reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Jakich chusteczek nawilżających uzywacie, bo ja kupiłam happy i mały chyba dostał uczulenie po nich :-(. Pupcie ma całą w krostkach.
Ja najczesciej kupuje "dada" z biedronki. W sumie dlatego ze biedronke mam najblizej i wedlug mnie dady to super chusteczki. Są mocno nawilzone, mieciutkie i tanie.:tak:

Wpadlam zeby napisac zebyscie uwazaly na dzieciaczki. Dzis moj synuś siedzial na lozku i wyciagal sobie chusteczki z paczki, pudelko polecialo mu za daleko wiec on sru na brzuszek i probuje je siegnac a ze nie mogł to niewiem jakim cudem przypelznal do brzegu i spadl z lozka prosto na czolko. Na szczescie bylo nisko ale ma czerwony slad na glowce no i placzu bylo ze strachu ...
W zyciu bym nie powiedziala ze moj leń co sie nawet z plecow na brzuszek nie przewraca tylko siedzi w miejscu takie cos odwali.:zawstydzona/y:

Cyrysiowa dobrze że się nic nie stało!
ja walczę bo mój Mały oprócz zupek nic nie chce jeść -
fakt że kaszki na wodzie nie są zbyt smaczne ale nawet za owocami nie przepada!
dzisiaj wkońcu mu posmakował sok z surowej marchewki! bo z jabłka nie chciał juz ani kompotu aani soku z surowego jabłka, nie chce jabłka z bananem! nawet ze słoika nic nie chciał z deserów :eek:
ale zupy uwielbia - dwa razy dziennie dostaje!

a chusteczek uzywamy BAMBINO jak dla nas najlepsze!
płacę 20 zł za 4 paczki po 62szt. jedna! także cena chyba dobra! a mieliśmy już wszystkie i albo dostawał krosteczek albo były śmierdzące bo tak pachnące albo klejące a nie myjące!

Ostatnia edycja:
Cyprysiowa - to faktycznie niezły numer wywinął! Moja mi się kiedyś zsunęla z przewijaka razem z ręcznikiem, po kąpieli. Złapałam ją w locie :zawstydzona/y:

patrysia - nie przejmuj się płaczem na widok fridy, trudno, im częściej oczyszczasz nosek, tym szybciej pozbędziesz się katarku.

A ja, odpukać od jakiegoś półtorej tygodnia rozkoszuję się wolnymi wieczorami, bo moje dziecię nareszcie zasypia o 19.00 :-) Starsze zresztą też:-):-):-)​

Mamy 2 ząbka!!!

Wpadłam się tylko pochwalić i zmykam.

Pozdrawiam Was napiszę coś więcej, ale teraz czeka mnie sterta ciuszków do prasowania:(((

Dostaje oscillococcinum, kropelki do nosa i czyszczę mu Fridą, choć nie za często, bo strasznie płacze, jak widzi Fridę...
Patrysia moja niunia po ostatnim katarku na wszystko co niebieskie zbliżajace sie do buźki to macha łapkami i głowka, jakby chciała krzyczeć ":nie!!!!"...a jak widzi fride to jest płacz...nawet nie zdąrze jej dotknąc....:sorry:tak wiec nie jestes sama kochana:rofl2:

A co do chusteczek to my używamy Bambino,albo Dzidziuś....sa rewelacyjne...u nas płace po 4,20 za paczuszke 64szt. No i czasem Pampersa jak sa akurat z pampersami... :):-)

Agawar, gratulujemy kolejnego ząbka.

Cyprysiowa, no niezłego gigancika masz w domu, napędził Ci stracha, dobrze że tylko tak sie skończyło.

Pytia, fajnie że Dzieciaczki dają ci trochę spokoju chociaż wieczorkiem

Agawar gratuluje ząbka:-) nam zaczał wychodzic jeden a 2 dni pozniej dolaczył drugi i teraz tak dwa sobie pykaja do gory pomaluuuuuuuuuuuutku:tak:

Ja używalam Bambino bo niedrogie i dobre:tak: a teraz skuszona promocja zakupiłam Huggisy, sa mozno nawilzone wiec niby ok ale sie targają jak sie je wyciaga z opakowania i zle sie chwyci, a to bardzo wkurza:confused2::confused2::wściekła/y:

reklama
Do góry