reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
ja nie bliżniaczek wprawdzie ale namówiono mnie ostatnio na tescowe fioletowe co ważne i jestem zadowolona. mają delikatne wzorki z morskim akcentem, dobrą gumeczkę z tyłu i są podobne chyba do huggisów (bo ostatnio miałam) a wcześniej używałam dade i te tesco chyba jednak lepsze.

my już po szczepieniu, Kubuń dzielny był. Jeszcze za 1,5 mies prevenar i luzik.
cały czas myślałam, że on taki wielki a tu prosze jakieś 12 kg. Kubul waży niecałe 8kg (ale nie jestem pewna czy dobrze go zważyli) i ma 71 cm.

A chciałam zapytać czy wasze skarby po tych słoiczkowych zupkach normalnie się załatwiają. Ja znajduję w pieluszce coś jakby plastelinkę ale pani dr udawała, ze nie słyszy mojego pytania. Byłam już tam ostatni raz. Niech sie w..............:wściekła/y:

Kana - śliczne zdjątko w sygnaturce.:-)
Kupki plastelinowe lub nawet bobki twarde.
Moglabym Cie prosic zebys wstawila zdjecie opakowania i samej pieluchy? Bo niewiem czy dobre zakupie

a moja pediatra mówi ze dzieciaki po 5 miesiącu przybierają 400-500gr na miesiac, i bądź tu mądry
Niewiem ile powinno dziecko przybierac, moj przybral 700g miedzy 5 a 6 mies.(w 6 tyg od ostatniego szczepienia)

No właśnie Agaciu. Twój mały swietnie przybiera i na zdjęciach nie wygląda wcale na zamożonego więc nie wiem czego ta pediatra chce:confused: A może ona jest ze starej szkoły wg której zdrowe dziecko to pulchne dziecko:baffled::confused:
tez mi się wydaja ze jakiejś starej daty
w artykule co wkleiłam jest napisane ze roczne dziecko ma potroić wagę, a Agaci już potroiło

tez mi się wydaja ze jakiejś starej daty
w artykule co wkleiłam jest napisane ze roczne dziecko ma potroić wagę, a Agaci już potroiło
Jak ja nie lubię takich ludzi:wściekła/y:Mi matka kiedyś głowę suszyła że głodzę martynę bo ona taka chudziutka i nie pomagały żadne tłumaczenia. Dopiero jak przy niej zadzwoniłam do dietetyka i usłyszała od pani doktor że mała waży jak najbardziej prawidłowo to się skończyło:tak:

A gaciu a sprawdzałaś na którym centylu jest Mati?

Mamusia dziękuje za artykuł, rzeczywiście mały ładnie przybrał.

Kokusia Mati jest na 3 centylu. I dlatego pediatra uwaza ze mało wazy, tylko, chyba musiałaby braz pod uwagę to ze on mały była jak sie urodził i chociaz bedzie przybierał prawidłowo to moze byc na tym 3 centylu. I np. jak bedzie przybierał po 300-400 a nawet 500 g miesięcznie czyli prawidłowo jak na swój wiek, to nigdy nie bedzie na 10 czy 95 centylu.

Agacia nasz pediatra uważa, że jeśli dziecko przybiera w miarę harmonijnie i jego stan taki ogólny jest ok to najcześciej nie ma co panikować. Każdy jest inny i twój pewnie jest drobniejszy. Wazne, że przybiera i ze jest zdrowy.

reklama
Do góry