reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Jeszcze mam pytanko. Ile Wasze dzieciatka pija plynow? Moje wypije w ciagu dnia ok 100 ml i nie wiem czy to jest duzo czy malo.
Mojej kolezanki mala (3 mies) pije conajmniej 200 ml. Ona to by mogla caly czas przy butelce z woda lezec.
moja Nunka wcale nie pije płynów, tylko cyc a to dla tego że nie chce za nic pić z butelki, ale jak tylko wróce do Polski to kupie kubeczek z ustnikiem, może wtedy...
Dziewczyny a jak u Was bylo z tymi nowosciami? Czy dzieci od razu chcialy chetnie jesc? Umialy jesc lyzeczka?
u mnie z nowościami cięzko... do tej pory Nunka nie chce jeść deserków, nic z owoców jej nie smakuje, do kaszki przyzwyczajałam ja ponad dwa tygodnie ale w końcu jej zasmakowała i z checią je, ale dla odmiany od trzech dni podaję jej zupke jarzynowa i o dziwo już za pierwszym razem bardzo jej smakowała:tak:

Hej!!
A skoro już tak o jedzonku gadamy - to mam wielką prośbę!!!!!
Możecie powiedzieć czy już dajecie kaszkę (ryżową lub kukurydzianą) Z ŁYŻECZKI (CZYLI GĘSTĄ - JAK W PRZEPISIE NA OPAKOWANIU) ??? Bo ja chcę już zacząć dawać... PLEASE ODPOWIEDZCIE CZY JUŻ KTÓRAŚ Z WAS TAKĄ GĘSTĄ DAJE!!!!
DZIĘKI Z GÓRY!!
ja Nunce podaje kszke Nestle Sinlac ale my jestesmy jeszcze na cycku, nie robię takiej gestej jak z przepisu bo mała takiej nie lubi, woli troszkę żadszą więc robie na oko:tak:

reklama
moja Nunka wcale nie pije płynów, tylko cyc a to dla tego że nie chce za nic pić z butelki, ale jak tylko wróce do Polski to kupie kubeczek z ustnikiem, może wtedy...

u mnie z nowościami cięzko... do tej pory Nunka nie chce jeść deserków, nic z owoców jej nie smakuje, do kaszki przyzwyczajałam ja ponad dwa tygodnie ale w końcu jej zasmakowała i z checią je, ale dla odmiany od trzech dni podaję jej zupke jarzynowa i o dziwo już za pierwszym razem bardzo jej smakowała:tak:

a jak duzo jej zjadla?

Mam juz wyniki morfologii 11,4 hemohlobiny i posiew moczu ujemny. Chyba juz taki urok tego mojego szkraba ze nie chce jesc. Ma to chyba po mamusi bo ja tez bylam strasznym niejadkiem-zreszta do tej pory nie mam problemow z nadwaga :-)

Mam juz wyniki morfologii 11,4 hemohlobiny i posiew moczu ujemny. Chyba juz taki urok tego mojego szkraba ze nie chce jesc. Ma to chyba po mamusi bo ja tez bylam strasznym niejadkiem-zreszta do tej pory nie mam problemow z nadwaga :-)
to super ze wyniki są dobre, wiec teraz już się tak nie zamartwiaj

no to fajnie ze już masz, ale faktycznie coś za drogo
no i zdaj relacje czy maluszkowi pomogło, bo moja tez ma ciemieniuchę, i już od tygodnia zastanawiam się nad kupnem tej musteli

U nas sprawdziła się oliwka i wyczesywanie - po tygodniu nie było śladu po ciemieniuszce.

No i sprobowalam :-) Zagrzalam tylko czobata lyzeczke od herbaty i dalam mu. Pierwszy raz to od razu odruch wymiotny. Pozniej sprobowalam jeszcze raz i jakos poszlo lepiej, ale taka ilosc jadl pol godz. Jesli to mozna nazwac jadl-mamlal. Mam nadzieje, ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej.

A Wy od jakich ilosci zaczynalyscie podawac takie newsy?

Ja zaczęłam od 3 łyżeczek - mała też się przy pierwszej krzywiła a potem jej zasmakowało - wszystko!!!:)

Dziewczyny mam dwa pytania:

Czy waszym maluszkom "strzelają" kosteczki?

U mojej Zuzi pojawił się taki jakby brzydszy zapach z ust - jakby dorosły po spaniu... czy Wasze tez tak mają...? Zastanawiam się czy to może być kwestia nowych potraw lub żelaza - tzn czy od żołądka to może iść?

reklama
Do góry