescze w miedzy czasie popijamy troche soczku lub herbatki i czasem (jak marudzi) zapychamy sie chrupaskiem![]()
Olek je w ciągu dnia mleczko z cycusia co 2 godziny. Ok. 14 je cały słoiczek zupki, czasami słoiczek owoców (albo pół) i 60 ml soczku lub 100 ml herbatki. Czasami daję do pochrupania chrupeczki lub piętkę od chleba. Kaszek narazie nie jemy.
Ja też mam wrażenie, że tak od 4 nad ranem, to moje dziecię śpi z cycusiem w buzi-nawet nie migę zmienić pozycji, bo się budzi.
Olek od samego początku bardzo krótko ssał, ale dopóki ładnie przybierał, to nie robiłam z tego problemu. Max 5 minut i koniec.
jak nie można, przecież herbatki są o d 1 tygodnia życiaja nie karmię ale słyszałam ze mozna tez kaszkę na swoim mleku robić, tak pisze może ci sie spodoba ten pomysł;-)
herbatki?można takiemu brzdącowi?
No pewnie ze mozna. Ziolowe od samego urodzenia a teraz z hippa masz duzy wybor owocowych itd.ja nie karmię ale słyszałam ze mozna tez kaszkę na swoim mleku robić, tak pisze może ci sie spodoba ten pomysł;-)
herbatki?można takiemu brzdącowi?
Madzienko Mati potarfi sie przekrecic z brzuszka na plecki i z plecków na brzuszek tylko czasami mu rączka zostaje pob brzuszkiem i nie wie co zrobic.
Ale nie siedzi jeszcze, i też co mnie martwi nie potrafi sie bawić na brzuszku, jak zauwazyłam inne forumowe dzieci. Nie opiera sie na rączkach tylko ma je wyprostowane i nie moze sobie poradzic.
Przewraca sie z boczku na boczek i spi tylko na boczku, nie lubi na pleckach ani na brzuszku. No czasami mu sie zdarzy rozkraczyc jak żaba i śpi na pleckach. Ale najczęściej na boczku, a to jest taki słodki widok, ta dupka taka wypieta, te plecki malusie .... ahhhh.
u nas tak samo tylko boczek boczek boczek....jesli odlozylabym go do lozezka na wznak to by bylo po ptakachi tez tak raz w nocy zdarza sie ze lezy na zabke
![]()