reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Byłam dziś z małym u pediatry i moje szczęście waży już 8 700 :szok: Lekarka powiedziała , że jeśli chcę mogę małemu zacząć podawać zupki, ale nie ma jeszcze takiej potrzeby bo świetnie przybiera na samym cycusiu :tak: Ja chyba zacznę mleko po siłowniach rozprowadzać :-D
to super ze tak ładnie przybiera na samym cycusiu

reklama
Nooo, pulpecik mój kochany :tak: Tylko wnoszenie wózka wraz z zawartością na 3 piętro robi się coraz mniej fajne :-p

Ollcia - oj wiem coś o tym, moja Miśka byłą taka wielka - po 8 miesiącach miałam muły jak kulturystka!

A moje dziecko zjadło dzisiaj całego banana i pół jabłuszka w 7 minut i ani kropelki nie było na śliniaku:tak:Jestem z niego dumna;-) Ostatnio na noc Fabianek w ogóle nie chciał pic kaszki i męczyliśmy się około 20 minut,a dzisiaj zrobiłam taką rzadką kaszkę,wypił raz dwa i od razu zasnął:tak:

A nie boisz się , ze zakrzśtusi się kawałkiem banana??

Marzycielko moja też wcina banana już od wielkanocy i chrupki i nigdy się nie zdarzyło żeby się zakrztusiła. No oczywiście zawsze przy niej jestem jak coś je. A wczoraj moja zdolniacha jadła nieprzetartą marchewkę. Ale miała radochę że mama daje jej coś ze swojego talerza:-D

Marzycielko moja też wcina banana już od wielkanocy i chrupki i nigdy się nie zdarzyło żeby się zakrztusiła. No oczywiście zawsze przy niej jestem jak coś je. A wczoraj moja zdolniacha jadła nieprzetartą marchewkę. Ale miała radochę że mama daje jej coś ze swojego talerza:-D
Kokusia, jak ty jej dajesz tego banana?tak w rączce trzyma i wcina sobie????????
ja tez swojej tez daje chrupki, ale zadowolona jest, no i cala upaćkana:-):-):-)

Byłam dziś z małym u pediatry i moje szczęście waży już 8 700 :szok: Lekarka powiedziała , że jeśli chcę mogę małemu zacząć podawać zupki, ale nie ma jeszcze takiej potrzeby bo świetnie przybiera na samym cycusiu :tak: Ja chyba zacznę mleko po siłowniach rozprowadzać :-D
hihi dobry pomysl z tym rozprowadzaniem :tak: Moj jak mial 5 mies wazyl 7450 i lekarka nam nie kazala nic podawac (ewentualnie soczek czy troszke jablka zeby poznal smaki) bo wlasnie ladnie przybiera. Tak na marginesie to uwielbiam Bartusia pultsaki!!:tak:

Ollcia - oj wiem coś o tym, moja Miśka byłą taka wielka - po 8 miesiącach miałam muły jak kulturystka!
Oj ja tez cos o tym wiem:-D 5 miesieczny Cypi wazył juz ponad 9 kilo :szok:;-)

Dziewczyny mam dwa pytania:

Czy waszym maluszkom "strzelają" kosteczki?

U mojej Zuzi pojawił się taki jakby brzydszy zapach z ust - jakby dorosły po spaniu... czy Wasze tez tak mają...? Zastanawiam się czy to może być kwestia nowych potraw lub żelaza - tzn czy od żołądka to może iść?
Kosteczki nie strzelaja nam. Zapach mamy normalny ale bardzo mozliwe ze wlasnie od diety czy lekow Zuzia tak ma. Najlepiej spytaj lekarza

My dzis na 17 idziemy na kontrole. Mam nadzieje ze nie ma juz zapalenia oskrzeli. Kaszel juz przeszedl ale zawsze rano maly strasznie harczy:zawstydzona/y:

Cyprysiowa trzymam kciuki zeby juz Ksawery był zdrowy.

Ja jakoś się boje dac małemu chrupki czy banana :dry:

reklama
Do góry