reklama
tygrysek82
Fanka BB :)
a Fifi nie chce pic z tego smoczka:-Tygrysku dzisiaj pierwszy raz wyprobowałam ten smoczek do kaszek z dużą dziurką...zrobilam gęsta kaszkę ale Jula coś nie chciała jej jeść łyzeczką więc przelałam do butli i wytrąbiła całą![]()
a Fifi nie chce pic z tego smoczka:--
-
-(
Ale robiłas taka gęsta kaszę bo z niego leci...wiec musi byc naprawde gęsta

mia_
kurcze nie ciekawie, to moze rzeczywiście odpuśc na troche, bo nie ma sensu meczyc dziecka, może spróbuj za pare dniSawka - u nas bajeczki i pioseneczki, wierszyki specjalnie dla niego układane. Teraz poprostu nie idzie i już. Z butli ssać nie umie a jak widzi łyzeczkę to zaczyna płakać. DAwałam zupełnie gładkie i chropowate zupki, kwaskowe i słodkawe. On smakuje usteczkami i jak czysta woda to spija a jak coś innego to nie. Zaciska bużkę albę zaczyna kaszleć powodując wymioty. TYlko czym on chce zwracać to nie wiem choćdziś rano spowodował ulanie wody z brzuszka.
tygrysku, madzienko o jaki smoczek chodzi?
Agacia taki z mega dziurą specjany do kaszek z Tommee Tippee
Smoczek silikonowy Tommee Tippee 2szt. KASZKA (663058960) - Aukcje internetowe Allegro
Agacia82
Mami :)
Dziękuję.Agacia taki z mega dziurą specjany do kaszek z Tommee Tippee
Smoczek silikonowy Tommee Tippee 2szt. KASZKA (663058960) - Aukcje internetowe Allegro
tygrysek82
tak Madziu bardzo gestą zrobilam kaszke:-Ale robiłas taka gęsta kaszę bo z niego leci...wiec musi byc naprawde gęsta![]()
wogule rozwazam podanien mojemu dziecku norlamnego mleka

pyciolek87
Mama Alexa:*
A jeszcze jedno.....jak bedę gotowała te warzywka to mam czyms je jakos doprawić czy normalnie w samej wodzie, czy z odrobina kostki czy jak????? jejku nie mam pojecia![]()
kochana ja podalam aptamin(odpowiednik polskiego bebilonu)

reklama
edee24
Mama Alanka :-)
Dziewczynki drogie czy Wy dajecie tyle porcji mleczka dziennie ile pisze na opakowaniu ?? czyli teraz w 6 m-scu 4 porcje ??? bo ja tak daję tzn 3 mleka i jedna kaszka, ale mam wrażenie , że za często daję jeść Alanowi i, że nie jest głodny zbytnio, a przecież do tego jeszcze dochodzi obiadek, soczek, a na deserek to mi dnia brakuje 

Taki mamy rozkład dnia :
6-7 rano 180 ml mleczka
10.30.-11.00 180 ml mleczka
13.30-14.00 obiadek (zależy od smaku) pół czasem cały słoiczek 190 g
17.00 180 ml mleczka
22.00 180 ml mleczka
i w ciągu dnia soczek lub herbatka, ale kiedy dać mu deserek jak widze, że on i tak je często i dużo, i czasem wcale nie jest głodny, tyle, że ja staram się trzymać stałych godzin karmienia, co zrobić dawać mu mniej mleczka, czy jak ? (jak wypije butle to i tak zawsze jest płacz, że się skończyła) wtedy oszukuję go smokiem

Taki mamy rozkład dnia :
6-7 rano 180 ml mleczka
10.30.-11.00 180 ml mleczka
13.30-14.00 obiadek (zależy od smaku) pół czasem cały słoiczek 190 g
17.00 180 ml mleczka
22.00 180 ml mleczka
i w ciągu dnia soczek lub herbatka, ale kiedy dać mu deserek jak widze, że on i tak je często i dużo, i czasem wcale nie jest głodny, tyle, że ja staram się trzymać stałych godzin karmienia, co zrobić dawać mu mniej mleczka, czy jak ? (jak wypije butle to i tak zawsze jest płacz, że się skończyła) wtedy oszukuję go smokiem