reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A jeszcze jedno.....jak bedę gotowała te warzywka to mam czyms je jakos doprawić czy normalnie w samej wodzie, czy z odrobina kostki czy jak????? jejku nie mam pojecia :sorry:

Kana - kostki, to chyba nie!? Ja gotuję Kubulowi albo na skrzydełku albo na samej wodzie i wtedy dodaję odrobinęoliwy z oliwek.
I po młodych warzywkach nic mu nie było.

Chyba po słoiczkach to moje dziecię tak cierpi. Najpierw 2 dni zaparcia a teraz odwrotnie. Co chwilka pielucha. Już tylko cycek mu został i zobacz ę co będzie. I marudzi kochany jak jasna....

reklama
Moj synus wczoraj dostal od dagulli szpinak i jeszcze 2 obiadki. Szpinak po minie Ksawerka byl fuuuj:-D nie zjadl bo mial odruch wymiotny (pierwszy raz)
Dostal co innego i tez nie chcial wiec teraz niewiem czy nie lubi czy poprostu przez zle samopoczucie... no wlasnieWczoraj zaczelo mu z noska leciec, dzis ma podwyzszona temp. (37,8) i dozo spi, spal od okolo 10.30 az 2,5h a zazwyczaj spi gora godzine.Teraz znowu spi.
Kurcze co mu znowu jest:-(

Cyprysiowa może to tylko zębole i dlatego nie chce nic jeśc. Trzymam kciukale żeby nic mu się nie wykluło bo już się biedaczek nachorował

A jeszcze jedno.....jak bedę gotowała te warzywka to mam czyms je jakos doprawić czy normalnie w samej wodzie, czy z odrobina kostki czy jak????? jejku nie mam pojecia :sorry:

Kana absolutnie żadnej kostki. Toż to sama sól i glutaminian sodu. Nie wolno też słodzic, solic ani żadnych innych weget używac. Ja małej do smaku doprawiam natką pietruszki i koperkiem. Tych wszystkich sztucznych rzeczy jeszcze się zdążą nasze dzieci najeśc.

My z warzywek mamy już za sobą ziemniaczka, marchewkę, pietruszkę, selera, buraka, kalafiora, brokuła, pomidora, natkę pietruszki, koperek i zielona częśc selera i pora. Piszę tu oczywiście te składniki które sama wykorzystuję do gotowania bo te słoiczkowe już dawno przerobione ale niestety nie smakowały:no:

nie no 210ml tp by Mari na pewno nie wypiła.....jej sie po 150ml ulewało...:sorry:no faktycznie masz racje mi nawet pediatra powiedziała ze mała taki pulpecik po tych mleczkach:rofl2::rofl2::rofl2:

Cyprysiowa i jak maly?

wybaczcie ze dzis nic wiecej nie pisze ale nie mam czasu i maly dzis marudzil caly dzien nie wiem czy od tej pogody czy o co mu biega juz dawno powinien spac a tu du... marudzi ale zeby spac to nawet niemysli:wściekła/y::confused2:

MADZIU TO SAMO MLECZKO jULCIA PIJE TYLKO DWA RAZY???a po ile jej dajesz?

Oj ja mogę zapomniec...nasza mała pije po 120ml i tak około 9, 14, 20 i potem w nocy okolo 2...wtedy o 12 dochodzi połowa słoiczka obiadku i 16 ół deserku,albo soczek.Kaszkę przestalismy dawac,bo na sen i tak nie działało a nasza kluseczka na wystarczająco duzo ciałka:p haha no i zapomniałabym o cycusiu rano o 5-6 i okolo 18....

A ja mma do Was pytanko z innej beczki....
Kupiłam dzisaj świeże warzywka marchewkę, ziemiaczki czy moge takie swieże zrobić malutkiej czy nie bardzo???
No i czym mogę dodac kalafiorku troszke czy to za szybko?

ja juz gotuje swierze tzn z tegorocznych warzywek zakupionych na targu , wczesniej bralam nieswierze warzywa tzn nie z tego sezonu ale teraz daje swierzutkie i nic narazie nam nie jest ale raz na poczatku wysypalo filipka po warzywkach z tesco wiec kupuje teraz na targu. niczego zadnych przypraw nie mozna!!! ja gotuje waarzywka w wodzie dodaje do gotowania kilka kropelek oliwy z oliwek potem miksuje warzywka z woda w ktorej gotowalam dosypuje kleik kukurydziany lub ryzowy i dodaje miesko takie samo ze sloiczka gerbera jest indyk lub kurczak i jedna polowa londuje na talerzu a reszte wkladam do pojemniczka na zywnosc i trzymam w lodowce na dzien nastepny:sorry: czesto tez do zupek kupnych dodaje swoja zupke tzn jak mam np dynie z iemniakami to dogotowuje marchewke i pietruszke i dodaje miesko i mam bardziej wartosciowa zupke , czesto tez do mojej warzywnej dodaje same brokuly ze sloiczka itp

Moje dziecko nie chce pić mleka modyfikowanego.Próbowałam już 2 różnych mleczek, podawałam z butli, z łyżeczki, podawał mąż i nic. Nauka trwa od miesiąca po 2x na dzień i nic.Pozatym ona w góle nie chce pić z butelki.
Czy jest jakaś mamusia której dziecko nie chce pić mleka modyfikowanego?

Kochana! U nas to nawet moje odciągnięte mleczko w butelce nie smakuje, o modyfikowanym to nawet nie wspomnę. Chyba by mnie moje dziecię wyśmiało :-D

Malutki narayie spokojnie spi. Dostal na wiecyor inhalacje y pelnej dawki leku, cyopka eferalganu, masc na dziasla, krople w nochal, masc majerankowa pod nosek... mam nadzieje ze pospi bo dzis jestem sama w nocy:-(Cos sie teraz wierci i kreci, moze ten czopek go uwiera.

reklama
Do góry