reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

to dopiero byłby powód do zmartwienia!
rozwój dziecka jest prawidłowy jeśli harmonijny. i dobrze że cały czas w okolicy danego centyla. w końcu są mali i duzi ludzie, drobne i masywne dzieci. mieści się w normie i jest ok. w końcu na podstawie jakiejś populacji te siatki stworzono.
mówie, bo wiem.
Tez tak sobie tłumacze, ale po prostu się zdenerwowałam tą dzisiejszą wizyta u niej. I jeszcze ta hemoglobina ahhh ....

reklama
Juz wczesniej tak się nad tym zastanawiałam .... bo jak miał miesiąc to przybrał ponad kg a ona do mnie ze mam go dokarmiac bo mało wazy. Ona się sugeriuje tylko centylami a nie tym ile on wazył jak sie urodził ile przybrał i jak przybiera. Dla niej on mało wazy bo jest na 3 centylu, tylko ze on od urodzenia był ponizej 3 centyla.
jak miał miesiąc i ona mi wyleciała z tym ze mam go dokarmiac to ja do niej mówię no jak mało jak on wazył 2400 to przybrał przez miesiąc ponad kg, a ona do mnie" a tak, no rzeczywiście"

Muszę zmienic pediatre, bo tylko mnie dołuje ta wagą.
zmień jak najszybciej

Agaciu mój lekarz powiedział, że niski poziom hemoglobiny (czyli prawdopodobna anemia) jest najczęsciej skutkiem braku witamin B i D a nie tylko żelaza. Moja tez brała żelazo (Ferrum Lek) i właśnie idę w sobotę zrobić badania. Kazał mi przy badaniu oprócz zwykłej morfologii zrobić osobno badanie na żelazo (Fe) oraz TIBC czyli całkowitą zdolność wiązania żelaza przez surowicę. Oprócz tego powiedział że warto przy okazji badań krwi robić dziecku badanie cukru.
Po tych badaniach na żelazo okaże się czy ta niska hemoglobina to skutek małej ilości żelaza, czy jego zła przyswajalność czy też może coś całkiem innego.
A moja pediatra kazała mi cały czas dawac zelazo i nic nie mówiała o tych badaniach i jeszcze na mnie z byka patrzyła, czy czasami nie zapominam dziecku dawac tego zelaza. Jezu ... normalnie brak słow na nią ... musze zmienic pediatre. juz mi Krzysztof mówił ze pojedziemy do innego się skonsultować.

Agacia - ucałuj Mateuszka mocno na dobranoc i już się martw.
Apropos: my przy niedokrwistości teżbraliśmy prócz zelaza vit B i kwas foliowy.
może sama zrób mu te badania o których pisane było wyzej (Agatkas) , poprostu bez skierowania, za kasę tak zwaną. Ja tak robiłam a z wynikami poszłam do swojej gin bo nasza pediatra też bleeee, szkoda słów.

Agacia - ucałuj Mateuszka mocno na dobranoc i już się martw.
Apropos: my przy niedokrwistości teżbraliśmy prócz zelaza vit B i kwas foliowy.
może sama zrób mu te badania o których pisane było wyzej (Agatkas) , poprostu bez skierowania, za kasę tak zwaną. Ja tak robiłam a z wynikami poszłam do swojej gin bo nasza pediatra też bleeee, szkoda słów.
Zrobie mu te badania na włąsna rękę.

Juz wczesniej tak się nad tym zastanawiałam .... bo jak miał miesiąc to przybrał ponad kg a ona do mnie ze mam go dokarmiac bo mało wazy. Ona się sugeriuje tylko centylami a nie tym ile on wazył jak sie urodził ile przybrał i jak przybiera. Dla niej on mało wazy bo jest na 3 centylu, tylko ze on od urodzenia był ponizej 3 centyla.
jak miał miesiąc i ona mi wyleciała z tym ze mam go dokarmiac to ja do niej mówię no jak mało jak on wazył 2400 to przybrał przez miesiąc ponad kg, a ona do mnie" a tak, no rzeczywiście"

Muszę zmienic pediatre, bo tylko mnie dołuje ta wagą.
Ja ci napisze co bym zrobila na Twoim miejscu.
Skorzystalabym z badan ale tylko dlatego ze jest osoba przewrazliwiona i natychmiast zmienila pediatre. Malemu nepenwo nic nie jest. Na tej samej podtawie (tylko odwrotnie) mogli lekarze zarzucic mi ze wpedzam Cypriana w otylosc. Urodzil sie 4180 i przybieral ladnie jak wiekszosc dzieci ale ze urodzeniowa mial wysoka to byl mala kluska :tak: Z twoim jest zupelnie odwrotnie byl malutki, teraz przybiera jak widac pieknie!

Skorzystalabym z badan ale tylko dlatego ze jest osoba przewrazliwiona i natychmiast zmienila pediatre. Malemu nepenwo nic nie jest. Na tej samej podtawie (tylko odwrotnie) mogli lekarze zarzucic mi ze wpedzam Cypriana w otylosc. Urodzil sie 4180 i przybieral ladnie jak wiekszosc dzieci ale ze urodzeniowa mial wysoka to byl mala kluska :tak: Z twoim jest zupelnie odwrotnie byl malutki, teraz przybiera jak widac pieknie!
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Aj Agacia nie martw się kochana....zmien pediatrę jak najszybcij i zrób badania dowiez sie co i jak dokłądnie.....nie denerwuj sie i uściskaj małego:*

No to w takim razie moja to tez mała kluska jest....urodziła sie z waga 3110, a ostatnio 30 kwietnia wazyła 7900..teaz na bank mysle z 9....wiec okolo 5000 g przytyła... klopsik i juz....ale uśmiechnieta, zdrowa i odpukac wzystko ok i to najwazniejsze :-):-):-)

Kurcze czemu u nas nie ma Tesco nigdzie blisko....:((( buuuuuu juz nie raz slyszałam,ze Tescowe sa bardzo dobre....

Ach masz rację !

reklama
Do góry