reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

no widzisz , a my przepłacamy kupując oilatum czy oilan, a tu zwykła parafina jest
tylko ze ja kupiłam za 4 zloty:-(w Lublinie w aptece w CH Plaza:-), ale mma taka wieksza, a i chciałam powiedzieć ze lubię to twoje miasto jeszcze bardziej, bo wlasnie w tym CH Plaza jest taki super pokoik dla dzla matki i dziecka, ze nie wiedzialam takiego w Warszawie, nawet pampersy daja za free:-)

Mamusia bo w Lublinie kupuje się w aptece na Obywatelskiej, najtańsza w Lublinie...a że mieszkam na Czechowie to mam do niej blisko;-);-);-)

A pokoik w Plazie bomba tez jesteśmy z niego zadowoleni i dumni:-D:-D:-D

reklama
Kobitki, a ile dokładnie to jest te 2-3 gr ? chodzi mi o tą kaszę mannę :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, jak ją robicie i z jakiej firmy kupujecie :zawstydzona/y::confused:, sorki za pytania, ale również w tej kwesti jestem niekumata :-:)zawstydzona/y:

Tak, nalałam sobie wody do miski i wlałam jedna nakrętke parafiny...pomoczyłam stópki i zrobiłam sobie pedicure:-D:-D:-Da jakie gładkie mam stópki:-):-):-)

dziekuje:tak::tak::tak: dzis ide odebrac szampon z musteli wiec zapytam o ta parafine:tak:

Kobitki, a ile dokładnie to jest te 2-3 gr ? chodzi mi o tą kaszę mannę :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, jak ją robicie i z jakiej firmy kupujecie :zawstydzona/y::confused:, sorki za pytania, ale również w tej kwesti jestem niekumata :-:)zawstydzona/y:

jeju ja nie wiem:baffled:

a ja gdzieś czytałam ze kasze manna do 6mies lepiej nie dawać

A i jeszcze jedno mam pytanko, ja w dzień mam małego na cycusiu a na wieczór 17 i 22 butla to kiedy powinnam zacząć podawać tą kaszę mannę :confused::confused:, i czy Wy już robicie same obiadki (gotujecie), nie boicie się, że warzywa są np. pryskane itp.:confused:, i skąd wiecie jakie proporcje gotować, tzn. ile marchewki, selera, albo ziemniaka :confused: rozumiecie o co mi chodzi :confused::sorry2:
Ups... troszkę więcej tych pytań się mi uzbierało, ale będę wdzięczna za wszelką pomoc :tak:

:zawstydzona/y: ja dziś dałam na próbę pół słoiczka zupki pomidorowej z ryżem, kiedy mogę zacząć dawać cały słoiczek, jak widzę, że małemu smakuje :confused: (albo ile słoiczków w ciągu dnia:confused:), :-( ja już się w tym wszystkim pogubiłam:-:)zawstydzona/y:, poprostu nie wiem ile teraz ma być np. butli mleka na dobe a ile słoiczków (deserków i obiadków ):baffled:

A i jeszcze jedno mam pytanko, ja w dzień mam małego na cycusiu a na wieczór 17 i 22 butla to kiedy powinnam zacząć podawać tą kaszę mannę :confused::confused:, i czy Wy już robicie same obiadki (gotujecie), nie boicie się, że warzywa są np. pryskane itp.:confused:, i skąd wiecie jakie proporcje gotować, tzn. ile marchewki, selera, albo ziemniaka :confused: rozumiecie o co mi chodzi :confused::sorry2:
Ups... troszkę więcej tych pytań się mi uzbierało, ale będę wdzięczna za wszelką pomoc :tak:

:zawstydzona/y: ja dziś dałam na próbę pół słoiczka zupki pomidorowej z ryżem, kiedy mogę zacząć dawać cały słoiczek, jak widzę, że małemu smakuje :confused: (albo ile słoiczków w ciągu dnia:confused:), :-( ja już się w tym wszystkim pogubiłam:-:)zawstydzona/y:, poprostu nie wiem ile teraz ma być np. butli mleka na dobe a ile słoiczków (deserków i obiadków ):baffled:
ja kupuje zupki w słoiczkach, a jak już będą swieze warzywa to bede sama gotować

Edee ja nie mam pojęcia, Tygrysku nas wprowadzanie glutenu czeka w 6 miesiacu...dzieciaczki karmione piersia w piatym:tak::tak:

reklama
edee, w piątym miesiącu powinny być 4 posiłki mleczne po 180ml, jeden posiłek słoiczkowy, np. zupka, ok. 150ml, deserku nie uważa się za posiłek, tak jak soczków i wody:tak:. Zresztą nie ma co patrzeć na te książkowe menu, bo każde dziecko jest inne, i sama się zorientujesz ile i czego Twoje dziecko potrzebuje:tak:. My narazie jemy tylko deserki, była już marchewka, jabłuszko, bananek, winogronko, jutro podamy jagódki. A od przyszłego tygodnia zamierzam wprowadzić powoli zupkę.

Do góry