reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
ja się mószę pożalić nasz jarek nie chce pić mleka z butelki wszystko wcinamy łyżeczką rano i wieczorem kaszka na mleku a w dzień różne posiłki typu zupki,paróweczki,serki i tym podobne troche to śmiesznie że taki mały brzdąc bez butli hi hi hi

mam pytanko.....
Mój mały bandzior:-D nie chce jesc w ogole deserkow ze sloiczka...wiec bardzo chcialabym sprobowac podac cos zrobionego przez siebie...pare z Was jak czytalam podaje po swojemu...moge sie dowiedziec co , jak i ile???:-D:-D:-):-):happy::happy:

ja się mószę pożalić nasz jarek nie chce pić mleka z butelki wszystko wcinamy łyżeczką rano i wieczorem kaszka na mleku a w dzień różne posiłki typu zupki,paróweczki,serki i tym podobne troche to śmiesznie że taki mały brzdąc bez butli hi hi hi

Paróweczki??????:szok::szok::szok::szok:serki??jak????

mam pytanko.....
Mój mały bandzior:-D nie chce jesc w ogole deserkow ze sloiczka...wiec bardzo chcialabym sprobowac podac cos zrobionego przez siebie...pare z Was jak czytalam podaje po swojemu...moge sie dowiedziec co , jak i ile???:-D:-D:-):-):happy::happy:

My z surowych owoców jedlismy jabłuszko starte na tarce i banana, ale dziewczynki podawaly juz truskawki miksowane

bliźniaki - ja to już nie wiem jak z tą witaminką d u was:no: Jestem przerażona - bo mi pediatra kazała odstawić całkowicie już z ponad miesiąc temu żeby nie przedawkować bo w mleku już jest ta witaminka. A wam kazała zwiększyć dawkę??? Jestem w szoku. Ale zostało mi jeszcze w buteleczce trochę - to skoro wy dajecie aż 4 krople to chyba ja mogę dawać 1 kropelkę. A co tam... chyba zacznę dawać.

A wy dziewczyny dajecie witaminkę D????????????

Ewelw ja podaję 2 kropelki vigantolu dziennie.

Dziewczyny czy jak gotujecie zupkę jarzynową dla maluchów to gotujecie 1 porcję, czy na dwa dni i przechowujecie w lodówce.

Nieśmiało proszę o przepisy na jakieś fajne potrawy:zawstydzona/y:

zapominajko ja jak gotuje zupke top na 2 dni jedna porcje daje odrazu a nastepna chowam do specjalnego pojemniczkka i wstawiam do lodowki:tak::tak:

Nie mozesz sie sugerowac czy ktoś daje 1 czy 2 czy 4 krople, u nas była potrzeba zwiększenia, bo Mała ma duze ciemiączko i strasznie poci jej sie główka. Każde dziecko jest inne i lekarz decyduje ile kropli należy podawac

co di witaminki d to my dajemy 2 kropelki , ale jak ostatnio bylam u pediatry to okazalo sie ze Filipkowi slabo ciemiaczko zarasta gorne i dlatego zlecila te badania krwi nieszczesne zeby sprawdzic czy wsszysstko ok wyniki beda jutro. a glowka malemu sie srednio chyba poci

mam pytanko.....
ja z surowych owocow podobnie jak Madzienka bananke miksuje z jabliuszkiem . samego mojego jabluszka nie chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale z banankiem wcina hehe;-);-)

Takie Tommee Tippee one sa normalne plastkikowe tylko dla mnie wygodne bo mam odmierzone odpowiednio w nich pokarm na jeden obiadek.
W tych pierwszych teraz przechowuje jedzonko gdzyz maja pojemnosc odpowiadajaca temu duzemu sloiczkowi na jedzonko.

TOMMEE TIPPEE pojemnik do żywności 6+m / 2szt (638708843) - Aukcje internetowe Allegro

te są takie mniejsze jak małę słoiczki z jedzonkiem. ale poczatkowo w nich przechowywalam zywnosc.

TOMMEE TIPPEE pojemnik do żywności 4+m / 4szt (638708790) - Aukcje internetowe Allegro

planuje za jakis czas zamrazac jedzonko wiec te pojemniczki tez mi sie przydadzą:tak::tak:

reklama
Do góry