reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Tygrysku dzisiaj pierwszy raz wyprobowałam ten smoczek do kaszek z dużą dziurką...zrobilam gęsta kaszkę ale Jula coś nie chciała jej jeść łyzeczką więc przelałam do butli i wytrąbiła całą:-D:-D:-D:-D

reklama
Sawka - u nas bajeczki i pioseneczki, wierszyki specjalnie dla niego układane. Teraz poprostu nie idzie i już. Z butli ssać nie umie a jak widzi łyzeczkę to zaczyna płakać. DAwałam zupełnie gładkie i chropowate zupki, kwaskowe i słodkawe. On smakuje usteczkami i jak czysta woda to spija a jak coś innego to nie. Zaciska bużkę albę zaczyna kaszleć powodując wymioty. TYlko czym on chce zwracać to nie wiem choćdziś rano spowodował ulanie wody z brzuszka.
kurcze nie ciekawie, to moze rzeczywiście odpuśc na troche, bo nie ma sensu meczyc dziecka, może spróbuj za pare dni

Ale robiłas taka gęsta kaszę bo z niego leci...wiec musi byc naprawde gęsta:tak::tak::tak:
tak Madziu bardzo gestą zrobilam kaszke:-:)-( ale fifi nie chce wogule zabardzo kaszki jesc :-:)-( na tym nutramigenie ochydnie ona smakuje wiec nie dziwie sie dziecku. jak np do banankowej kaszki dodam bananka to zje wtedy kaszke ale sama na mleku srednio:-:)-(
wogule rozwazam podanien mojemu dziecku norlamnego mleka:confused2::confused2:w tym tygodniu ide do naszej pediatry wiec musze z nia o tym porozmawiac.

A jeszcze jedno.....jak bedę gotowała te warzywka to mam czyms je jakos doprawić czy normalnie w samej wodzie, czy z odrobina kostki czy jak????? jejku nie mam pojecia :sorry:

kochana ja podalam aptamin(odpowiednik polskiego bebilonu):tak: wczoraj wieczorem pierwszy raz....i narazie mieszam jeszcze z nutramigenem....jak narazie jest ok...zobaczymy potem...mam nadzieje ze nic mu nie bedzie:tak:

reklama
Dziewczynki drogie czy Wy dajecie tyle porcji mleczka dziennie ile pisze na opakowaniu ?? czyli teraz w 6 m-scu 4 porcje ??? bo ja tak daję tzn 3 mleka i jedna kaszka, ale mam wrażenie , że za często daję jeść Alanowi i, że nie jest głodny zbytnio, a przecież do tego jeszcze dochodzi obiadek, soczek, a na deserek to mi dnia brakuje :eek::eek:
Taki mamy rozkład dnia :
6-7 rano 180 ml mleczka
10.30.-11.00 180 ml mleczka
13.30-14.00 obiadek (zależy od smaku) pół czasem cały słoiczek 190 g
17.00 180 ml mleczka
22.00 180 ml mleczka

i w ciągu dnia soczek lub herbatka, ale kiedy dać mu deserek jak widze, że on i tak je często i dużo, i czasem wcale nie jest głodny, tyle, że ja staram się trzymać stałych godzin karmienia, co zrobić dawać mu mniej mleczka, czy jak ? (jak wypije butle to i tak zawsze jest płacz, że się skończyła) wtedy oszukuję go smokiem

Do góry