tygrysek82
Fanka BB :)
no Wiktorek też ruchliwy bardzo, nogi, rece w ruchu prawie 24na dobę;-):-)no z wyjątkiem snu rzecz jasna, ale tak myślałam, z etakie ćwiczonka podobnie jak rehabilitacja pomagają maluchom szybciej się rozwijać, tzn takie rzeczy jak siadanie, pełzanie...
super, dzięki Madzieńka, fajna stronka
też chce Aptamil, bo Wiktor wcześniej miał jedynke, pytałam, ale nikt mi nie odpisał jeszcze.
Pyciolku, który Aptamil dajesz?2 dla tych głodniejszych dzieci, czy 3 follow-on-milk, bo to jest po 6 m-cu, ale mnie health visitor powiedziała 2 i teraz zgłupiałam, wyczytałam na opakowaniu, że 2 to wtedy kiedy chcesz opóźnić wprowadzanie nowości, a 3 kiedy już dziecko je, więc mi się wydaje, że 3 ok, tylko ta baba mi trochę w głowie namieszała.
No i dziewczyny czemu wy tak te mleka mieszacie?lekarze wam tak radzą?bo dla mnie to conajmnie dziwne.
Jak ja zmieniałam z Aptamil 1 na mleko na ulewanie to z dnia na dzień, i o 2 tez myślałam, żeby tak zrobić, po co mieszać?
A u nas ciągle choróbsko, czekamy do poniedziałku na poprawę, jak nic to idziemy do lekarza, ale kupiłam dzis kropelki do inhalacji, i syropek na kaszelek, moż ebędzie lepiej, mama nadzieję
dziewczyny, no mnie tez interesuje przejścia z 1 na 2
Mieszamy zeby brzuszek maluszka nie przezył szoku po zmianie mleczka. Czasami zbyt gwałtowna zmiana może powodować bóle brzuszka itp. W naszym przypadku jeszcze dochodzi zmiana mleka z nutramigenu pozbawionego calkowicie bialka i podobnych mogacych powodowac alergie skladnikow na normlane mleczko więc organizm dziecka nie znajacy np białka z mleczka i podejrzewany o alergie mogłby zareagować np silną biegunka czy duzymu boleściami brzuszka gdybym odrazu podała dziecku normalne mleczko .Dlatego lepiej uważac i byc ostrożnym. Zresztą tutaj lekarze każde mleczko każą wprowadzać stopniowo aby zapobiec ewentualnym nieprzewidzianym reakcja