My odbijamy, bo Jula jeszcze troszeczke ulewa:-

-

-(
QUOTE]
Wikus tez ulewa, ale my poprostu jemy na siedząco i po jedzonku nie szalejemy tylko sobie siedzimy i odpoczywamy, no i sie przy okazji beka;-)
to samo, wygibasy na wszystkie strony świata i jeszcze się śmieje, że ucieka mamie i pieluszce
a ja mam takie dwa pytanka:
jakie ćwiczonka robicie swoim maluchom, żeby się szybciej rozwijały, bo ja to tak z instynktu, ale nie wiem czy dobrze, ,,jedzie rowerek na spacerek''

na nóżki, rączkami zawsze pomachamy w górę w dół na boki, nawet troche poudajemy ze chodzimy, Wikus tak lubi sobie nóżkami po podłodze potuptać, przewrcamy się na boczki, na brzuszek, na plecki, podnosimy za rączki do siadania...tylko na brzuszku nie lubi leżeć i rzadko leży bo się zaraz denerwuje, a kiedys to jeszcze mi sie udawało tak go zabawić ze leżał i nawet usypiał w ciągu dnia na brzuszku, a teraz cięzko.
i drugie, jak to jest u nas w PL z badaniami profilaktycznymi dla takich maluchów, bo ja myślę, że u nas wszystko ok, ale czasem brakuje mi zeby ktoś coś zrobił, żeby sie upewnić czy wszystko dobrze, bo tu o co zapytam to wszystko normalne, nic sie nie dzieje, ja juz sie urlopu w PL nie moge doczekać.
Czy krew, czy jakaś sprawnośc fizyczna to co iles sprawdzane czy jak cos podejrzane?
i jak z tym ciemiączkiem, bo Wikus ma ciągle mięciutkie, wit.d dostaliśmy z Polski, bierzemy, no i tez sie poci przy jedzeniu, i nie tylko, bo to taki mały wariat ciągle sie smieje, wierzga ciągle nogami to mi sie wydaje, ze tyle energii zużuwa, szybko po tym do spania pada, no i poci si eprzez to.
i pyatnie do dziewczyn w UK:czy któraś z was daje Aptamil?bo od 6 miesiąca jest follow-on-milk czyli 3, bo dwójka to: for hungries babies, mnie health visitor kazała 2 dawać, no oszalała baba, w wątpliwości mnie tylko wpędziła, bo to 2 to juz kazała 2 miesiące temu czy jakoś tak zanim to na ulewanie zaczęłam, to może si epomyliła?