reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

no widzisz , a my przepłacamy kupując oilatum czy oilan, a tu zwykła parafina jest
tylko ze ja kupiłam za 4 zloty:-(w Lublinie w aptece w CH Plaza:-), ale mma taka wieksza, a i chciałam powiedzieć ze lubię to twoje miasto jeszcze bardziej, bo wlasnie w tym CH Plaza jest taki super pokoik dla dzla matki i dziecka, ze nie wiedzialam takiego w Warszawie, nawet pampersy daja za free:-)

Mamusia bo w Lublinie kupuje się w aptece na Obywatelskiej, najtańsza w Lublinie...a że mieszkam na Czechowie to mam do niej blisko;-);-);-)

A pokoik w Plazie bomba tez jesteśmy z niego zadowoleni i dumni:-D:-D:-D

reklama
Kobitki, a ile dokładnie to jest te 2-3 gr ? chodzi mi o tą kaszę mannę :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, jak ją robicie i z jakiej firmy kupujecie :zawstydzona/y::confused:, sorki za pytania, ale również w tej kwesti jestem niekumata :-:)zawstydzona/y:

Tak, nalałam sobie wody do miski i wlałam jedna nakrętke parafiny...pomoczyłam stópki i zrobiłam sobie pedicure:-D:-D:-Da jakie gładkie mam stópki:-):-):-)

dziekuje:tak::tak::tak: dzis ide odebrac szampon z musteli wiec zapytam o ta parafine:tak:

Kobitki, a ile dokładnie to jest te 2-3 gr ? chodzi mi o tą kaszę mannę :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, jak ją robicie i z jakiej firmy kupujecie :zawstydzona/y::confused:, sorki za pytania, ale również w tej kwesti jestem niekumata :-:)zawstydzona/y:

jeju ja nie wiem:baffled:

a ja gdzieś czytałam ze kasze manna do 6mies lepiej nie dawać

A i jeszcze jedno mam pytanko, ja w dzień mam małego na cycusiu a na wieczór 17 i 22 butla to kiedy powinnam zacząć podawać tą kaszę mannę :confused::confused:, i czy Wy już robicie same obiadki (gotujecie), nie boicie się, że warzywa są np. pryskane itp.:confused:, i skąd wiecie jakie proporcje gotować, tzn. ile marchewki, selera, albo ziemniaka :confused: rozumiecie o co mi chodzi :confused::sorry2:
Ups... troszkę więcej tych pytań się mi uzbierało, ale będę wdzięczna za wszelką pomoc :tak:

:zawstydzona/y: ja dziś dałam na próbę pół słoiczka zupki pomidorowej z ryżem, kiedy mogę zacząć dawać cały słoiczek, jak widzę, że małemu smakuje :confused: (albo ile słoiczków w ciągu dnia:confused:), :-( ja już się w tym wszystkim pogubiłam:-:)zawstydzona/y:, poprostu nie wiem ile teraz ma być np. butli mleka na dobe a ile słoiczków (deserków i obiadków ):baffled:

A i jeszcze jedno mam pytanko, ja w dzień mam małego na cycusiu a na wieczór 17 i 22 butla to kiedy powinnam zacząć podawać tą kaszę mannę :confused::confused:, i czy Wy już robicie same obiadki (gotujecie), nie boicie się, że warzywa są np. pryskane itp.:confused:, i skąd wiecie jakie proporcje gotować, tzn. ile marchewki, selera, albo ziemniaka :confused: rozumiecie o co mi chodzi :confused::sorry2:
Ups... troszkę więcej tych pytań się mi uzbierało, ale będę wdzięczna za wszelką pomoc :tak:

:zawstydzona/y: ja dziś dałam na próbę pół słoiczka zupki pomidorowej z ryżem, kiedy mogę zacząć dawać cały słoiczek, jak widzę, że małemu smakuje :confused: (albo ile słoiczków w ciągu dnia:confused:), :-( ja już się w tym wszystkim pogubiłam:-:)zawstydzona/y:, poprostu nie wiem ile teraz ma być np. butli mleka na dobe a ile słoiczków (deserków i obiadków ):baffled:
ja kupuje zupki w słoiczkach, a jak już będą swieze warzywa to bede sama gotować

Edee ja nie mam pojęcia, Tygrysku nas wprowadzanie glutenu czeka w 6 miesiacu...dzieciaczki karmione piersia w piatym:tak::tak:

reklama
edee, w piątym miesiącu powinny być 4 posiłki mleczne po 180ml, jeden posiłek słoiczkowy, np. zupka, ok. 150ml, deserku nie uważa się za posiłek, tak jak soczków i wody:tak:. Zresztą nie ma co patrzeć na te książkowe menu, bo każde dziecko jest inne, i sama się zorientujesz ile i czego Twoje dziecko potrzebuje:tak:. My narazie jemy tylko deserki, była już marchewka, jabłuszko, bananek, winogronko, jutro podamy jagódki. A od przyszłego tygodnia zamierzam wprowadzić powoli zupkę.

Do góry