reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

bliźniaki - ja to już nie wiem jak z tą witaminką d u was:no: Jestem przerażona - bo mi pediatra kazała odstawić całkowicie już z ponad miesiąc temu żeby nie przedawkować bo w mleku już jest ta witaminka. A wam kazała zwiększyć dawkę??? Jestem w szoku. Ale zostało mi jeszcze w buteleczce trochę - to skoro wy dajecie aż 4 krople to chyba ja mogę dawać 1 kropelkę. A co tam... chyba zacznę dawać.

A wy dziewczyny dajecie witaminkę D????????????
Nie mozesz sie sugerowac czy ktoś daje 1 czy 2 czy 4 krople, u nas była potrzeba zwiększenia, bo Mała ma duze ciemiączko i strasznie poci jej sie główka. Każde dziecko jest inne i lekarz decyduje ile kropli należy podawac

reklama
My dajemy 1 krople wit D....chyba, ze są bardzo słoneczne dni to mamy dawac c 2 dzien...

Bliźniaki naszej małej też sie chyba mocko poci głowka,zawsze jak pije pleckzo to ma cała mokra....myslałamz,e to od kontaktu z moja ręką....ale nawet jak pije mleczko lezac na podusi, to podusia jest mokra....a smoczek ma juz 2 i leci jej w sam raz...

powinnam się niepokoić?

My dajemy 1 krople wit D....chyba, ze są bardzo słoneczne dni to mamy dawac c 2 dzien...

Bliźniaki naszej małej też sie chyba mocko poci głowka,zawsze jak pije pleckzo to ma cała mokra....myslałamz,e to od kontaktu z moja ręką....ale nawet jak pije mleczko lezac na podusi, to podusia jest mokra....a smoczek ma juz 2 i leci jej w sam raz...

powinnam się niepokoić?
wiesz, nie wiem za bardzo, powiedz pediatrze o tym, obmaca ciemiączko, sparwdzi czy jest "gietka" i zadecyduje czy masz dawac więcej

powinnam się niepokoić?
moja tez poci sie pod czas jedzenia

Dagulla dajesz jeszcze Kacperkowi żelazo? Bo ja małemu daję i robi mi od 4-5 kup i 2 w tym zółte z grudkami ale wodniste a dzisiaj nawet była ze sluzem. A jak jest u was?

daje i kurcze ostatio mu sie pogorszyly wyniki ale narazie mamy brac bo teraz jak je obiadki sloiczkowe to powinno mu sie poprawic tyle ze maly ostatnio strajkuje pare lyzeczke zje a po chwili juz mu nie smakuje i ma odruch wymiotny:eek:

reklama
Do góry