reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Dziewczyny jak pobierali krew waszym maluszkom?

U nas już dwa razy z paluszka i ani razu nawet Zuza nie zauważyła co jej robią:)

Agacia nic się nie przejmuj! Tylko zbadaj to żelazo bo hemoglobina faktycznie nie powinna być tak nisko. A ile już dajesz małemu to żelazo?
Ja tez dawalam małej przy żelazie kwas foliowy.

U nas już dwa razy z paluszka i ani razu nawet Zuza nie zauważyła co jej robią:)

Agacia nic się nie przejmuj! Tylko zbadaj to żelazo bo hemoglobina faktycznie nie powinna być tak nisko. A ile już dajesz małemu to żelazo?
Ja tez dawalam małej przy żelazie kwas foliowy.
Ponad miesiąc juz daje zelazo :zawstydzona/y:. A kwas foliowy na recepte trzeba kupic?

Ja ci napisze co bym zrobila na Twoim miejscu.
Skorzystalabym z badan ale tylko dlatego ze jest osoba przewrazliwiona i natychmiast zmienila pediatre. Malemu nepenwo nic nie jest. Na tej samej podtawie (tylko odwrotnie) mogli lekarze zarzucic mi ze wpedzam Cypriana w otylosc. Urodzil sie 4180 i przybieral ladnie jak wiekszosc dzieci ale ze urodzeniowa mial wysoka to byl mala kluska :tak: Z twoim jest zupelnie odwrotnie byl malutki, teraz przybiera jak widac pieknie!

Cyprysiowa a jak Cyprianek wazyl tyle jak sie urodzil, pamietasz , a moze masz w jego ksiazeczce ile wazyl okolo 6 mca??

reklama
A ja mam pytanie z innej beczki. czy wasze dzieciaczki juz siedzą? Mój jest bardzo leniwy i nawet na brzuszku sie wkurza. Owszem jak lezy na brzuszku to ubina nózki w kolanka ale na rączkach się ni podniesie tak jak do raczkowanie, tylko podnosi dupcie i się odbija.

Mój jeszcze nie siedzi, bardzo by chcial ale leci jeszcze do przodu i na boki.

Dziewuszki a jaki rozmiar Pampersów wasze dzieci już noszą bo ja chyba się muszę już na 4 przestawić. Dużo są większe od 3?

Oj, my już dawno na czwóreczkach.

Dziewczyny a powiedzcie mi ile wasze dzieci przybrały od porodu

mój 2400 g - 6900g więc 4500 g

Bartek przy porodzie miał 4060, tydzień temu ważył 9100, więc przybrał 5040

Dziewczyny jak pobierali krew waszym maluszkom?

Bartkowi normalnie z ręki, raz z nadgarstka, a raz z zagłębienia łokcia.

Ja dałam dzisiaj Bartkowi czopka glicerynowego... jak zaczął jeść te kaszki to już od 6 dni kupki nie robił. Tak samo było jak zaczęłam mu wprowadzać nowości ( czyt soczki ), ale wtedy w końcu sam zrobił. No i nie wiem czy iść z tym do pediatry? Czy to się samo unormuje? Ostatnio jakoś się to unormowało...
A jeszcze co do czopków - jak często można ich używać? Dopiero pierwszy raz z nich korzystaliśmy.

Do góry