reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Jeszcze mam pytanko. Ile Wasze dzieciatka pija plynow? Moje wypije w ciagu dnia ok 100 ml i nie wiem czy to jest duzo czy malo.
Mojej kolezanki mala (3 mies) pije conajmniej 200 ml. Ona to by mogla caly czas przy butelce z woda lezec.
moja Nunka wcale nie pije płynów, tylko cyc a to dla tego że nie chce za nic pić z butelki, ale jak tylko wróce do Polski to kupie kubeczek z ustnikiem, może wtedy...
Dziewczyny a jak u Was bylo z tymi nowosciami? Czy dzieci od razu chcialy chetnie jesc? Umialy jesc lyzeczka?
u mnie z nowościami cięzko... do tej pory Nunka nie chce jeść deserków, nic z owoców jej nie smakuje, do kaszki przyzwyczajałam ja ponad dwa tygodnie ale w końcu jej zasmakowała i z checią je, ale dla odmiany od trzech dni podaję jej zupke jarzynowa i o dziwo już za pierwszym razem bardzo jej smakowała:tak:

Hej!!
A skoro już tak o jedzonku gadamy - to mam wielką prośbę!!!!!
Możecie powiedzieć czy już dajecie kaszkę (ryżową lub kukurydzianą) Z ŁYŻECZKI (CZYLI GĘSTĄ - JAK W PRZEPISIE NA OPAKOWANIU) ??? Bo ja chcę już zacząć dawać... PLEASE ODPOWIEDZCIE CZY JUŻ KTÓRAŚ Z WAS TAKĄ GĘSTĄ DAJE!!!!
DZIĘKI Z GÓRY!!
ja Nunce podaje kszke Nestle Sinlac ale my jestesmy jeszcze na cycku, nie robię takiej gestej jak z przepisu bo mała takiej nie lubi, woli troszkę żadszą więc robie na oko:tak:

reklama
moja Nunka wcale nie pije płynów, tylko cyc a to dla tego że nie chce za nic pić z butelki, ale jak tylko wróce do Polski to kupie kubeczek z ustnikiem, może wtedy...

u mnie z nowościami cięzko... do tej pory Nunka nie chce jeść deserków, nic z owoców jej nie smakuje, do kaszki przyzwyczajałam ja ponad dwa tygodnie ale w końcu jej zasmakowała i z checią je, ale dla odmiany od trzech dni podaję jej zupke jarzynowa i o dziwo już za pierwszym razem bardzo jej smakowała:tak:

a jak duzo jej zjadla?

Mam juz wyniki morfologii 11,4 hemohlobiny i posiew moczu ujemny. Chyba juz taki urok tego mojego szkraba ze nie chce jesc. Ma to chyba po mamusi bo ja tez bylam strasznym niejadkiem-zreszta do tej pory nie mam problemow z nadwaga :-)

Mam juz wyniki morfologii 11,4 hemohlobiny i posiew moczu ujemny. Chyba juz taki urok tego mojego szkraba ze nie chce jesc. Ma to chyba po mamusi bo ja tez bylam strasznym niejadkiem-zreszta do tej pory nie mam problemow z nadwaga :-)
to super ze wyniki są dobre, wiec teraz już się tak nie zamartwiaj

no to fajnie ze już masz, ale faktycznie coś za drogo
no i zdaj relacje czy maluszkowi pomogło, bo moja tez ma ciemieniuchę, i już od tygodnia zastanawiam się nad kupnem tej musteli

U nas sprawdziła się oliwka i wyczesywanie - po tygodniu nie było śladu po ciemieniuszce.

No i sprobowalam :-) Zagrzalam tylko czobata lyzeczke od herbaty i dalam mu. Pierwszy raz to od razu odruch wymiotny. Pozniej sprobowalam jeszcze raz i jakos poszlo lepiej, ale taka ilosc jadl pol godz. Jesli to mozna nazwac jadl-mamlal. Mam nadzieje, ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej.

A Wy od jakich ilosci zaczynalyscie podawac takie newsy?

Ja zaczęłam od 3 łyżeczek - mała też się przy pierwszej krzywiła a potem jej zasmakowało - wszystko!!!:)

Dziewczyny mam dwa pytania:

Czy waszym maluszkom "strzelają" kosteczki?

U mojej Zuzi pojawił się taki jakby brzydszy zapach z ust - jakby dorosły po spaniu... czy Wasze tez tak mają...? Zastanawiam się czy to może być kwestia nowych potraw lub żelaza - tzn czy od żołądka to może iść?

reklama
Do góry